lauantai 7. elokuuta 2010

Frans ja koukku

Pojat ovat innostuneet Autot-elokuvasta. Elokuva olisi varmasti jo uponnut aiemminkin, mutta äiti on yrittänyt vähän pitkittää tätä elokuvanautintoa. Ja ihan vain siitä syystä, ettei tarvitsisi alkaa kaappeja täyttämään kaikenkirjavilla Salamapaidoilla.

Vaikka olen huomannut, että niitähän löytyy myös kivannäköisiä, nyt kun sillä Salama & kumppanit osastolla ollaan vierailtu useampia kertoja. Tähän saakka ollaan selvitty pelkkien Salama boxereiden ostolla, mutta todennäköisesti syksyn vaatetuksessa Salamat seikkailevat enemmänkin. Halusi äiti tai ei..

Max fanittaa Salamaa, mutta yllättäen Fransin suosikki onkin Martti hinausauto. Ihan vaan sen takia, että sillä on koukku. Fransista kaikenlaiset koukut ovat parhaita, niihin voi laittaa peräkärryjä tai koukuilla voi hinata autoja!

Tänään yllätin Fransin pihalla leikkimästä Martti hinausautoa. Esimerkkinä oli kohtaus Autot-elokuvasta, jossa Salama ajaa aavikolla kaktuspuskaan ja hinausauto Martti vetää Salaman pois.

Kaktuspuska oli mummon kukkapenkki (älkää kertoko mummolle), Salamaa edusti Plaston rekka ja hinausauton koukkuna oli reelinkitangon koukku mummon keittiöstä (tätäkään ei kerrota mummolle).

Ja kivaa näytti olevan, ihana mielikuvitus pienellä :-)


Frans ja koukku

Salama ajaa kaktuspuskaan..

Onneksi Martti tulee apuun..

..kiinnittää koukkunsa..

ja vetää Salaman pois pinteestä!

Fransin housut Shampoodle ja paita Villervalla

18 kommenttia:

 1. Hauska kuvasarja leikistä!=D

  Frans on niin kasvanut...Ihan eri näköä jo kasvoissakin, iso poika!

  VastaaPoista
 2. Hahah, aivan mahtava oivallus tuo koukku :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan raikas asukokonaisuus!

  VastaaPoista
 4. :D Ihanaa miten lapset ovatkaan kekseliäitä !

  VastaaPoista
 5. Meillä 2,5v on myös aivan hurahtanut kaikenlaisiin koukkuihin. Pikkuveljen vaunuista löytyi koukku (katoksen kankaasta, en tiedä miksi...) ja siihen on nyt sitten sidottu jos jonkinlaista autoa, saa nähdä voidaanko vaunuja enää muuhun käyttääkään :)

  Ja Salama meilläkin kovassa huudossa...no, parempi se kuin Spiderman ;)

  VastaaPoista
 6. sillä tiellä ollaan ja luulen, että tätä fanitusta jatkuu pitkään, ainakin meillä on mennyt näin. nyt siis faniutta takana reilu vuosi. enää ei elokuva ole pitkään aikaan ollut se kiinnostava, mutta meillä on paljon aiheeseen liittyviä kirjoja ja niitä luetaan ahkerasti. leikit usein myös tähän liittyvää. meillä monesti myös esikoinen on salama ja kuopus martti. mutta usein myös niin, että esikoinen on kunkku ja kuopus jasu juntti (ticketin splashit heillä sopivissa väreissä näin ;o) minä saan kunnian olla yleensä sally!

  VastaaPoista
 7. Hyvä Martti!!! Auttaa aina:)
  Meilläkin fanitetaan "Carsseja"
  Eilen piti saada Henkalta "kunkkuauto" paita,
  oli kyllä ihan nätti turkoosi raitanen ja ei niin ällö printti, joka hyppäis silmille:)

  VastaaPoista
 8. Tutulta kuulostaa. Salama on meilläkin In ja myös äidillä on suunnaton inhotus kyseisiä printtipaitoja kohtaan. Meilläkin ollaan selvitty boxereilla, sukilla ja yöpaidoilla. Ainakin toistaiseksi =)

  VastaaPoista
 9. Ihana postaus!Mun mielestä se Martti on niin symppis :)

  VastaaPoista
 10. Ihana kuvasarja ;D

  Meillä on katsottu Autot -elokuva ensimmäisen kerran viime jouluna, kun tuli telkkarista. Eikä mikään suuri yllätys ole, että hittihän siitä tuli! Nyt on leffa katsottu ainakin parikymmentä kertaa, mutta onneksi ei yhtään aiheeseen liittyvää vaatetta ole tarvinnut ostaa ;) Ja meillä isomman suosikit on Martti ja Make -rekka (rekat on muutenkin tosi "in") =)

  VastaaPoista
 11. Ihania nuo pienten leikit. :)

  VastaaPoista
 12. Meillä pienin on henkeen ja vereen "kaals"- fani. Turkoosiraitainen paita joduttinn ostamaan sieltä henkalta mekin... Meillä käyttöön jonkun hameen kanssa. tänäänkin sanoi minulle: Äiti, huomenna kun alkaa uusi talha, niin minä laitan kaals-paidan ja sapalot! Ja uudet tossut! Ja uuen valkkuhameen! Ja pitkikset! (Neiti on siis sitä mieltä että isompien ryhmä on uusi tarha ja legginssit on pitkikset :))

  VastaaPoista
 13. Kiva kuulla, että muitakin Cars-faneja löytyy. Taitaa olla aika mukaansatempaava tarina :)

  VastaaPoista
 14. Ihana :) Siinä se nähdään ettei se leikki välttämättä vaadi "oikeita" välineitä.

  VastaaPoista
 15. Autofani täälläkin. Meiltäkin löytyy myös se turkoosiraitainen paita;)

  Oletko muuten nähnyt uusia Duploja? Nekin Autot-leffasta tuttuja hahmoja;) Pakkohankinta meille!

  VastaaPoista
 16. Autot-elokuva on mulle vielä ihan vieras asia, kun Toukka on vielä niin pieni ettei tv:stä pahemmin välitä. Mutta ihana tarina ja kuvat! Lasten mielikuvitus on kyllä hauska! :)

  VastaaPoista
 17. Myrmeli: Joo, meillekin autot-duploja :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)