torstai 26. syyskuuta 2013

SotilashuppariPojat ja pyssyt – tämä tuntuu olevan aika erottamaton yhdistelmä. Ja sotilaat ja sota erittäin kiinnostavia asioita. Ainakin meillä, ja kahden pojan äitinä en kyllä kovin ruusuisista prinsessaleikeistä ole haaveillutkaan :)
Jos pojille ei osteta pyssyjä, niin niitä sitten tehdään; puunoksista tai vaikkapa äidin kaapista löytyneestä kaulimesta. Ja silloinkin, jos mitään tarvikkeita ei ole saatavilla, mielikuvitus hoitaa näkymättömät aseet poikien käsiin.

Olen muutaman kerran jututtanut poikia kesken kiivaimpien sotaleikkien, kun molemmat ovat vuorotellen maanneet lattialla ”kuolleina”. Silloin pojat tuijottivat hetken huolestunutta äiti ihan kummissaan ja sanoivat: ”Mutta äiti, tämähän on vain leikkiä, ei me oikeasti kuolla!" Eli aika rennosti nämä poikien pyssyleikit kannattaa ottaa.
Jotain hauskoja termejä poikien sotaleikeissä on, esim. kuollettaa. ”Minä kuolletan sinut”, pojat saattavat huutaa. Tätä kielioppivirhettä emme ole korjanneet, meistä vanhemmista tämä sanonta kuulostaa kuitenkin paljon miedommalta kuin se oikea versio..

Eilen illalla pojat olivat aivan innoissaan, kun saivat leikkeihinsä ”sotilashupparit”. Huppari on Niilo Ilosta ja uutuus The Brandin syysmallistosta, Maxilla on koko 8 v (122/128). Eli vastaa hyvin kokoaan, Max kun käyttää normaalisti kokoa 128 cm. Ja on vielä mukavan istuva malli! 
Ainut reklamaatio pojilta tuli, kun asuun ei ollutkaan sotilashousuja.. Onneksi asuun kelpasi kaapista löytyneet Nova Starin musta housut :)

8 kommenttia:

 1. Hieno huppari, kelpais varmasti meilläkin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tämä varmastikin sellainen joka pojan suosikkikuosi on :)

   Poista
 2. Hei, tuo sattui nyt kuin "nenä päähän" meidän pojan kanssa, että piti käydä tilaamassa! Sotaleikit tosiaan aiheuttaa äidille ristiriitaisia tuntemuksia, mutta tuntuu niitä olevan aika vaikea välttää. :)

  VastaaPoista
 3. Niin totta. Meillä ei ole leikkipyssyjä, mutta niin vain ammuskellaan sitten sählymailoilla, pyöränpumpuilla ja milloin milläkin. :)

  Hieno huppari!

  Ja hieno tämä uusi blogi, samoin kuin uudistunut verkkokauppakin!

  VastaaPoista
 4. Täälläkin miekat viuhuu, pyssyt paukkuu ja päät räjähtää.. :( 1veekin on jo mukana touhuissa. Jotenkin lohduttavaa nähdä että muillakin sama meno.

  VastaaPoista
 5. Tiiätkö, mä yritin joskus olla ostamatta pyssyjä ja miekkoja, mutta kyllä ne pojat vaan ne jostain itse kehittää =) mitenkään en ole siihen suuntaan kumpaakaan villinnyt, mutta kaikenlaiset taisteluleikit ovat olleet aina ehdottomia suosikkeja

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)