torstai 30. syyskuuta 2010

Palapeli-poika

Fransista on pikkuhiljaa kehkeytynyt oikea palapeli-poika. Kaveri jaksaa tehdä palapelejä helposti puolikin tuntia, ja on vielä todella taitava niissä. Frans ei hermoile eikä kiukkuile, vaikka palat eivät heti löytäisi omille paikoilleen, vaan kärsivällisesti rakentaa ja kokeile niin kauan kuin palapeli on kasassa.

Samat palapelit kelpaavat yhä uudelleen ja uudelleen, vaikka ne olisi jo kasattu pari kolmekin kertaa peräjälkeen. Suosikki palapelejä ovat Puuha Pete ja Salama, sekä tietenkin Muumit.

Max tekee myös taitavasti palapelejä, mutta ei malta rakennella niitä niin pitkään kuin Frans. Siinä onkin "mukava" kinastelun aihe, kun Frans yrittää rauhassa tehdä palapeliä ja Max piilottelee palasia (lue: heittelee ympäri huonetta) veljeltään..

Muutenkin palapelien huonoin puoli on se, että aina puuttuu vähintään yksi pala. Eikä sitä yhtä palaa löydy mistään! Tai juuri kun löydät sen, on joku toinen palanen kadonnut. No, se ei tunnu poikia haittaavan. Joten toivotaan että vaikkapa jonkun suursiivouksen yhteydessä saadaan kaikki palaset (hetkeksi) kasaan :)Puuha Pete palapeli valmistuu

Palapelejä on kätevää rakentaa olohuoneen sohvapöydällä, pöydän alta voi helposti kaivella uusia palapelejä.


Max auttaa veljeä istumalla palapelin palojen päällä ;)


Tässä kasattavana iso Muumit lattiapalapeli

Keskittynyt ilme..

Mihinkähän tämä pala tulisi..?
Fransilla Metsolan autopaita (taitaa olla meidän suosikkikuosi) ja Moonkidsin prässihousut


11 kommenttia:

 1. Meillä poika ei jaksa keskittyä palapelien tekoon ollenkaan, yleensäkin on huono keskittymään yhteen asiaan kerrallaan... Tosi hienosti Frans osaa jo tehdä palapelejä! =)

  VastaaPoista
 2. Meillekkin on ilmestynyt, tosin palapeli tyttö. Ennen ei kärsivällisyys riittänyt ollenkaan palapeleihin, nyt ei oikein mitään muuta tekisikään kun rakentaisi palapelejä. Ihanaa, kerrankin se tekee tosiaan jotain rauhallista hommaa, yleensä Pinjan leikit on vain riehumista.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin lapset tykkää palapeleistä! Ja se on kumma miten ne jaksaa niin kauan keskittyä ja ovat niin taitavia! Voi kun tuo metsolan paita on niin suloinen... laitappas kauppaan joku hyvä ale niin tulen sen ostamaan :)

  VastaaPoista
 4. Muistan, et itsekin lapsena tykkäsin palapeleistä. Noi isot muumi palapeli jutut vaikuttaa kivalle :)

  Btw. Teillä on ihanan näköinen koti mitä taustalta näissä näkyy :)!

  VastaaPoista
 5. Meilläki rakastetaan palapelejä. Miten isoja teilä tehään mieluiten? meillä 40-64 on mieluisimmat koot. Pienemmät on kuulemma vauvojen. Poikanen on 01/08

  VastaaPoista
 6. Suloisia palapelipoikia.♥

  Meilläkin poika tykkää palapeleistä ja osaa tehdä vaikeitakin palapelejä. Palapelejä on kertynytkin jo hurjan paljon, ja palat on pysyny tallessa, kun pelejä säilytetään kaapissa. Pojan synttäreillä tosin olivat kiskoneet kaikki palapelit kaapista ja levittäneet ne pitkin lastenhuoneen lattiaa. Hiukan oli äidillä hommaa kerätä kaikki palat oikeisiin rasioihin...

  VastaaPoista
 7. Ihana, teillekin on iskenyt "palapelikärpänen";-) ei yhtään hullumpi harrastus-ainoana haittapuolena tosiaan tuo kadonneiden palojen metsästys!

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 8. ankkis: Meillä kelpaa palapeleistä kaikki koot, välillä tehdään pienenpiä ja välillä sitten noita isoja lattiapalapelejä :)

  Helmi: Voin oikein kuvitella tuon palapelisotkun, kiva siivousurakka ;)

  VastaaPoista
 9. Minkäskokoinen Metsolan auto-paita teidän Fransilla on?
  Pitää hyödyntää NiiloIlon alea ja tilata meidän pojille 1v ja 2v sellaiset.

  VastaaPoista
 10. Minna: Fransin paita on kokoa 98 cm, eli kokoa isompi kuin normaalisti. Metsolan paidoista kannattaa valita reilu koko :)

  VastaaPoista
 11. Ei muuten moni samanikäinen suoriutuisi noin haastavasta palapelistä kuin Frans tuossa kuvassa. Taitava poika! Terv. tarhantäti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)