perjantai 18. maaliskuuta 2011

Vaarallinen yövalo

Meillä sattui varsin kummallinen juttu viime viikonloppuna.

Pojat olivat (kerrankin) nukahtaneet helposti ja rauhallisesti, ja ennen kaikkea ajoissa, omiin sänkyihinsä omaan huoneeseensa. Mieheni kanssa päätettiin heti käyttää tilaisuus hyväksi ja viettää elokuvailtaa. Ja hyvä niin, parin tunnin päästä huokaistiin helpotuksesta että oltiin vielä valveilla.

Kesken elokuvan kuului nimittäin vaimea tumpsahdus, ihan kuin naapurissa olisi jotain tippunut lattialle tai jostain hyllystä pudonnut kirja lattialle. Ihan ensin kurkattiin poikien huoneeseen, mutta mitään hälyttävää ei ollut näkyvissä.

Tutkittiin sitten vielä muu asunto keittiön ja kylppärin kaapeista lähtien, mutta mitään tietoa tuon oudon tumpsahduksen lähteestä ei löytynyt. Kummastuneena kohautettiin hartioita ja meinattiin jo jatkaa elokuvan katselua, kun Frans hiippaili unen tokkurassa omasta huoneestaan olohuoneeseen.

Ja silloinpa savun haju alkoi levitä.. poikien huoneen pistorasiassa ollut yövalo oli kärventynyt! Ilmeisesti joku oikosulku, koko valaisin oli ihan mustunut ja muovikin osittain yhdestä kulmasta sulanut. Myös pistorasia ympäryksineen oli aivan musta. Ja huoneessa kitkerä savu!

Loppuyön pojan nukkuivatkin tiiviisti äidin kainalossa parisängyssä, ja isä tietysti vanhaan tapaan sohvalla. Vaikka eipä meille vanhemmille meinannut uni tulla enää tällaisen tapauksen jälkeen, varsinkin kun mietittiin että jos oltaisiin oltu jo nukkumassa. Olisiko kumpikaan kuullut tuota tumpsahdusta.. Ja entä jos yövalosta olisi lentänyt vaikka kipinä petivaatteisiin.

Meillä ollaan näitä yövaloja käytetty koko poikien vauva-aika, jolloin vielä piti herätä jatkuvasti öisin. Nyt ne ovat olleet käytössä poikien huoneessa sekä ”kiitoratavaloina” Fransille matkalla omasta huoneesta vanhempien makuuhuoneeseen. Frans nimittäin joka yö jossain vaiheessa kipittää äidin kainaloon.

Sen verran tästä säikähdettiin, että yövalot on nyt ainakin toistaiseksi hyllytetty. Odotellaan kesää ja valoisia öitä :)





Tässä kärähtänyt yövalo ja samanlainen uutena

27 kommenttia:

  1. Hui! Onneksi ei käynyt mitään. Kannattaa lähettää lamppu valmistajalle tutkittavaksi.

    VastaaPoista
  2. Hui! Onpa pelottavaa! Onneksi ei käynyt kuinkaan. Mutta ainakin meillä jätetään tuollaiset vastaisuudessa hankkimatta.

    VastaaPoista
  3. Hui... Meillä kävi ihan muutama päivä sitten hieman samalla tavalla! Ei tosin noin pahasti ollut mustunut tai sulanut se lamppu mutta haisi palaneelle! En aluksi tajunnut mikä siellä huoneessa käryää, kunnes paikallistin hajun tuohon yövaloon! On meilläkin totisesti pannassa mokoma tuon jälkeen. Onneksi kaikki meni teilläkin parhain päin!!

    VastaaPoista
  4. no hui! onneksi ei käynyt tuon pahemmin!

    muistelen, että meillä on myös yksi yövalo kärvähtänyt, siitä on jo aikaa.

    VastaaPoista
  5. Voi hurja, ihan kauheaa. Onneksi tosiaan olitte vielä heräillä. Suojelusta matkassa ♥

    VastaaPoista
  6. HUI
    tulee mieleen samantapainen juttu omasta lapsuudesta. sillainen "lukuvalo" oli pikkuveljellä menny itsestään päälle ja peitto oli alkanu savuta. silloinki säilyttii säikähdyksellä
    kiva toi keltanen traktoripaita ihan näin ohimennen

    VastaaPoista
  7. Hui kamala! Onneksi ei käynyt pahemmin.

    VastaaPoista
  8. Kamalaa! Mistä olette ostaneet yövalot? Laittakaa ihmeessä palautetta valmistajalle.

    VastaaPoista
  9. Heips, no oh hoh varmasti pelästytti! Oli varmasti mukavaa ottaa pojat kainaloon tuon jälkeen. Meillä ei ole koskaan ollut yövaloja, olinkin yllättynyt silloin kun pinnasängystä poistettiin laita että miten rohkeasti neiti heti alkoi taapertaa meitin huoneeseen ilmoittamaan pisuhädästään. -Tiina

    VastaaPoista
  10. Huh. Tässä vinkki ehkäpä turvallisemmasta yövalosta:

    Meillä on käytössä Lumiloven yövalo ja se on ihan huippu! Valo ladataan päiväsaikaan erillisessä "latausasemassa" ja illalla pelkän lampun voi laittaa pöydälle tai ottaa vaikka sänkyyn. Yövalon sisällä on led-lamppu. Lumilovea löytyy ihastuttavana barbapapana tai erilaisia eläiminä. Kannattaa tutustua!

