lauantai 9. maaliskuuta 2013

Mitä Niilo Ilossa tapahtuu iltaisin?


Moni ohikulkija on varmasti ihmetellyt, kun useinkin Niilo Ilon ikkunoissa palaa valot vielä iltamyöhällä vaikka ovessa selkeästi kerrotaan liikkeen suljettavan jo klo 17. Ohikulkija todennäköisesti myös hieraisee silmiään, kun ikkunoissa vilahtelee pienet Vauhtivekarat, jotka ovat esim. irrottaneet lasten leikkipaikan pöydästä jalat ja rakentavat niistä nyt valvontakameroita näyteikkunaan. Pojat ovat voineet myös tehdä hieman normaalista poikkeavia somistuksia näyteikkunaan, kerran mallinuket oli ”köytetty” hattunipsuista rakennetulla ”köydellä” ja poikien sukat oli vedetty mallinuken päähän. Hih, somistajakurssin 1. vaihe onnistuneesti suoritettu!

Monesti meillä on ruuhka-aikoina sen verran kiire, että normaalin työpäivän/päiväkotipäivän jälkeen jatketaan töitä koko perheen voimin. Isä pakkaa, äiti hoitaa verkkokauppaa ja pojat leikkivät, todellinen perheyritys siis.

Pojat eivät itse asiassa pistä yhtään pahakseen tätä satunnaista iltatyötä, vaan joskus ehdottavat ihan itse päiväkotipäivän tilalle liikkeelle menoa. Liikkeellä pojista on mukava leikkiä omilla vanhoilla duploilla, jotka on lahjoitettu liikkeen leikkipaikalle (leluista tulee yllättävän kiinnostavia, kun ne eivät enää ole kotona). Mukavaa on myös katsoa takahuoneessa kannettavalta elokuva, tai sitten tehdä jotain sotkua.. kuten näissä kuvissa..

Joskus olen, olosuhteiden pakosta, ollut poikien kanssa myymälässä ihan liikkeen aukioloaikoina. Se onkin melkoista sukkulointia poikien, asiakkaiden ja muiden töiden välillä. Pienillä pojilla on pienten poikien tarpeet ja mutkattomuus, ja se isompikin vessahätä voi iskeä kesken päivän. Aikamoisen koominen tilanne on kun takahuoneen vessasta kuuluu kesken myyntitilanteen pienen pojan kirkas ja kantava ääni: ”Pyyyllyyy pyyy-yy-hhkimäääää-ään!” Eihän siinä auta kuin kuin pyytää kohteliaasti asiakasta odottamaan hetkisen.. Myös meillä auttaneet työntekijät tietävät, että Niilo Ilossa toimenkuva voi sisältää melkein mitä vain lapsiin liittyvää. Kuten sitä pyllyn pyyhkimistä.

Onneksi meillä on kuitenkin hyvä tukiverkosto. Pojat ovat hyvässä päiväkodissa ja meillä on kaksi mummoa, jotka aina tarvittaessa tulevat auttamaan. Ja itse asiassa, kaikista hetkittäisista tukalista tilanteista, tekemättömien töiden virrasta ja satunnaisista hermostumisistakin huolimatta, tämä yrittäminen on oikeasti kivaa ja vieläpä juurikin tämä perheyrittäminen :)Pojat tuulettavat pakkauspusseja :)

12 kommenttia:

 1. No, mutta tuohan on pojillekin ihan loistavaa "työharjoittelua"! Mielenkiintoiset ja hieman erilaiset ikkunasomistukset varmasti vain houkuttavat paikalle uusia asiakkaita? :D Verkkokauppa on aina toiminut kiitettävän nopeasti tilausten suhteen, joten täällä kaempanakin asuva asiakas kyllä osaa arvostaa koko perheen panostamista :)

  VastaaPoista
 2. Hih, pieniä kauppiaan alkuja siellä töissä :D

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Varmasti liike on pojille kiva ja jännittävä paikka. :) Hauskaa kuulla, että Niilo Ilo on teidän koko perheen yritys - kirjaimellisesti!

  VastaaPoista
 4. Tosi mukavalta näyttää ja kuulostaa. Aika harva lapsi nykyään tietää edes missä vanhemmat ovat töissä tai mitä oikeasti tekevät!
  Itse olin 4-vuotiaana,vuoden vanhan pikkuveljen kanssa isän mukana töissä useinkin.Aika villiä menoa, mutta mulla on niistä ajoista paljon kivoja ja selkeitä muistikuvia!

  VastaaPoista
 5. Tuli ihan lapsuus mieleen sun postauksesta :) Oma isäni on ollut koko minun olemassaolon ajan yrittäjä ja meillä oli tosi kivoja leikkejä isän hallilla pienempänä. Ja olen saanut edun olla isäni firmassa monena kesänä töissäkin (luokkakavereiden hakiessa monen monesta paikkaa kesätöitä ja usein jäivät ilman paikkaa).. On siinä etuja, vaikkakin paljon joustoakin vaatii.

  -Milla-

  VastaaPoista
 6. Hih, ihana postaus! Mahtavat pikkuapurit siellä :)

  VastaaPoista
 7. Hauska postaus! :) Ja huippua, ettei äidin tarvitse yksin pakertaa yömyöhään vaan apujoukkoja löytyy.

  VastaaPoista
 8. Oli mukava lukea teidän yhteisestä aherruksesta :D Pojilla on varmasti hauskat leikit myymälässä ja kiva kun mieskin on tiimellyksessä mukana!

  VastaaPoista
 9. Kiva että kauppa on teille yhteinen projekti! Pojilla on varmasti hauskat leikit siellä :D

  VastaaPoista
 10. Hauskat kuvat. Pojat varmasti nauttivat ja kiva, kun aina on veljästä seuraa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)