tiistai 16. marraskuuta 2010

Kengät rivissä

Olen entinen kenkäfriikki. Ennen poikia en pystynyt kulkemaan kenkäkaupan ohi poikkeamatta sisälle, ja lähestulkoon poikkeuksetta kävelin ovesta ulos uudet popot kassissa. Jossain vaiheessa mieheni vitsailikin, että perustaa meidän varastoon kenkäkaupan. On kuulemma parempi valikoima kuin Biancossa tai muissa kaupungin kenkäkaupoissa :)

Poikien ja kotiäiti-elämän myötä kenkien ostaminen on hieman hiipunut, jopa niin paljon, että lasten kenkien osto jää aina viime tippaan. Nytkin muu toppavarustus oli jo hyvissä ajoin ennen lumien tuloa kasassa, mutta viimeiset talvikengät napsahtivat postiluukusta vasta tänään.

Mutta tässä siis poikien talvikenkä-varustus, kolme paria mieheen:

Pakkasille Grünlandin ihanat kanadansaappaat Pikkujaloista

Syksyyn, kevääseen ja leudoimmille keleille, Fransille Maxin vanhat Eccot ja Maxille Prisman alekorista Vikingit

Hienosteluun ja kaupungille Emut

16 kommenttia:

 1. Helou! Kiva blogi sulla ja seuraan säännöllisesti.Hirvittää vaan, kuinka kalliita kenkiä olet pienille pojille ostanut...Ja talvitamineet siihen päälle!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Niin, kyllähän näihin rahaa menee. Mutta Suomessa on talvella niin ääriolosuhteet ja meillä ulkoillaan paljon, niin ollaan haluttu että pojat ovat kunnollisissa varusteissa.

  Ja kun satsaa laadukkaisiin vaatteisiin, voi käyttää niitä kahdella pojalla. Ja vielä hankkia lisätuloja myymällä Huutonetissä tarpeettomat :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi anonyymi ei ole nähnyt meidän poikien kenkävarastoja =D
  Enkä milläänn pahalla tuota sano, mutta mielestäni juuri kenkiin ja ulkovaatteisiin kannattaa satsata. Halvalla ei valitettavasti saa hyvää eikä kestävää.. sisävaatteissa ei merkillä ole mitään väliä, ne eivät koskaan joudu samalla kulutukselle suomen säissä kun päällysvaatteet ja kengät.

  Hyvältä näyttää teidän kenkätilanne! Tosi kivat noi Grunlandin popot, kertoilethan myöhemmin vähän käyttäkokemuksia?

  Leppoisaa iltaa!

  VastaaPoista
 4. Kivoja kenkiä.:) Meiltä puuttuu pojalta vielä ns.paremmat kengät. Hänellä on jalka vain kasvanut nyt niin nopeeta, että pelkään tepsujen gore-kenkien jäävän pieneksi kesken talven...

  Samaa mieltä kuin Aamunkukka, ulkoiluvarusteet joutuu niin kovalle käytölle, että niihin kyllä kannattaa panostaa!

  VastaaPoista
 5. Kivoja kenkiä! Minä vasta eilen havahduin, että isommalla pojalla ei ole kuin kahdet kengät. Toiset näistäkin on pakkasille ihan liian kevyet. Kaupoilla tarvisi siis piipahtaa :)

  VastaaPoista
 6. Kengät maksaa, sille ei voi mitään :)
  Ja kunnollisia voi minun mielestä kierrättääkin.

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää kenkakasa. :)
  Ja tosiaan hyviin kenkiin etenkin kannattaa panostaa, koska kasvavat jalat tarvitsee hyvät kengät eikä mitään markettihalpiksia. Se kun nyt vaan on tosiasia, että yleensä halvat kengät ei ole hyvät. Siis Yleensä, harvoja poikkeuksia on.

