keskiviikko 25. syyskuuta 2013

SäästönorsutMeillä on alettu säästää! Prismasta bongasin ihanat säästöpossut (tai siis säästönorsut, näin pojat aina korjaavat..)
Koko idea lähti siitä, kun Maxille on tullut ihan merkittävä tulonlähde Hammaskeijun kolikoista, joita nykyään tuntuu tyynyn alta löytyvän harva se viikko. Lisäksi pojat ovat innokkaita etsimään kolikoita pihalta, kadunvarresta ja myös sisältä, eikä näille ole ollut mitään kunnollista säilytyspaikkaa.

Hassu juttu olikin, kun säästöpossut saatiin ensimmäistä kertaa kotiin, ja pojat alkoivat etsiä niihin täytettä. Ensin Max tuli kysymään, saako ottaa kolikon keittiön pöydältä. Ja lupasin, jos on joltain jäänyt kolikko pöydälle pyörimään, niin ne saa kyllä siivota omaan possuunsa. Seuraavaksi Max löysi kolikon vaatehuoneen lattialta, ja ”siivosi ” sen omaan possuunsa.
 
Tässä vaiheessa Fransia alkoi jo selvästikin harmittaa oman possun tyhjä kolina. Mutta eipä aikaakaan, kun myös Frans kantoi possuunsa ”löydettyjä” kolikoita. Ensin yhden, sitten toisen, kohta kolmannen..ehkä noin viidennen kohdalla havahduin kysymään, että mistä kaikki kolikot oikein ilmaantuvat. Joskus meillä voi pöydällä lojua kolikko tai kaksi, mutta ei kyllä useita..

Fransilla oli tähän heti vastaus valmiina. Kolikot löytyivät isän kukkarosta. Iskä oli kuulemma jättänyt kukkaronsa keittiön tasolle lojumaan.. Ja se oli selvästikin vailla siivousta.

No, tämä tapa loppui meillä heti alkuunsa, kukkaroita ei saa enää siivota. Mutta pojat ovat kyllä yllättävän innostuneita possuistaan, ja tekevät mielellään kaikkia pikkuaskareita hankkiakseen possuihin lisää rahaa. Ja aina kun possuihin saadaan lisää täytettä, ne avataan ja tyhjennetään lattialle. Ja lasketaan.
Ensimmäisenä tavoitteena oli ostaa säästetyillä rahoilla ”kalliimpi Batman-peli”, jota pojat ovat jo haaveilleet pitkään ja joka on korkean hinnan takia jäänyt kaupan hyllylle. Kun tämä ensimmäinen tavoite on jo saavutettu (peli löydettiin onneksi alesta puoleen hintaan), nyt seuraavaksi säästetään legopaketteihin.

Niin, että tervetuloa vain kaikki Mummot ja Kummit kylään, pojat odottavat takuulla oven suussa suloinen hymy huulilla ja dymolla nimikoidut säästönorsut kädessä :)

2 kommenttia:

 1. Taidanpa pysyä poissa teidän talon kulmilta siihen saakka kunnes pahin possuntäyttöinto laantuu. Ei taida tällä tädillä olla liikaa kolikoita juuri nyt jaettavaksi;) Mistä muuten olet hommanut tuollaisen hienon dymon? Haluaisi merkata kaikki uuden keittiön tulevat purnukat samanlaisella nauhalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun vain kyläilemään, kummin velvollisuudet kutsuvat :)

   Dymo on Clas Ohlsonilta, minäkin olen dymottanut kaiken mahdollisen poikien suksista lähtien. Siihen jää koukkuun!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)