perjantai 26. marraskuuta 2010

Himpuran PimpuraMukavaa, kun lapset oppivat puhumaan. Ei tarvitse enää arvuutella mikä on hätänä, nälkä vai jano, tai sattuuko kenties jalkaan vai päähän. Mutta sitten tietenkin tulevat kaikki lieveilmiöt, lapset puhuvat aivan kaikkea ja kaikkialla..

Meillä suosikkisanoja ovat olleet jo pitkään kökkö, mömmö ja himpuran pimpura. Nämä nyt eivät tietenkään vielä ole kovin tuhmia ilmaisuja, mutta kyllähän niitä alapään sanojakin kuullaan, kuten kakka ja pissi.

Ja mielellään vielä yhdyssanoina, esim. vähän suutahtaessa: ”Senkin kakka-äiti” tai huvittuneena veljelle: ”Tuolla menee pissi-Faa!” Tämä nyt sikäli on kirjaimellisesti totta, kun ollaan yritetty olla ilman vaippaa, ja useinkaan Frans ei ehdi potalle ennen kuin pissi on jo tullut :)

Meillä ei yleensäkään kiroilla kovin paljon, mitä nyt joskus oikein suuttuessa voivat vähän ärräpäät lennellä. Mutta nyt on kyllä pitänyt tarkentaa kaikki vähätkin kiroilut kokonaan pois, koska samat sanat kuulee heti pojilta perässä. Ja hämmästyttävästi vielä ihan oikeissa tilanteissa.

Oikein hykerryttävä tilanne meillä oli kaupunkiliikenteessä, kun olimme autoilemassa koko perheen voimin. Mieheni (kuten kaikki muutkin tuntemani miehet ;)) on tietenkin aivan loistavan nopea/taitava kuljettaja ja kaikki kanssa-autoilijat vain pyörivät edessä ja hidastavat hänen kulkuaan.

Ja juuri silloin tämmöinen hidasteleva ”naisautoilija” pyöri edessä. Mieheni tuskaili ja huokaili edessä ajavan hitautta, mutta ei sentään kiroillut. Silloin Max tuli apuun takapenkiltä ja tokaisi vihaisella äänellä: ”Voi penkeleen vittuli!”

Ei ihan mennyt oikein, mutta asia tuli selväksi. Kaikkien kasvatusoppaiden mukaanhan silloin pitäisi vain olla, kuin ei olisi kuullutkaan kiroilua. Mutta yritäpäs näissä tilanteissa olla nauramatta..

Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua :)

13 kommenttia:

 1. Hauska !

  Meillä poika osaa manata näin: "Voihan perjantai !"
  Ja sen on oppinut minulta, käytän nykyään sitä kun "oikeasti" en voi kirota.

  VastaaPoista
 2. Äitinä hyvä pokerinaama on kyllä välillä todella arvokas juttu :D

  VastaaPoista
 3. Toi Maxin kommentti on kyllä osunut juuri sellaiseen kohtaan, et on varmasti ollu naurussa pitelemistä :D Mulla kans serkun lapset on aika hyviä suustaan välillä, tuntuu että tukehtuu kun yrittää olla itse nauramatta.

  VastaaPoista
 4. Pitäis tosiaan olla nauramatta mutta aina ei vaan voi! =D
  Meillä ei poika kiroile vaikka äidin/isin suusta joskus ärräpäät lentelee. Siis; ei vielä kiroile. Taatusti tulee sekin hetkin kun se v-sana pojan suusta lennähtää, on vielä vaan niin pieni! :D

  VastaaPoista
 5. hahaa!! xD Voi luoja noita lapsia. Tuossa tilanteessa on aivan varmasti todella vaikea olla nauramatta! vaikka pitäisi osata pitää pokka.

  VastaaPoista
 6. Oli varmasti naurussa pitelemistä! Mua ainakin nauratti kovasti kun luin tätä :)
  Mun uusi suosikki"kirosana" on nykyään kukkaruukku :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos hyvistä nauruista. :DD Joo-o, joskus nää muksut osaa kyllä laukaista just oikeessa tilanteessa. Meillä isompi on tarkka puheistaan, mut pienempi on juuri "oppinut" kiroilun alkeet...

  VastaaPoista
 8. Mä en ois myöskään pystynyt olemaan nauramatta, nauran vedet silmissä nytkin :)
  Tosiaan kaikki apinoidaan, itse osaa suodattaa omasta puheestaan sanat, mutta kaikki ei aina muista. Meillä ei toistaiseksi vielä mitään hassua ole kuultu, mutta kauhulla odotan :/

  VastaaPoista
 9. Heh-heh, aijai miten osuvasti todettu !!

  Meidän autossa saattaisi kuulua samansuuntaisia kommentteja, minäkin kun olen se paras autoilija ja herkästi kommentoin muita törttöilijöitä ;)

  Meillä tyttö muutama vuosi sitten tuli kertomaan veljestään:"Valle sanoi sen V:llä alkavan sanan" Kun kysyin että minkähän sanan, tyttö totesi:"Turpa kiinni!" Että sellainen V-kirosana ;)

  VastaaPoista
 10. Jos yhtään lohduttaa niin vähän samanlaista touhua se on meilläkin. Jos multa olisi kysytty vielä pari vuotta sitten mielipidettä asiasta niin olisin kauhuissani kieltänyt asian..nyt ei auta sillä noi jätkät tuntuvat imevän kuin sienet kaikki rumat sanat ympäriltän;-) kyllä meiltäkin välillä ärräpäitä lentele..ja muutaman kerran juna-asemilla ollaan seisottu kärkeväkielisen nuorison vieressä ja kaikki tietää ne jutut. Oh boy, kai tämä on joku vaihe vaan. Meidän pojat hyvin tietävät ettei niitä saa puhua mutta säännöllisin väliajoin niitä tuolta suusta tulee. Viisaammat neuvovat että pitäisi olla kiinnittämättä huomiota asiaan, no aika vaikeaa kun kaveri huutaa "kakka-pippeli-marketia" ruokaostoksilla;-) joten tsemppiä kovasti sinnekin! On nää pojat sellaisia tapauksia, että..

  Hyvää ja rentoa viikonloppua teille kaikille!

  VastaaPoista
 11. Max:D:D Meidän neiti tokaisi eräänä päivänä pankkiautomaatilla ollessamme kun eräs vanha rouva nosti rahaa n.15min koska ei oikein pelittänyt homma. Meillä oli aikas kiire ja tyttö huomasi tämän ja totesi: Voi velvetin vittuli! Oli mulla naurussa pitelemistä mutta mummo katsoi tyttöä vähän ja meni sitten menojaan :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Hih, tikahdun nauruun täällä..!! :)
  Minä olen meistä se tuskastuneempi kuski, ja pampula jo osaa kysellä vauhdin liikaa hidastuessa, että "eikö ne äiti uskalla taas painaa sitä kaasua? " tai "onko siellä edessä taas se sellainen jättiläinen?" eli papparainen...
  Kirosanojakin on kuultu nyt juuri pari kertaa, "helvetin kani" on ollut hukassa parina iltana ennen nukkumaan menoa, ja sitä tyttö on etsinyt voimasanojen kera.
  Minä en tietysti myönnä, että olisin koskaan päästänyt tuollaista suustani... ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)