torstai 5. maaliskuuta 2009

Hoitovapaalla mummolassa

Lähdettiin poikien kanssa vähän lomailemaan, tultiin mummolaan. Meille on tullut tavaksi tässä äitiyslomalla ollessa käydä kuukauden tai parin välein viettämässä muutama yö mummolassa. Mies saa kerrankin rentoutua kotona rauhassa ja äiti saa täällä mukavasti hoitoapua. Ja tietenkin se kiva puoli, että pääsee tarkastamaan eri kaupungin lastevaatetarjonnan :o)

Minulla lähentelee tässä äitiysloma loppuaan, jään hoitovaalle ainakin 1,5 vuodeksi. Ihanaa olla kotona, mutta hieman mietityttää tuo Kelan maksama ruhtinaallinen kotihoidontuki. Miten sen saa riittämään?

Monet tuttuni ovat keksineet hoitovapaalla jonkin lisätulolähteen. Joko ihan kirppari/huutonet myyntiä tai sitten näitä kotikutsu-yrittäjiä (Me & I, Party Lite jne). Tai sitten miesraukka tekee hirveästi ylitöitä...


Miten teillä on pärjätty hoitovapaan aikana, kukkaronnyörejä kiristämällä vai hankkimalla lisätuloja jostain muualta?

Frans on oppinut seisomaan ilman tukea!
Ja ajamaan autolla..


Max katselee MuumiaJännittävä Mörkö-kohtaus..mrrr..2 kommenttia:

  1. Mä itse karkailin tekemään pikkusijaisuuksia ja yksityisopetustuntejakin tuli tehtyä. Vähäna ankeaahan se hoitovapaan ansio on.

    VastaaPoista
  2. Olen ollut kotona reilut 11 vuotta, joten tulotaso on aina ollut matala. :( Eipä ole juuri eroa äitiyslomalla tai hoitovapaalla. Tai oikeastaan aiemmin kivempaa oli olla hoitovapaalla, koska minimiäitiysraha oli pienempi kuin hoitoraha kuntalisällä. Nythän minimiärahaa on nostettu.

    Nyt kun lapsia on viisi ja isoimmatkin jo koululaisia, on menot sen mukaiset. Meillä asia on ratkaistu niin että olen ottanut hoitolapsia (olen siis yksityinen perhepäivähoitaja). Saan hoitaa omat kotona mutta samalla saan hiukan lisätuloa noista kahdesta hoitolapsesta. Ihan samalla se ei kyllä mene, mutta tämä ratkaisu on kuitenkin koko perheen kannalta meille paras ratkaisu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)