maanantai 16. maaliskuuta 2009

Toivoton pizzansyönti ja muita ikäviä tarinoita

Kaikki alkoi viime keskiviikkoiltana, kun mies totesi: ”Minullahan on kuumetta”. Ja sitä olikin, lähes 39 astetta seuraavat kolme päivää.

Seuraavana aamuna klo 5.33 Max kirkaisi ”Äiti”, ja sitten sitä tuli! Oksennusta koko edellispäivän ruokavalio ja sänkyyn! Kirjoittelen tätä tarinaa huutomerkkien kanssa, koska meille tämä on aivan uutta, meillä ei ole koskaan ollut mahatautia (onneksi). En tiedä johtuuko tämä tuurista vai molemmille pojille annetuista rotavirus-rokotteista. Maxin ensimmäisen oksennuksen jälkeen vielä ajateltiin, että tämä oli vain tilapäistä. Kun oksennusta alkoi tulla puolen tunnin välein, jouduimme toteamaan että nyt se tauti on meilläkin.

Torstaina aikani kului kahden sairaan (mieheni ja Maxin) hoitamiseen sekä tietysti vielä terveen Fransin kanssa leikkimiseen. Frans oli ihan ihmeissään kun isoveli vain makasi eikä tullut leikkimään.

Päätinkin sitten helpottaa meidän aikuisten syöntiä ja tilasin pizzan kotiin kuljetettuna. Nälkäisenä aloimme sitten pizzaa syödä, mutta ensimmäisen suupalan jälkeen oksensi Frans, pikku-raukka. No, jäljet siivottuamme jatkoimme edelleen nälkäisinä pizzan syöntiä jolloin Max tuli lievästi sanottuna ”pahan hajuisena” viereen ja totesi surkeana: kakka. Ripulikin oli alkanut. Ja Maxillahan ei ollut enää sitä vaippaa.. Tosin tämän jälkeen osattiin pitää taas vaippa paikallaan ;)

No, taas palasimme urheana pizzan ääreen siivouksen jälkeen. Nyt saimme syödä kylmennyttä pizzaamme rauhassa, mutta kun vilkaisimme koko ajan auki ollutta tv:tä sieltä tuli dokumentti suolistoleikkauksesta :)

Oma mahatautini alkoi perjantai-aamuna ja miehellä sitten iltapäivällä (flunssan päälle). Perjantai sekä lauantai maattiinkin sitten patjoilla lattialla ja mietittiin miten ihmeessä selvitään. Jotenkin kuitenkin selvittiin, mies lähti tänään vapisevana töihin, minä saan syötyä jo hapankorppua ja teetä, Frans on täysin terve ja Maxkin kulki tänä aamuna keittiössä kaapilta toiselle ja huusi: ”Anna, Anna!”

On kyllä hirveä tauti, joku flunssa on ihan pikkujuttu tähän verrattuna. En kyllä toivo tätä tautia kenellekään (enkä varsinkaan meille uudestaan)!

Max yrittää juoda mustikkasoppaa


Frans oli meistä parhaimmassa kunnossa koko sairauden ajan ja leikki itsekseen..

Minua ei pienet taudit kaada :)6 kommenttia:

 1. Aivan kamalaa! Ihmettelinkin kun et ole päivitellyt blogiasi, mutta en eihmettele enää!

  Olisiko ollut noro.Meillä oli se viim etalvena ja oli kyllä järkkyä. Itselleni ei tullut kuin kahden viikon ellotus, mutta se olikin "hauskaa", kun huonovointisena oli siivottava muiden oksennuksia ja ripuleita. Onneksi oli kaksi vessaa jo silloinkin, vaikka silti tuli housuihin ja lakanoille tavaraa..=(

  VastaaPoista
 2. Ou nou, tuo tauti saa kyllä mieluusti jäädä tulematta meille! Pari kokemusta on yhden lapsen mahataudista, mutta kuopuksen aikana ei onneksi ole tarvinnut niistä kärsiä... ja se oli hirveetä jo yhden kanssa!

  VastaaPoista
 3. meillä onneksi selvittiin vaan mimon yhden yön oksenteluilla ja parin päivän ripulilla. tosi kurjia nuo taudit ja niitä tuntuu olevan nyt kovasti liikkellä. :(

  paranemishaleja !

  VastaaPoista
 4. Juu, tuo on kamalin tauti. Meillä oli tammikuun alussa bakteerin aiheuttama vatatauti. Petivaatteita ja vaatteita sai pestä koko ajan ja lattioita siivota. Viime kesänä saatiin pojan kanssa ruokamyrkytys ja sekin oli vallan riemukasta, kun vatsa toimi tosi rajusti ja yllättäen.

  VastaaPoista
 5. Yhdyn tuohon että tuo tauti on kamalinta ikinä! Flunssa on pientä siihen verrattuna!

  Meillähän oli kanssa just tuo tauti kahdella pienimmällä, kuin onnella säästyttiin siltä muut. Viikko kuitenkin meni pienellä taudin parissa. Eikä meilläkään ollut tuollaista tautia koskaan ollut.

  Eli voimia teille, toivottavasti olo vahvistuu pian!

  VastaaPoista
 6. Voi ei, oksentaminen on ihan kamalaa ja ei se ripulikaan kivaa ole.
  Mä oon aina pelänny, että meille tulee tuo silloin kun on pieni vauva. Tuttavan vauva kun kerran sai tuollaisen taudin 3kuisena ja oli toista viikkoa sairaalassa.. kurjaa..
  No mutta onneksi olette terveinä nyt.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)