torstai 21. lokakuuta 2010

Makuuhuoneen uusi ilme

Makuuhuone on meidän kodissa hankalimmin sisustettava kohde johtuen sänkymäärästä; meillä nukutaan koko perhe samassa huoneessa (monesti jopa samassa sängyssä), joten sänkyjä pieneen huoneeseen kertyy kolme kappaletta.

Olemme kokeilleet vaikka minkälaisiä sänky-kombinaatioita, on jatkettavaa sänkyä, pinnasänkyjä eri muodoissa, ja jopa kerrossänky on meidän makuuhuoneessa käväissyt. Nyt ollaan onnistuttu löytämään hyvä yhdistelmä nukkumisen kannalta, ei niinkään sisustuksellisesti. Mutta kyllähän hyvät unet voittavat jopa hyvän sisustuksen :)

Frans on aivan ihastunut pinnasänkyynsä, josta on otettu kokonaan pois parisängyn puoleinen reuna. Frans nukkuukin koko yön omassa sängyssään, usein ainoastaan aamulla kömpii äidin kainaloon. Maxin olisi tarkoitus nukkua jatkettavassa sängyssä, mutta usein taitaa käydä niin, että Max nukkuu parisängyssä ja isä jatkettavassa (sillä se onkin jatkettuna täyteen mittaansa).

Mitään suurta remonttia makuuhuoneessa ei olla tehty, vanhat tapetit ovat edelleen seinillä. Makuuhuone on sisustettu suurimmaksi osaksi vanhoilla tekstiileillä ja huonekaluilla, lamppu ja parisänky ovat uudet. Aiemmin meillä oli parisänky, jossa oli päädyt molemmissa päissä. Se hankaloitti sänkyyn menoa ja huonekin näytti tosi "täydeltä". Nyt, kun patjojen vaihto olisi joka tapauksessa ollut edessä, valittiin Askosta jenkkisänky, jossa on pääty vain pääpuolella.

Mukavaa, kun edes yksi huone kodista ollaan ehditty sisustaa :)


Sänkylandia


Lack-hylly Ikeasta, seinävalaisimet K-Rauta, päiväpeitto Askosta

Ikean mahtavan kokoinen kukkalamppu (asennusvaiheessa jokainen kukka piti napsauttaa lamppuun kiinni erikseen, huh!)


Näkymä olohuoneesta, makuuhuone jää liukuovien taakse


Palloteema jatkuu ikkunalla, kynttilälyhdyt Askosta


Kehys odottelee vielä poikien kuvaa, puurasiassa säilyvät äidin korut yön yli. Molemmat Sokos.


Poikien vähäkarvaiset kissat, Noita ja Dinsku


Enkelinsiivet molempien poikien sänkyjen yläpuolella, Amanda B.


24 kommenttia:

 1. Kaunis sänkylandia :) Meillä myös oltu samassa huoneessa kaikki kolme vielä hetki sitten. Tosin meidän makuuhuone paljon pienempi ja sänkyyn sai "pujotella" :D Nyt isompi suostunut jäämään omaan huoneeseen ja helpotti hieman.

  Totta että hyvät unet ovat ensisijalla :)

  VastaaPoista
 2. Kauniin näköistä. Hieno tuo kattolamppu.

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis sänkylandia! :) Tuo kattolamppu on aivan superhieno!

  VastaaPoista
 4. Toi lamppu on niin ihana. Olen sitä pyöritellyt, mutta ajattelin, että on liian iso. Mut tosi hyvältähän se näyttää. Päiväpeitto on kans tosi kaunis. =)
  Mäkin haluaisin tuollaisia vähäkarvaisia kissoja, meillä oikeat kisut tahtovat yöhämärissä hiipiä salaa sänkyyn. En tykkää.

  VastaaPoista
 5. Ompa ihanan näköinen huone. Toi lamppu on kyllä mahtava. ja noi tuikkulyhdyt, määki tahon=)

  VastaaPoista
 6. Kylläpäs tämä postaus sai hyvälle tuulelle, ensinnäkin teillä on ihana makkari ja toiseksi me ei ollakkaan ainoita jolla on makkari sänkylandiaa.
  Tosin pinja nukkuu vieressä, sänky tuotiin silti meidän huoneeseen, jos vaikka joskus nukkuiskin siinä. Meillä on kyllä koko makkari pelkkää sänkyä, kun meidän makkari on varmaan puolet tuosta teidän makkarista, niin sinne mahtuu juuri kaksi sänkyä ja kaapisto. Muuta ei sinne tarvii laittaakkaan.

