keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Pyykkipäivä joka päivä?

Meillä pestään varmasti ihan joka päivä pyykkiä. Jos ei pestä, pyykkivuori kylppärin nurkassa kohoaa hetkessä mahdottomiin mittoihin eikä pojille ole mitään päällepantavaa koska lempivaatteet ovat siellä likavaatekorissa.

Uskomaton juttu, mutta olen viimeiset 10 vuotta käyttänyt yhtä ja samaa koottavaa pyykinkuivaustelinettä. Se on hajonnut useita kertoja, mutta aina olen sitä rautalankalla paikkaillut. Useasti olen päättänyt kaupungille lähtiessä, että nyt ostan uuden kuivaustelineen, mutta rahat ovat kuluneet jo Lindexillä.. Olen tosi huono ostamaan mitään hyödyllistä! Mies ei päästä minua edes itsekseen ruokakauppaan, koska kuulemma söisimme lasten bodeja ja pipoja seuraavan viikon :o)

Mutta nyt se on tapahtunut, minulla on uusi hieno kiiltelevä pyykinkuivausteline. Merkki on Sini ja siinä on kuivaustilaa 11,5 metriä entisen 8 metrin sijaan. Lisäksi siinä on uudenlaiset pyykkinipsut toisella sivulla, nämä eivät jätä jälkiä vaatteisiin.

On minulla käytössä kuivausrumpukin, mutta kuivaan siellä vain pyyhkeet ja lakanat, koska mielestäni se kutistaa ja kuluttaa vaatteita tosi paljon. Monissa lastenvaatteissa tuntuu olevan kieltokin kuivausta varten. Aika energiasyöppöhän tuo rumpu varmasti on, ihan hyvä ettei tule paljoa käytettyä :)

Pyykkipäivän kuvissa Maxilla on Kik Kidin vihreät velourhousut ja Tutan body. Fransilla Lindexin ruskea ekopuuvillabody ja Maxilta kierrätetyt Lindexin housut.Pikku-apulaiset - aina mukana touhussa!

Max ripustaa pyykkiä..


Tässä koko komeus, kestääköhän tämäkin 10 vuotta?
Tässä ne hienot pyykkinipsut :o)
15 kommenttia:

 1. Minullakin yksi teline on ainakin 10v vanha ja parsittu muutamasta kohtaa nippusiteellä=)

  Meillä on 3 telinettä, jotka lähes aina täynnä, onhan meitä 6 henkeä.

  VastaaPoista
 2. Meillä sama juttu! Meillä sellainen tornimainen pyykkiteline, jossa 3 kerrosta ja 2 ylimmäistä(enempi käytössä) on rikki ja pysyvät vain koskemattomina kasassa. Monet kerrat olen uutta havitellut ja katsellut, vielä en ole ostanu =) Josko saisi pian aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Justiinsa omaa pyykkitelinettä ilmastointiteipillä korjasin pari päivää sitten...ja teline ei ole kahtakaan vuotta vanha:( Ja on juuri tuollainen torni, johon saa kolmeen tasoon pyykit, joskin kahta yleensä käytetään:)

  VastaaPoista
 4. Kiva löytää sinunkin blogi täältä, seurailin jo Vauvan puolella.

  On muuten jännä juttu, myös meillä vanhaa pyykkitelinettä korjataan kerta toisensa jälkeen, miten sitä ei saa aikaiseksi hankkia uutta? Olen etsinyt sellaista, jossa on pystysuorassa kerroksi (ei vie paljon lattiatilaa), mutta en ole Suomessa nähnyt missään kaupassa. Vinkkejä?

  VastaaPoista
 5. Vaude, hieno teline. Meillä on suhteellisen uusi teline, mutta kärsinyt vaurioita sekin jo. Ajattelin, että olisi kätevää kun siinä on renkaat mutta ne irtosivat ekan kuukauden jälkeen.
  Olet oikeassa, kuivausrumpu kutistaa ja kuluttaa pyykkiä ja tulee tosi nopeesti nuhjuisen näköisiä. Meillä rummutetaan vaan pyyhkeet, lakanat, harsot ja vaipat. Lakanat pitää muistaa hetimmiten ottaa rummusta pois kun se on pysähtynyt, muuten joutuu joko laittamaan vekkilakanat tai silittämään :/

  VastaaPoista
 6. Aikas hieno pyykkiteline. Samanlainen sopisi meidänkin kylppäriin.;)

  Meillä on ollut myös pojalla nuo Lindexin tuplaresori-housut turkoosina, oli aivan lempparit.

