keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Juoksukärpänen
Minua on puraissut oikein vakavasti juoksukärpänen! Olen lähes aina harrastanut jotain liikuntaa, mutta juoksulenkille en ole vielä tähän mennessä koskaan lähtenyt. Ja myönnettäköön, että viimeiset pari vuotta ovat olleet liikunnallisesti tosi niukkaa, suorastaan olematonta. Arki lasten kanssa ja yrityksen laajentuminen ovat vieneet ajan, voiman ja mielenkiinnon koko touhua kohtaan.
Muistan kun vielä joskus aikaisin keväällä, olisiko ollut huhtikussa, kun Jennijee houkutteli Kuopion bloggaajia juoksemaan porukalla, olin ehdottamasti sitä mieltä että tämä ei ole minun juttu. Mutta laitetaan vaikka kesän hullutusten piikkiin, niin lähdin kun lähdinkin juoksulenkille jo heti toukokuussa.

Alkuun juoksin varovaisesti vain läheistä lampea ympäri (tai siis oikeasti juoksin vain hetken, ja sitten puuskutin ja kävelin..). Parin viikon ”väkisinjuoksun” jälkeen henki alkoi kulkea paremmin ja juoksuaskeleet pidentyä. Tältä parinkilsan lammenympäryslenkiltä siirryin kesän mittaan puolta pidemmälle lenkille, ja nyt vielä alkusyksystä lenkin pituus on kasvanut noin kuuteen kilometriin.
Kahdessa vuodessa hankitun rapakunnon jälkeen tuntuu ihan uskomattomalta, että minä todellakin pystyn juoksemaan helposti puoli tuntia putkeen. Jee! Ja arkienergiaakin on tullut rutkasti lisää. Enkä kyllä pistä pahakseni hienoista painon laskuakaan, viime talven farkut yms. muut syksyiset vaatteet sujahtavat paljon helpommin päälle.

Talvi tuo varmastikin mukanaan uudet haasteet tälle harrastukselle.. Mutta eihän sitä tiedä, vaikka talveksi kaivelisin kymmenen vuoden naftaliinista perinteiset murtsikkasukset ja lähtisin hiihtolenkille :)

7 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Itse löysäilin kesän, ja nyt taas tuntuu hyvältä ja kivalta lenkkeillä. Olkoonkin, että aikamoista puuskutusta se on, tauko ja syysflunssa tuntuu, mutta silti se on ihanaa!

  Lenkkeilyn iloa!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa kivalta! Juoksussa on kyllä motivoivaa se, että kehitys on alkuun mukavan nopeaa.

  Mäkin voisin taas kokeilla juoksemista, kunhan remontti on ensin vähän paremmalla tolalla. En tosin tiedä ehtiiko lumet sotkemaan ennen remontin valmistumista?

  Tai sitten kokeilen tuota hiihtoa. Se oli yllättävän mukavaa viime talvena, kun kokeilin lainasuksilla. Vähän vain epäilyttää, josko tulisi hiihdettyä niin paljon, että kannattaa sukset hommata. Tosin uudella kämpillä pitäisi mennä ladut melkein takapihalta;)

  Tässä viestissä tuli kyllä niin monta tekosyytä esiin olla harrastamatta liikuntaa, että pitäisi varmaan vaan lähteä sille lenkillä;)

  VastaaPoista
 3. Sama täällä :) Kävin just tänään ostamassa uudet juoksukengätkin itselleni. Ehkäpä törmätään joku kerta lampea ympäri juoksennellessa ;)

  VastaaPoista
 4. Juokseminen on ihan huippua, kunhan siitä innostuksesta saa kiinni! Kaiken lisäksi se on ihanan tehokasta ja lenkin rankkuutta on helppo säädellä ite. Mutta tosiaan, toi talvi on ainakin mulle välillä ihan mahdoton este :)..

  VastaaPoista
 5. Juokseminen on aina tuntunut mulle sellaiselta hankalalta ja jotenkin raskaalta harrastukselta. Mieluummin hiihtäisin (mitä en tosin ole tehnyt 20 vuoteen ;)). Täytyisi vaan itsekin potkia itseään persuksille ja hypätä juoksukenkiin. Vaikka sitten kun on saanut tämän vauvan ensin puserrettua ulos

  VastaaPoista
 6. Hei!

  samanlaista eloa täällä juoksun suhteen. ikinä ennen en ole juossut, muutakuin pikaspurtteja tai koulun coopertestit.
  keväällä juoksin lasten kanssa jotta he osaisivat koulun maaastojuoksuissa. ja siitä sitten lähtenyt että eilen juoksin liki kymmenen kilsaa. on mahtavaa se energinen olo juoksun jälkeen, käyn kyllä iltaisin, että olis mahtis käydä joskus aamusti, ni sais nauttia siitä olosta koko päivän. ainut kurjuus on mulla tuo selkä, joka ei selvästi tykkää kovasta asfaltista. täytyy löytää metsäpolkuja enemmän. helppoa urheilua, saas nähä miten talvi ja liukkaat, jääkö laji...

  VastaaPoista
 7. Talvilenkkeily on itseasiassa ihan kivaa, myös juosten :) Toki silloin kannattaa olla hieman varovainen, ettei kaadu. Talvella tosin kuntoa pystyy hoitamaan monilla muilla peruskestävyyttä lisäävällä liikunalla, esim hiihdolla. Näin juoksuintoa ei ole kulutettu loppuun heti kevään alussa. Hienot lenkkarit, kyllä nuilla keltaa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)