    VastaaPoista
  11. Voi kauhea! Ehdottomasti reklamaatiota lampusta ja vaatimus selityksestä, miten noin voi käydä! Ja monelle vielä tuntuu käyneen.

    Meillä ei ole ollut yövaloa, en oikein pidä niistä. Mies on välillä puhunut, mutta nyt en kyllä enää halua.

    VastaaPoista
  12. Oi kauheaa, meilläkin on jatkuvasti yövalo aulassa :/

    VastaaPoista
  13. HUI! Muistelen että noiden turvallisuudesta oli juttua jo yli 10v sitten, koska mietin esikoiselle jonkuntyyppistä, mutta päädyin olemaan ostamatta juurikin turvallisuusriskin vuoksi. Hyvä ettei käynyt mitään!

    VastaaPoista
  14. Onneksi ei käynyt pahemmin!

    Itse en nuita ole edes uskaltanut koskaan ostaa, näyttää niin vaarallisilta. Meillä jätetään wc:hen tai vh:seen kattolamppuun valo, joka kajastaa sitten valoa lasten huoneseen.

    Monika

    VastaaPoista
  15. Oi kamala!!!

    Meilläkin jonkinsortin yövalo on käytössä poikien huoneessa, energiamallinen.

    VastaaPoista
  16. Hui, onneksi selvisitten säikähdyksellä.

    Meillä on myös samantapainen yövalo aiheuttanut harmia. Sen kun iski seinään niin koko huoneesta paloi sulake ja yövalo posahti siihen paikkaan :O Ei ole meille tullut sen jälkeen noita eikä tule...

    Olisi pitänyt itsekin silloin reklamoida, mutta säikähtäneenä vaan hävitin koko lampun enkä enää muista mistä edes ostin sen...

    VastaaPoista
  17. Hui, varmasti säikäytti! Meillä on ja tollaisia pari kappaletta... Pitää varmaan poistaa ja tutustua tuohon Lumiloveen, kuulostaa kivalta. Ja ajattelin nyt siis lisäksi kertoa että blogini muuttuu salasanalliseksi eli kertoisitko siellä sähköpostisi jos haluat blogiani vielä lukea :)

    VastaaPoista
  18. Hui kamalaa!! Onneksi ei käynyt pahemmin... Kaikkea sitä voikaan tapahtua. Tällaisen jälkeen meille tuskin tulee yövaloa meidän pienokaiselle :/

    VastaaPoista
  19. No huh, huh! Onneks ei pahempaa käynyt! Meillä poika oppi nukkumaan läpi yön 2,5-vuotiaana ja tyttö 6-vuotiaana...

    VastaaPoista
  20. Hui, aika kamala juttu! Onneksi ei kuitenkaan tapahtunut mitään ikävää.

    Meillä on käytössä käytävässä kaksi Osram Spylux LED-valaisinta, jotka syttyy automaattisesti havaitessaan liikettä ja sammuu 12 sekunnin kuluttua. Ne on kyllä mitä mainioimmat käytössä.

    VastaaPoista
  21. Jestas. Juuri tuon takia hipsin aina sammuttamaan kaikki lamput lasten nukahdettua. Ja ilmeisesti hyvä niin. Onneksi selvisitte säikähdyksellä!

    VastaaPoista
  22. Huh huh, onneksi olitte hereillä ja mitään pahempaa ei tapahtunut. Taisi olla enkelit matkassa teillä.

    Jos vaan viitsit niin olisi varmaan hyvä jos olisit yhteydessä yövalon myyjään / valmistajaan / maahantuojaan.

    VastaaPoista
  23. Meilläkin kävi samoin esikoisen ollessa pieni (06) ja pahaksi onneksi mies sattui kulkemaan juuri silloin ohi ja sai mielettömän tällin kun meillä vuokrakämpässä oli leveät jonkinlaista metallia olevat kynnyslevyt.

    VastaaPoista
  24. Kannattaa antaa tosiaan palautetta valmistajalle. Meillä ei ole yövaloja koskaan ollut, lapset (2v5kk ja 1v.) ovat aina tykänneet nukkua ihan pimeässä, pojankin ovi laitetaan alkuyöksi ihan kiinni jotta on mahdollisimman hämärää. En tiedä tuleeko sitä pimeänpelkoa sitten joskus vanhempana.

    Yövalot taidan jatkossakin jättää kauppaan, kuulostavat niin vaarallisilta.

    VastaaPoista
  25. Olipa onni onnettomuudessa, että olitte hereillä.
    Meillä on toisinaan käytössä ikean pieni ladattava kummituslamppu. Valaisee juuri sopivasti eikä ole pelkoa kärähtämisestä yön aikana.

    -kaari

    VastaaPoista
  26. Apua! Onneksi ei käynnyt pahemmin! ♥

    VastaaPoista
  27. Itselläni on yövaloja eteisessä ja keittiössä. Sitten vessaan olen laittanut paristollisen version. 10€ maksaa ja on sellainen pyöreän ufon näköinen. Magneetti kiinikkeillä saa kiinni metalliin. Paristot kestää 2kk siinä ja syttyy liikkeestä.

    Jos on paljon normi pöytälamppuja niin kannattaa ostaa kaukodäätimellinen pistorasiaan kytkettävä loota. 20-30€ saa 4kpl sarjan ja säätimen. Yhdellä napilla kaikista virta pois. Ongelmana tämän kanssa on sitten kaukkarin hukkaus mahdollisuus.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)