  VastaaPoista
 7. Heh hee, tää taitaa olla aika yleistä. Meilläkin oli kaksi telinettä, joista toinen hajosi niin että läksi jo roskiin ja toinen on edelleen käytössä vaikka kaipaisi paikkailua paristakin kohtaa. ;)
  Kyllä pitäisi ostaa meillekin se uusi.

  Sukat ja alkkarit meillä kuivataan niissä hengaritelineissä, siis jossa monta nipsua kiinni (ei muista miksi niitä sanotaan). Isoimmat pyykit saunassa, kun sinne on viritelty helposti irrotettava naru ja pienimmät lasten vaatteet tuollaisessa telineessä.
  Pyykkiä saisi meilläkin pestä joka päivä, mutta mielummin pesen joka toinen. ;)

  VastaaPoista
 8. Itse olen toisinaan aika laiska pyörittämään pyykkikonetta. Sen kyllä sitten huomaa, kun kerralla joutuu pesemään 5-7 koneellista... Ja kun kaikki täytyy myös silittää, niin samalla kertyy myös silitettävää runsain mitoin :). Yleensä sillon aina mietin, että alan pesemään pari koneellista per päivä mutta aina se vaan sitten unohtuu...

  VastaaPoista
 9. No nyt on komea teline. Kiva nähdä että monella blogistilla kestovaipat käytössä :)

  VastaaPoista
 10. Meillä kanssa mies kantoi uuden telineen kotiin, itse olen vain teippaillut ja paikkaillut vanhaa. Ja mieluummin käynyt Lindexillä tai nettikaupoissa sijoittamassa rahaa.

  VastaaPoista
 11. Meilläkin pestään joka päivä pyykkiä, silti on pieni tai suurempi kasa pyykkiä odottamassa. Joinakin päivinä siis kaksi koneellista pitäisi pestä, mutta ei riitä tilaa kuivaukselle. Meillä ei ole kuivausrumpua ja kylppäriin ei mahdu kuin yksi kuivausteline.

  Pitääkin mennä tyhjentämään kone...

  VastaaPoista
 12. Kyllä tuossa kelpaa pyykkejä kuivatella.
  Nuo nipsut vaikuttavat ihan käteviltä. Itse kuivatan lapsen paidat vaatepuilla telineen sivussa.

  hopsu

  VastaaPoista
 13. Tornitelinettä myydään ainakin Hong Kongissa, varmaan jossain muuallakin.

  VastaaPoista
 14. Onpa hyvännäköinen teline! Meillä on käytössä kaksi telinettä, toinen sellainen läpällinen/siivellinen ja toinen vanha (minun lapsuudestani peräisin) vähän pienempi. Tuon lapsuudenkotini telineen sain, kun meidän toinen (ei niin kovin vanha teline) hajosi, siitä katkesi jalka. Sitä ei oikein olisi voinut edes korjata kovin vakaaksi. :S

  Seuraavaksi kun täytyy uusia teline, haluan kyllä tuollaisen kuin teillä. :)

  VastaaPoista
 15. Nyt vasta löysin blogisi täältä, Vauvan puolella jo lueskelin. Kiva kun siirryit sinäkin!

  Meillä pyykätään lähes joka päivä, mutta useampi koneellinen sitten kerrallaan. Ja rummutetaan lähes kaikki, mielestäni lastenvaatteet kestää kylä aika hyvin kuivausrumpua. Meidän neliöissä ei vaan onnistu 7 hengen vaatepyykin kuivatus, muusta puhumattakaan. Saunassa kuivatetaan katon rajassa olevalla tangolla henkarivaatteet, kuivaustelineellä vaipat joita ei voi rummuttaa ja muutama vaate jotka ei kestä rumpua.

  Valitettavasti ulkokuivatuskaan ei oikein meillä käy, siitepölyallergioita perheessä lähes joka lähtöön, joten melko vähiin käy se aika vuodesta kun ulkona voisi kuivata.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)