keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Terveiset kotirintamalta

Terveisiä pitkästä aikaa kotirintamalta! Meillä on ollut oikein muutosten syksy..

Ensimmäinen iso muutos oli jo kesällä, kun hoitovapaani päättyi ja palasin vanhaan työpaikkaani. Vaikka työ sinällään on tuttua, 4,5 vuoden tauon jälkeen on ollut aika paljon päivitettävää ja varmasti on vielä jatkossakin. Toinen suuri muutos on ollut poikien päiväkodin aloittaminen; kesä pojilla sujui vielä vapaasti mummon hoidossa, mutta nyt tätä päiväkotiarkea on harjoiteltu kolmisen viikkoa.

Ensimmäinen päiväkotiviikko lähti sujumaan yllättävän hyvin, vaikka vielä kesällä pojat olivat kovin vastentahtoisia päiväkotiin lähdön suhteen. Pikkukaverit jopa ilmoittivat, että: ”Jos äidillä ja isällä on liikaa töitä, me voidaan muuttaa mummolaan!” No, kuitenkaan mummolaan ei muutettu, vaan päiväkoti aloitettiin :)

Ja varmastikin aika perinteisesti, ensimmäisen viikon torstaina oltiin jo flunssan kourissa. Kaiken kaikkiaan päiväkoti on vielä harjoittelua, pojat ovat vähän ujoja uudessa paikassa/tilanteessa ja kavereita ei ole vielä kunnolla löytynyt. Maxille pahin paikka on päiväunet, poika kun ei ole niitä nukkunut enää 2,5 vuoteen.. Onneksi mitään nukkumapakkoa ei ole, ja Max onkin tainnut ottaa päiväuni-ajan leikin kannalta. Frans taas on perinyt äidiltään hyvät unenlahjat, joten päiväunet ovat pelkästään mieluinen juttu :)

Jatkossakin blogi voi päivittyä vähän hitaampaan tahtiin, mutta mukana ollaan kuitenkin. Kommentointikin on jäänyt vähemmälle, mutta luen kyllä päivittäin teidän kanssablogistien kuulumisia. Tällä kokoonpanolla edetään tällä hetkellä, katsotaan mitä muutoksia ja uusia tuulia tulevaisuus tuo tullessaan.

Oikein mukavaa alkavaa syksyä kaikille!
"Isot" päiväkoti-pojat


4 kommenttia:

 1. Mukavia päiväkotipäiviä teidän pojille! :) ja mukavaa syksyä koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin vanhempi poika oli ihan ihmeissään kun päiväkodissa nukuttiin päikkäreitä, kun itse jätti ne pois 2-vuotiaana.
  Muutenkin rytmiin tottumisessa aina kestää, mutta jossain vaiheessa saa niitä uusia kavereita ja lähdetään ihan ilomielin päiväkotiin kun siellä askarrellaan, lauletaan ja tehdään kivoja retkiä=)
  Ja äidille on sitten sydäntä sykähdyttävä kokemus lasten esiintymiset kevät- ja joulujuhlissa.

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Mikä tuo ihana musta-valkoinen t-paita on alimmassa kuvassa? Mistä ostettu ja onko siinä robotteja?

  Tsemiä päiväkotiarkeen :)

  -Mia

  VastaaPoista
 4. Mia: Maxilla on Kameleontin kesän mallistoon kuuluva robottipaita, minustakin ihana paita :)

  Niilo Ilossa muutama enää jäljellä, värit musta tai punainen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)