tiistai 7. huhtikuuta 2009

Turhan pinnasängyn tarina

Meillä on paljon sänkyjä. Meillä on parisänky, kaksi pinnasänkyä, jatkettava sänky, levitettävä sänky lastenhuoneessa sekä iso, syvä sohva jossa voi hyvin nukkua.

Luulisi, että tuosta määrästä riittäisi kaikille oma sänky. Mutta ei!

Parisänky on se kysytyin vaihtoehto, kaikki neljä perheenjäsentä haluaisi siihen nukkumaan. Ja sehän nyt tietysti on melko huono yhtälö, jos on 160 cm leveyttä ja siihen pitäisi mahtua kaksi pitkää aikuista, yksi poikittain nukkuva vauva sekä Max, joka tykkää nukkua leveästi jalat koukussa.

Yleensä se on mieheni, joka luovuttaa ensimmäisenä ja kömpii yläkertaan lastenhuoneen sänkyyn nukkumaan. Minä ja pojat saadaan sitten rauhassa vallata parisänky.

Voisi luulla niinkin, että makuuhuoneessamme on aivan turhaan pinnasänky Fransille ja jatkettava sänky Maxille. Mutta sekään ei ole totta, sängyillä on tärkeä tehtävä: pinnasänky on toiselta reunalta kiinni seinässä ja toiselta reunalta kiinni parisängyssä jolloin Frans ei pääse tippumaan sängystä.

Jatkettava sänky on taas toisella puolella kiinni parisängyssä. Jos siis Max tippuu parisängystä, tipahtaa hän pehmeästi omaan sänkyynsä (joskus jopa heräämättä). Minä sitten nukun keskellä sänkyä ja toimin erotuomarina pojille :o)

Ennen Maxin syntymää etsin pitkään mieleistäni pinnasänkyä. Kun se viimein löytyi, ompelin innoissani liinavaatteet, katosverhon ja pinnasängyn suojuksen. Enpä olisi silloin arvannutkaan, kuinka turhasta hankinnasta oli kysymys..Tässä meidän turha pinnasänky


Pitsikoristellut liinavaatteet


Yksityiskohta katosverhosta

Pinnasängyn suojus


12 kommenttia:

 1. Ihana! Meillä on myös yksi pinnis jossa ei kukaan nuku kun en raaski laittaa vauvaa sinne, se on niin ihana vieressä tuhisemassa :)

  VastaaPoista
 2. Meillä myös näin, pinnasänkyä laitettiin odotusaikana ja ommeltiin verhoja ja reunapehmusteita, mutta kuinka ollakkaan eipä siellä meillä nukuta, välillä jaksan taistella sinne nukuttamista mutta yleensä luovutan ja taas nukutaan koko perhe 160cm leveässä sängyssä, välillä tulee ahdasta varsinkin kun Pinja tahtoo olla joskus aivan kiinni mussa.

  VastaaPoista
 3. Meillä nukkui parhaimillaan 160cm sängyssä mies, kaksi vajaa kolmevuotiasta ja minä ja 117cm mahaa =D Hyvin mahduttiin, mutta PikkuEen syntymän maissa isommat saivat häädön omiin sänkyihin, hyvin sujui kun halusivat olla "isoja" kun oli vauvakin kerta talossa. Aika aikaansa kutakin, meilläkin pinnis stopparina ettei pikku-ukko tipu petistä.

  VastaaPoista
 4. Ihana pinnasänky ja ihanat verhot!

  VastaaPoista
 5. Ihana sänky!

  Meillä poika nukkui 6kk perhepedissä (meillä on jenkkisänky ja sen viereen laitettiin runkopatjasänky, leveyttä oli siis ruhtinaalliset 240cm), mutta kun poika alkoi liikkua "vaarallisesti", niin hankittiin hänelle pinnasänky. Edelleenkin poika nukkuu pinniksessä ja hyvin nukkuukin, joskus harvoin (esim.kipeenä) otetaan meidän väliin nukkumaan.

  VastaaPoista
 6. Kaunis sänky! :)

  Meillä pieni alkoi nukkumaan pinnasängyssään vasta 1v2kk, kun lopetin yöimetykset. Siihen saakka nukkui kanssani parisängyssä.

  VastaaPoista
 7. Minkä merkkinen tuo pinnis on? Ihana =) Meillä toimii pinnis myös parisängyn laitana, 160cm sänkyä asuttaa vakituiseen isä, äiti, taapero ja isompi välillä x) nuorimman syntyessä nukuttiin siinä kaikki neljä hetken aikaa =D

  VastaaPoista
 8. Pinnasänky on Ikean malli, mutta ilmeisesti ei ole ollut enää moneen vuoteen myynnissä. Ostin sängyn Huutiksesta silloin pari vuotta sitten :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis kokonaisuus! Toivottavasti siihen joku Vauveli pääsee vielä nukkumaan;-)

  Kiitos Anne, nopeasta toimituksesta! Raitapaidat tulivat eilen,juuri sopivasti pääsiäiseksi-ihanat ja raikkaat värit!

  VastaaPoista
 10. Kiva, kun paidat ehtivät jo perille. Ne raitakuosit on kyllä ihania :)

  VastaaPoista
 11. Heippa! upea pinnasänky, onko sinulla vielä se tallessa, jos on, niin myytkö minulle?
  yht. gruel@suomi24.fi

  kesätreveisiä! :)

  VastaaPoista
 12. Hei, tuo turha pinnis verhoiluineen taitaa olla nyt minulla tulevalle esikoiselleni Lohjalla :)Niin kaunis verhoilu oli, että oli pakko ostaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)