  VastaaPoista
 7. Näyttääpäs niin tutulta tuo sänkylandia :) Meillä on tosin korotettu esikoisen sänkykin niin, että on samalla tasalla parisängyn kanssa. Sieltä on sit herra 4veen hyvä kiepsahtaa huomaamattomasti vanhempien sänkyyn...

  VastaaPoista
 8. Ihanaa kuulla, että muillakin kuin meillä on käytäntö sivuuttanut sisustuksellisuuden, nimittäin sen suhteen, että sänkyjä on niin monta. Meillä näin myös! Luulimme olevamme kummajaisia...

  -E-

  VastaaPoista
 9. Valaisin näyttää tosi hyvältä.. :)

  VastaaPoista
 10. upea tuo kattolamppu ja nuo ikkunalyhdyt, harmi kun täältä asko vasta lopetti :( ihanan viihtyisä - sellainen rauhallinen makuuhuone mistä tykkään.

  VastaaPoista
 11. Todella kivan näköistä, huikea tuo valaisin!

  Meillä myöskin nukutaan koko jengi samassa huoneessa :)

  VastaaPoista
 12. Tuo Ikean iso lamppu on kyllä ihana. Harmi vaan, että meille on ihan liian iso.

  VastaaPoista
 13. Taikku: Huomasin juuri Ikean mainoksesta, että nyt noita kukkalamppuja saa myös pienempää kokoa :)

  VastaaPoista
 14. Ihan tismalleen samat sanat tuli minullakin mieleen, kaunis sänkylandia! :-)

  Vaikka sänkyjä kieltämättä onkin monta, niin kivasti olette saaneet huoneeseen rauhallisen tunnelman! Kauniita valaisimia kaikki!

  VastaaPoista
 15. Niin kaunis värimaailma, tykkään kovasti. Viihtyisä makkari! Tuota samaista Ikean lamppua minäkin meille ajattelin mutta se on todella massiivinen. Meidän olohuoneeseen se olisi tullut niin huonoon paikkaan että oli pakko unohtaa;-) Vaan on se kaunis!

  VastaaPoista
 16. paljon sänkyjä makkarissa :)

  meillä on nukkuneet aina omassa huoneessa.

  VastaaPoista
 17. Tandem-sänky on tuossa vaiheessa kätevä. Minä en tiedä uskallanko vielä liputtaa, mutta kuopus on nukkunut kesästä asti omassa sängyssä joka yö! Ihan mukavaa :)

  VastaaPoista
 18. Kivan näköistä! Meilläkin makkari on yhtä sänkylandiaa. Meidän parisänky ja molempien poikien pinnikset on ahdettu sinne sekä lisäksi vielä pari lipastoa. Hieman ahdasta on, mutta kelpaa meille, kun tietää sen olevan vain väliaikaista. :)

  VastaaPoista
 19. Tosi kodikkaan näköinen makkari teillä! :) Meidän makkariin ei mahtuisi mitenkään noin montaa sänkyä, mutta onneksi poika 1,5 on nukkunut jo vuoden omassa huoneessaan. Kohta vaan taas on pinnasänky tekemässä makkarissa kulkemisen ahtaaksi, kun tulokas 3 kk päästä syntyy.

  VastaaPoista
 20. Kaunis makuuhuone! Noista kynttilälyhdyistä olisin kiinnostunut, ovatko jotain vanhempaa Askon mallistoa kun en heidän nettisivuiltaan niitä muka löytänyt?

  -Kirsi

  VastaaPoista
 21. Näyttää mukavalta! Onko tuo kattolamppu malliltaan se, jonka halkaisija on 80cm? Lamppu on aivan ihana ja olen sitä itsekin katsellut, mutta siihen tilaan, johon sitä ajattelin, voisin ottaa sen pienempänä...

  VastaaPoista
 22. Kirsi: Olen ostanut nuo Askon kynttilälyhdyt ihan nyt pari viikkoa sitten, eli pitäisi niiden olla ihan tämän syksyn mallistoa.

  Anonyymi: Joo, meidän lamppu on se isompi malli, varmasti juuri 80 cm halkaisijaltaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)