  VastaaPoista
 8. Kengät ovat yllättävän kalliita, varsinkin lastenkengät! Niihin saa kyllä upotettu äkkiä paljon rahaa. Mutta halvalla ei saa aina hyvää, kylmä fakta ja kylmä tulee äkkiä myös talvella pikku jaloille, jos ei ole kunnon kengät. Pikkujaloille vaan parasta ♥ Meillä myös minä panostan varsinkin nyt esikoisen vaatteisiin ja kenkiin, laadukasta ja sitä kautta myös vähän kalliimpaa, mutta nehän kiertävät pikkuveljelle vielä joskus myöhemmin :)

  VastaaPoista
 9. Tyylikäs rivi kenkiä! =)

  Mäkin olen sitä mieltä että kyllä lasten kenkiin kannattaa satsata!

  VastaaPoista
 10. Hyvältä näyttää teidän kenkäkavalkaadi!

  Ja joo, lasten kengät on kamalan kalliita kun ajattelee kuinka kauan niitä käytetään (meilläkun ei ole edes sitä toista jolle ne kierrättää), mutta mieluummin sitä maksaa kuin antaa lapsen palella koko talven tai kulkea hiertävissä tms. kengissä. Joten älä välitä anonyymeistä :)

  VastaaPoista
 11. Voi miten komea rivitö, ei turhaa, mutta kaikkiin keleihin oikeilla ja tyylikkäillä varusteilla!

  VastaaPoista
 12. Ei ollut tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä ja hyvin Vauhtivekaroiden äiti osasi perustella ostoksensa. Jokainen laittaa rahansa mihin haluaa, mutta täytyy kyllä sanoa, että lämpimästi ja kauniisti voi lapsen pukea halvemmallakin. Niin ja kyllä tämä anonyymikin on lastenvaatefriikki, mutta nuo kenkien hinnat vain nyt hämmästyttivät:) Yksi bloggausaihe: Miten teidän lähipiirinne ja esim. hoitotädit kommentoivat säännöllisin väliajoin ilmestyviä uusia vaatteita? Katsotaanko kieroon vai ihastellaanko?

  VastaaPoista
 13. Nuo kyllä tuntuvat varsin hyviltä kengiltä, ja tosiaan, kengät vain maksavat maltaita, asiaa ei voi auttaa...

  Ainoa, missä itse olisin varmaan säästänyt, ovat "hienostelukengät". Jos sellaisia ostelen, niin yleensä jotain söpöä, mutta edullista, eikä tarvitse olla välttämättä myöskään niin laadukasta tai hyvää kävellä, kun ei niitä niin paljoa siihen käytetä.

  Minunkin tarvitsee vielä pikkuiselle (1v8kk) löytää jotkut todella lämpimät kengät, kun sillä varpaat (ja sormet) aina palelevat. Meinasin jo hommata lämpimiksi kehutut Kuomat, myös itselleni, mutta itselleni niitä sovitettuani totesin, että ne ovat liian epämukavat. Ovatkohan nuo Grünlandit hyvät ja lämpimät?

  VastaaPoista
 14. Anonyymi: Meillä on käytetty Kuomia parina viime vuonna pakkaskenkinä, mutta nyt halusin vaihteeksi kokeilla jotain muuta merkkiä.

  Grunlandeja ollaan nyt testailtu muutaman kerran ja hyvältä vaikuttaa; helppo pukea, mukava jalassa (ainakin poikien sanomisista päätellen) ja lämpimät. Tosin pakkasta ei ole vielä ollut kuin reilut -10 astetta, mutta ei ole vielä ollut villasukatkaan käytössä :)

  Odottaisin, että Grunlandien etuna Kuomiin on vedenkesto märillä loska ym. keleillä. Se on taas Kuomien heikoin puoli, muuten ollaan kyllä oltu Kuomiinkin tyytyväisiä :)

  VastaaPoista
 15. Hei!

  Meillä Grünlandit on ollu märät sisältä joka kerta käytön jälkeen. Ne kuivaa hitaasti ja -yäk- haisee tunkkaisilta. Onko teillä ollut vastaavia ongelmia??

  Yst. Tia

  VastaaPoista
 16. Tia: Meillä ei ole ollut ollenkaan tuollaisia ongelmia, vain päinvastoin olen ollut tosi tyytyväinen kenkävalintaan. Poikien jalat on aina lämpimät ja kuivat, en ole kertaakaan kuivattanut sisuksia :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)