perjantai 17. huhtikuuta 2009

Unta pussissa

Oletteko kokeilleet/käyttäneet unipussia?

Meillä on kokeiltu molempien poikien kohdalla. Maxille hankin Grobagin topatun unipussin, jota sitten käytettiin ehkä kolmena yönä. Se oli jotenkin liian paksun tuntuinen ja Max tykkäsi silloin ihan vauvana nukkua kapalossa. Tein Maxille Ruskovillan tyylisen kapalopeiton armeijan jalkarättiflanellista. Hyvä tuli ja on ollut kovassa käytössä kapaloinnin jälkeen myös peittona!

Meillä pojat pyörivät paljon unissaan, aina ei aamulla tiedä miten päin kaverit vieressä nukkuvat. Ja tietenkin tästä pyörimisestä johtuen peitto ei ole ikinä päällä ja pikkuvarpaat ovat ihan kylminä. Tästä johtuen päätin Fransinkin kohdalla vielä yrittää unipussia, ostin nyt vain kevyemmän Ruskovillan merinovillaisen pussin.

Se onkin toiminut meillä tosi hyvin. Pussia käytetään sekä kotona että kylässä, tuntuu että Frans rauhoittuu illalla paremmin nukkumaan kun on tuttu unipussi mukana. Myökään yöllä ei ole jatkuvaa peittelyongelmaa, pussin päälle kun ei tarvitse ollenkaan peittoa!

Frans onkin kätevästi oppinut nukkumisen lisäksi konttaamaan ja kävelemään pussinsa kanssa, aika hauskan näköistä touhua :o)Syötävia autoja, nam!


Ihana tuttipullo!


Kävelyä ja auto-päristelyä :)


Välillä konttaamalla..


Aamuvelli ihan kyyneleet silmissä..

8 kommenttia:

 1. Meillä on ollu Pinjalla ihan syntymästä asti unipussi käytössä, on kätevä kun ei potki peittoa ja tuo Pinjalle ainankin jonkinlaista turvallisuuden tunnetta.

  VastaaPoista
 2. Meillä on unipussit kovassa käytössä. 5v:n ollessa vauva ostin kirpparilta Grobagin unipussin ja ihastuin. Mummo teki sitten pari lisää, sellasta toppattua mallia. Poika nukkui pussissa aikoinaan n.2v2kk.

  Nyt tämä pienin on nukkunut aina pussissa tai siis jostain 3kk alkaen, kun peitot potkittiin pois.
  Nyt hänellä on käytössä 5v:n vanhat pussit, uusi Grobagin 2,5tog:n pussi ja H&M:n pussi. Saa nukkua pussissa niin kauan kun on yövaippa käytössä, jos vaan tykkää.

  Olen myös huomannut pussin rauhottavan tosi paljon ja pitää taatusti lämpimänä (meidän pieni on vilukissa). Meillä on tosi viileä ja vetoisa makuuhuone.
  Pussissa osataan kävellä meilläkin. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on grobag käytössä ja se o ollut kyllä ihan paras hankinta kun meidän neidillä on tapana ujuttautua peiton alle,kohta pitää hankkia uusi kun vanha jää pieneksi.kiva blogi muutenkin =) !

  VastaaPoista
 4. Kerrankin jotain jota meillä ei ole ollut=D

  meillä potkitaan peittoja vaan ja ollaan kylmin varpain.Tosin poika on kaamee hiki-iisakki eikä edes tarvitse peittoja.

  Teidän pikkumies on tuleva pussijuksun maailmanmestari=D

  VastaaPoista
 5. Meillä poika nukkui ensimmäiset 8kk unipussissa ja hyvin nukkuikin! Tuskin enää suostuisi unipussiin.;)

  Uudella vauvallakin aion ehdottomasti käyttää unipussia.:)

  VastaaPoista
 6. Olen testannut unipussia vaan (toistaiseksi) nuorimmalla, vaan eipä se oikein ollut hänen juttunsa. Aikamoinne kuumakalle kun on, ei ollut tyytyväinen vaikka oli pelkässä vaipassa siellä pussissaan. Samaten tykkää kääntyillä ja vääntyillä sängyssään, joten oli kai liian rajoittava tila? Onneksi pussi oli kirpparilta löydetty huokeaan hintaan :-) Kaapissahan se on, katsotaan onko tämä seuraava unipussityyppiä!

  VastaaPoista
 7. Meillä on unipussi vaihtelevasti käytössä. Poika pian 5kk pitää kovasti, ja olen valinnut sellaisia, mistä vaipanvaihto onnaa yölläkin hyvin, jos tarvis.

  VastaaPoista
 8. Meilläkin käytetään edelleen unipussia vaikka neidillä ikää jo 1 v 6kk. En uskalla pussista luopuakaan, koska jospa nuo neidin hyvät unet on pussin ansiota;) Reilun puolen vuoden ikään saakka herättiin kerran yössä tankkaamaan ja nyt nukutaan sitten 10-12 tuntia putkeen. Meillä on myös makuuhuoneen lämpötila korkeintaan 20 astetta, joten ilman pussia joutuisi varmaan peittelemään yöllä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)