maanantai 23. elokuuta 2010

Äidin turhake

Tämän äidin turhake on maidonvaahdotin, joka on ollut uskomattoman tehokkaassa käytössä jo muutaman vuoden ajan. Teen vähintäänkin joka aamu itselleni aamukahviksi latten, joskus myös jälkiruokakahviksi kerman ja kaakaoripauksen kera.

Tämä tapa jäi minulle raskauksien ajalta. Tykkään kahvista, mutta raskaana ollessahan olisi hyvä vähentää kahvinjuontia ja joillekin taitaa jopa tulla paha olo koko kahvista. Itse en kuulu siihen kastiin, mutta kofeiinin määrä rajoittaakseni aloin tehdä latteja, joissa puolet juomasta on maitoa.

Oikeasti kahvin kuuluisi varmasti olla vahvempaa, mutta itse sekoitan latten ihan normaalista kahvista. Enkä edes taiteile hienojen kahvivempaimien kanssa, vaan teen mahdollisimman vääräoppisesti latten ihan suodatinkahvista.

Mutta kahvimerkki on tärkeä, parasta on kirkkaan keltaisessa paketissa oleva Brazil-kahvi. Se on mukavan pehmeäaromista, mutta maistuu sopivasti erikoiskahvilta.

Maidon latteen lämmitän ihan mikrossa ja vatkaan maidonvaahdottimella. Ovat muuten uskomattoman heikkoja vempeleitä, minä saan niitä rikki keskimäärin 3 vuoteen. Ja olen kokeillut sekä halpismerkkejä että kalliimpia versioita. Nykyisin minulla onkin aina kaapissa varasekoitin, ettei vaan jää ilman maitovaahtoa..

Aamukahvi on valmis ihan tällaisenaan, mutta jälkkärikahviin kuuluu vielä kermavaahtopursotus ja ripaus kaakaota pinnalle. Tai sitten vaniljajäätelöä. Nam :)
14 kommenttia:

 1. Nam! Kyllä tuolla kupposella on kiva aamu alotitaa. =)

  VastaaPoista
 2. Oi nam! Näyttää ihanalta! Alkoipas tehdä mieli lattea :)

  VastaaPoista
 3. Meillä oli pari vuotta sitten ahkerassa käytössä kahvinkeitin, jossa myös espressokeitin sekä maidonvaahdotin. Tein kanssa ainakin kerran päivässä itselleni lattea ja moccachinoa jne :)

  VastaaPoista
 4. Voi kääks. Mie en juo tuskin ollenkaan tavallista kahvia ja sitäkin meille ostataan vain Presidentin pannuversiota. Pitäiskö hankkia tuollainen maitovaahdotin, mutta ku en oikein voi juoda maitoakaan.. eikös sitä kuitenkin joskus voisi .. ei se ainakaan noissa kahviloiden lattessa yms ole suuremmin haitannut.. jos se taika onkin lämmitetyssä maidossa.. tahtoo tommoisen turhakkeen :)

  VastaaPoista
 5. Näyttää herkulliselta!
  Itse en ole vielä tähän ikään oppinut kahvia juomaan enkä taida enää opetellakaan :-)
  Teetä sen sijaan juon aika paljon. Olen aina ihaillut noita muiden erikoiskahveja, tuollaisia varmaan joisin itsekin!

  VastaaPoista
 6. Lyöttäydyn mukaan lattefanina =) muuta kahvia en pysty juomaankaan ! Mä taiteilen kahvin espressokeittimellä ,muuten samat vempeleet =) mutta tuo kermapursotus! Näyttää tosi herkulliselta!

  VastaaPoista
 7. Oi oi miten hyvältä näyttää :) herahti oikein vesi kielelle!

  ps: vaihdoin entisen blogini nimeen.

  VastaaPoista
 8. Ihanan näköinen kahvi.

  Minä kotiäitivuosina siirryin juomaan tummaa presidenttiä (siis tavallista suodatinkahvia) kylmänä. Kun ei sitä kuitenkaan ehtinyt kuumana juomaan :) Töissä pääsen taas kunnon espresson makuun.

  VastaaPoista
 9. Näyttääpä herkulta, vaikka kahvia en itse juokkaan missä muodossa. Rakastan kyllä kahvin tuoksua! ;D

  VastaaPoista
 10. Oijo, ei siis mikään turha vekotin tuo;-) kerropa pikaisesti mistä noita saa? MITEN olen pärjännyt ilman tuollaista;-)?

  ps.aikoinani mulla oli sellainen erikoiskeitin jolla sai tehtyä kaikki erikoiskahvit..vaan se puhdistaminen ja tekeminen oli niin vaivalloista että luovuin suosiolla. Tuolla keinoin saisi sen aamulattensa varsin näppärästi!

  VastaaPoista
 11. Aamunkukka: Turhakkeita löytyy nykyään melkein kaikista kaupoista, Prismoistakin. Varsinaiset kodinkoneliikkeet ovat kuitenkin varmin ostospaikka. Ja tosiaan, ilman vaahdotinta ei pärjää :)

  VastaaPoista
 12. Aah, ei ole laten voittanutta! Tai ehkäpä jääkahvi on yhtä hyvää...

  Minulla myös menee muutama vaahdotin vuodessa, ahkerassa käytössä melkein päivittäin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)