lauantai 11. joulukuuta 2010

Mitä mieltä Minymosta?

Mitä mieltä olette Minymon vaatteista, lähinnä toppavaatteista?

Hintahan niissä on oikein mukavasti noin kolmanneksen halvempi kuin esim. Ticketin ja Molon puvuissa. Mutta kuinkas sitten ominaisuudet.. Ovatko kestäviä? Kunnolla vedenpitäviä? Lämpimiä? Hengittäviä? Helppoja pukea ja käyttää?

Meillä ollaan nyt testattu noin kuukauden ajan Minymon tähti-toppahaalaria ja hanskoja. Minusta tuo tähtihaalari on oikein mukavan näköinen. Ja koska siinä on pitkä, sivulla oleva vetoketju, se on myös helppo pukea. Haalarin kaulus on hyvä, sen saa kiinni ylös asti. Huppu saisi olla vähän ryhdikkäämpi, se jää ehkä vähän roikkumaan ja kerää lunta.

Puku tuntuu todella ohuelta, mutta ainakin Maxin se on pitänyt hyvin lämpimänä. En tiedä miten olisi Fransin kohdalla, Frans kun ei vielä liiku niin paljoa kuin Max..?

Puvun kangas vaikuttaa kestävältä, ei nyt ehkä niin kestävältä kuin Ticketin ja Molon "superkankaat", mutta ainakin tässä vaiheessa puvussa ei ole mitään käytön jälkiä. Minymon hanskat sen sijaan olivat pettymys. Kaikki saumat ovat liestymässä, aivan kuin ne olisi ommeltu liian läheltä. Hanskat jäävät jälkeen myös vedenpitävyydessä esim. Molon ja Reiman hanskoille. Tosin Minymon hanskat ovat reilusti edullisemmat, noin 15€.

Tällaisia käyttökokemuksia meillä, entäs teillä?


22 kommenttia:

 1. Meillä oli viime talvena Minymon haalari ja tykkäsin kyllä. Parinkymmenen asteen pakkasessakin (fleecehaalarin kera) pysyi poika lämpimänä! Ja piti ainakin pakkaslumet ulkona, eikä suojalumikaan tainnut sisään työntää. Ainoa miinuspuoli oli että haalari oli leveää mallia ja en tykännyt siitä, Molon haalari istuu tuon sällin päälle paremmin.
  Hanskoista yms. ei ole kokemusta.
  Ostaisin siis uudestaankin Minymoa jos vain leveys olisi kapeampaa!
  (Arvaanko oikein jos arvaan että suunnittelet ottavasi Minymoa myyntiin?)

  VastaaPoista
 2. Pojalla on Minymon tämän talven mallistosta se raidallinen toppapuku, jossa vetoketju keskellä.
  Ihan toimiva on ollut, helppo pojan pukea itse.
  Jalkalenksut sopivan pitkät ja joustavat.

  Koko on kyllä hirmu pieni, meillä on 4vuotiaalla 110cm ja ei yhtään voisi olla pienempi, saa nähdä meneekö kevääseen asti.

  Ohuelta vaikuttaa, tosin meillä on aina toppapuvun kanssa väliasuste, että se ei niin haittaa.

  VastaaPoista
 3. Meille tuli viime talvena eka Minymo toppahaalari ja se on ollut kyllä tosi hyvä. Alkutalven ollut nyt edelleen käytössä ja siinä ei ole muuta käytön jälkeä kuin yksi kadonnut nepparin vastakappale. Helpoin puettava ja erityisesti kaulus miellyttää. Materiaali on myös ihanan notkea. Kylmemmillä keleillä käytössä Ticketit. Pukuja on muutenkin aivan liikaa, joten käyttökertoja ei ole Minymollakaan kamalan paljon eli ihan tehokäytön testitulos tämä meidän kokemuksemme ei ole. Mutta joka tapauksessa positiivinen kokemus!
  T: Nitta

  VastaaPoista
 4. MrsAgatha: Joo, oikein arvasit. Uusia merkkejä valikoidaan koko ajan. Tykkään vain itse aina testata tuotteet ensin, niin tietää sitten mitä myy :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on ollut käytössä Minymon välikausihaalari ja välikausitakki. Ovat ihanan ohuita ja taipuisia esim. Ticketiin verrattuna, mutta kulutuksenkestävyys ainakin näissä on ollut ihan vastaava, ellei parempi. Haalari lähtee myyntiin täysin uudenveroisena, vaikka 1,5v rymyeetu sitä käyttikin ahkerasti hiekkaleikeissä. Takki mahtuu vielä, mutta siinäkään ei näy yhtään käytönjälkeä.

