sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Sienimetsässä

Tänään käytiin metsäretkellä etsimässä sieniä. Täytyy myöntää, että tämä äiti ei ole mikään sienitieteilijä, mutta onneksi mukana oli mummo + muita parempia asiantuntijoita.

Olikin aivan ihana syksyinen päivä; aurinko paistoi, vesisateesta tai syysviimasta ei ollut vielä tietoakaan, eikä ollut liian kylmäkään.

Sienisaalis jäi varsin vähäiseksi, mutta kuitenkin niistä saatiin pihvien seuraksi herkullinen sienikastike. Ja jälkiruoaksi lisää kotimaista superfoodia, nimittäin mustikoita. Nam!

Tapansa mukaan Frans nukkui melkein puolet koko reissusta, mutta isoveli ei. Max alkaakin olla jo melkoinen metsäretkeilijä, vaikka kilometrejä reissulla kertyikin ihan mukavasti, poika jaksoi kävellä melkein koko matkan. Tai itse asiassa viimeiset sadat metrit taisivat taittua vielä ihan juosten :)

2 kommenttia:

  1. Jep, tänään oli ihana ilma kuljeskella metsässä. Ilman täyttä vauhtia vetäviä metsäntuoksujen innostamia mäyrökoiria mekin olisimme voineet kerätä sieniä tänään. ;-)

    VastaaPoista
  2. Tänään oli tosiaan hieno ilma ulkoilla! Meilläkin isompi tykkää ihastella sieniä ihan täällä kaupunkiympäristössäkin - joutuu vaan selittämään, että kotona jääkaapissa olevia (herkkusieniä) saa syödä, muttei noita kärpässieniä. Isompi etsii sieniä jokaisella reissulla lähipuistoon! Onneksi on mummoja opettamassa tuota sieniperinnettä, en minäkään montaa sientä tunnistaisi ilman opasta ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)