torstai 12. kesäkuuta 2014

FRANS 6 V – HELPOT IKEA-SYNTTÄRITTänään on Fransin virallinen syntymäpäivä, meidän pienin täyttää jo 6 vuotta! Synttäreitä juhlitaan tänä vuonna kahdessa erässä, ensimmäinen juhla oli jo viime sunnuntaina ja toiset juhlat vietetään nyt tulevana lauantaina.

Minusta on kiva väkertää synttäreitä, leipoa ja askarrella. Joskus siihen vain ei ole aikaa, kuten nyt. Sen vuoksi tänä vuonna toteutettiinkin helpot ja nopeat Ikea-synttärit.

Juhlat olivat siis sunnuntaina klo 12, ja valmistelut aloitettiin lauantaina klo 14. Nopeasta aikataulusta selvittiin näin:

-          Lapset hoitoon Ikean leikkipaikalle

-          Ikea-kierros tunnissa, jolloin hankittiin somisteet ja juhlatarjottavat

-          Tarjottavana hodareita ketsupin ja ekologisen kokojyväsinapin kera, suklaakrokanttikakku, kaurakeksejä, pitsaa ja sipsejä. Juomana kahvia ja mummon mustaherukkamehua.

-          Siivous lauantai-iltana + pöydän koristelu (koristeina tabletit, valonauha katossa + iloisen väriset pillit ja servetit)

-          Sunnuntaina vain nosteltiin tarjottavat pöytään ennen vieraiden tuloa

Yleensä nopea ja helppo = kallis, mutta sekään ei nyt pitänyt paikkaansa. Tarjottavat maksoivat noin 20€ ja koristeet toiset 20€, ja nuo koristeethan jäävät vielä jatkokäyttöönkin.
Mehupullot ovat siideripulloja, joiden etiketit on liotettu pois. Pojat kirjoittivat vieraiden nimet paperille, ja liimasin ne kirkkaalla teipillä pulloihin kiinni, pillit kiinnitettiin pulloihin lahjapaperinarulla. Pullot toimivat samalla pöydässä paikkakortteina.

Pojista oli mukavaa valita kullekin vieraalla oikean värinen pilli ja oma paikka pöydästä. Mummon mustaherukkamehu (ihan ilman lisättyä sokeria) maistui pojista limpparilta näistä pulloista, ja pulloja saikin olla täyttämässä koko ajan!
Pääasia on, että itse synttärisankari tykkäsi juhlista. Lahjat olivat mieluisia, ”limppari” maistui ja varsinkin laatikollinen kaurakeksejä hupeni nopeasti.

Paljon onnea Frans! J
 

P.S. Viimeisessä kuvassa on juhlien yllätysvieras, helsinkiläinen kaupunkikissa Noita. Noita oli palaamassa kesälomareissulta takaisin Helsinkiin, ja pääsi piipahtamaan matkalla Fransin juhlissa.
 

8 kommenttia:

 1. Oliko Noita-kissa ainakin Maxin mieluisin vieras? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli varmasti! Välillä kissa julistettiin jo karanneeksi, kun se oli mennyt syvälle verannan sohvan alle poikia piiloon :D

   Poista
 2. OIh, kivalta näyttää! Hyvää synttäriä :)

  VastaaPoista
 3. Kivalta näyttää ja oijii kuinka upea tapetti!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut kuukauden myöhässä :D Tosi hyvä idea! Onnistuiskohan käydä Lidlistä keräämässä samalla tyylillä :) Mietin nimittäin, kun parin viikon päästä pitäisi olla pojan synttärit ja burnout yllättää jo nyt ajatuksesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti onnistuu, Lidlissähän on aina vaikka mitä teemaviikkoja. Joskus pitää vain selvitä helpolla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)