tiistai 24. kesäkuuta 2014

KUOPION TORI, KAUPPAHALLI, VELJMIES JA SISKOTYTTÖ


Kuopion tori tai ”mualiman napa” niin kuin täällä savossa sanotaan, on minusta Suomen paras kesätori. Näin Kuopiolaisena voi olla vähän puolueellisesti sanottu, mutta valtavan monivuotisen toriremontin jälkeen, nyt kun tori viimein alkaa vapautua kaikesta remonttikoneistosta, täytyy vain todeta että hyvältä näyttää! Ja onhan torilla ihan oma tunnelma!
Vietettiin viime viikolla mukavaa lomapäivää torilla, käytiin Kauppahallissa, tutkailtiin Veljmiestä ja Siskotyttöä, jotka ovat remontin jälkeen päässeet palaamaan takaisin torille. Käytiin myös kahvilla ja jätskillä, harmillisesti vain sisätiloissa viileän ja tuulisen sään pakottamana. Nimittäin ihan parhaita juttuja torilla on pysähtyä kahville kesäkahvioon ja seurata torin ihmisvilinää. Mutta se jätettäköön nyt vielä lämpimämmille keleille. Samoin vossikka-ajelu.
Kesäisin, työmatkalla, torin läpi kulkiessa pitää napata vähintään mansikkarasia mukaan. Samoin lomalla, rannalle mennessä, pussillinen kirsikoita ja herneitä pitää mukavasti nälkää. Ja toriltahan löytyvät myös ne kuuluisat Kalakukot, sekä Irene ja Hanna Partasen lihapiirakat. Nam!
Meillä vietetään varmasti vielä monta toripäivää tänä kesänä. Ja suosittelen kyllä muillekin, kannattaa vaikka ohikulkumatkalla tulla kurkkaamaan! :)

5 kommenttia:

 1. Oi, torilla käyminen on niin mukavaa! Mitenkähän meiltä onkin tänä kesänä jäänyt torikahvittelut kokonaan, täytyy kyllä korjata asia :D

  VastaaPoista
 2. Tuolla pitäis päästä käymään :) Joskus aikoja sitten olen pikareissun ööö kauppahallissa? tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Love it. The place where the boy playing. I am Indonesian Blogger

  VastaaPoista
 4. Missäpäin sun kauppa on? Ollaan tuloSsa kuopioon lomalle loppu kesästä:)

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa Kuopioon! Niilo Ilo on tuosta Kauppahallin kulmalta parisataa metriä Kuopionlahdelle päin, osoite on Puijonkatu 15 :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)