  Näillä ei ole kovin montaa nettijälleenmyyjää suomessa, joten sikäli voisin kuvitella menekkiä olevan. Toisaalta kuosit ovat olleet ajoittain melko erikoisia, ja siksi vaihtelua kausittaisen menekin välilä uskoisin olevan. Meillä oli pojilla kuosina tummanharmaa pallollinen, mielestäni tosi raikas kuosi. Sai paljon kehuja erilaisuudestaan ja raikkaudestaan. Jos linkki toimii, niin tässä on kuva meidän puvusta: http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.minityyli.fi/wp-content/2010/02/1074106B-682x1023.jpg&imgrefurl=http://www.minityyli.fi/%3Fp%3D13058&usg=__EvTLHPzopT_W0Z1E6uhuLM-AHlo=&h=1023&w=682&sz=105&hl=fi&start=0&sig2=LQpkev2i2ttaBMGXRRgYqg&zoom=1&tbnid=XmzQYosDqNis1M:&tbnh=156&tbnw=104&ei=jUADTZH7AoOGswaspMjuCQ&prev=/images%3Fq%3Dminymo%2Bv%25C3%25A4likausihaalari%26um%3D1%26hl%3Dfi%26client%3Dsafari%26sa%3DN%26rls%3Den%26biw%3D1841%26bih%3D1106%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=1627&vpy=257&dur=327&hovh=159&hovw=106&tx=125&ty=135&oei=jUADTZH7AoOGswaspMjuCQ&esq=1&page=1&ndsp=64&ved=1t:429,r:32,s:0

  Koot ovat pieniä, sen huomasin myös itse. Muuten en voi kuin suositella!

  VastaaPoista
 6. Meillä on pojalla käytössä viime vuotinen Minymon puku, eli Niko on jo toinen käyttäjä sille. Puku on edelleen hyvässä kunnossa eikä kulumisen jälkiä ole näkynyt. Otettiin se käyttöön heti ensilumen tullessa ja poika on sillä leikkinyt ihan vesiloskassa polvillaan/istuen autojen kanssa ja kuivana tuli sisälle. Omat kokemukset ovat siis pelkästään hyvät! Ohkaseltahan se tuntuu, mutta lämmin poika on kuoriutunut puvusta joka kerta, täälläkin on saatu maistella jo niitä
  -25 asteen pakkasia :)

  Olen myös lukenut huonompia kokemuksia tämän vuoden puvusta, mutta pääasiallisesti kuullut pelkkää hyvää :)

  VastaaPoista
 7. Meillä oli viime talvena minymon haalari, hyvin toimi, hinta-laatu suhde paikallaan. Tänä talvena molon ja ticketin puvut. Ostin juuri pari viikkoa sitten alesta ensi talveksi tuon saman minymon tähti haalarin. Hanskoista ei ole kokemusta. Ensi talvea odottaa myös tähtihaalarin kanssa sopiva minymon tähti kypärähattu :) Kiitos vielä kerran hyvästä ja nopeasta palvelusta niilo ilo verkkokaupassa.:) Anna-Lena

  VastaaPoista
 8. meillä on ollut minymoa pari talvea sitten viimeksi. hinta-laatu oli mielestäni hyvä, loistavia päiväkotihaalareita notkeuden ja puettavuuden sekä puhtaanapidon kannalta. sittemmin ei ole tullut hankittua, kun ei ole saatunut kohdalle sopivaa, lähinnä kun olen yksivärisiä katsellut. hanskoista sama kokemus kuin sinulla.

  VastaaPoista
 9. Mulla on molo ja minymo-haalarit tytölle, moloa käytetty enemmän. Mutta minymo vaikuttaa ihan hyvältä hintaansa nähden, löysä huppu vaivaa hieman minuakin (verrattuna Moloon) Mutta Molon baobab eli ruskeat mitzy-hanskat ovat peukalon päästä liestyneet jo muutaman käyttökerran jälkeen... että mitkähän maanantaikappaleet ne sitten on :(

  VastaaPoista
 10. Meille on käytössä viime vuoden koko ruskea minymo. Se on sellaista extra paksua kangasta joka varmasti kestää kovaakin kulutusta. Ollaan oltu siihen tosi tyytyväisiä, hanskatkin ovat samaa materiaalia ja olleet tosi hyvät käytössä. Mitoistus on aika reilu. Sitten meillä on tämän kevään vk-puku (sade puku). Se on sellaista ohuempaa materiaalia, mutta kestänyt kuitenkin ihan hyvin. Mitoitus siinä on taasen ihan pielessä. Meillä on 92cm puku ja siinä niska-haara sauma on saman mittainen kuin 86cm reimatecissä. Hihat ja puntit on taas "oikean" pituiset. Mä odotan kanssa meilenkiinnolla millassia nämä uudet talvipuvut ovat, vähän pelkään noita ohuempia matskuja käytössä.

  VastaaPoista
 11. Meillä on vähän samanlaisia kokemuksia, tosin haalareita meillä ei ole ollut. Talvitakit ja housut ovat olleet kestäviä ja lämpimiä, mutta rukkaset alkavat "liestyä" muutaman käyttökerran jälkeen ja kosteudenpito ei ole monen muun merkin luokkaa. Myös nuo plain rain tyyliset vk-asut ovat olleet kestäviä.

  VastaaPoista
 12. Meillä nyt ekaa kertaa molemmilla käytössä yksiväriset Minymon puvut. Ja kun kotona ollaan koko talvi niin lisäksi on vain kaksiosainen puku, joten haalarit ovat nyt olleet käytössä jo reilun kuukauden päivittäin, yleensä 2 ulkoilua päivässä. Käyttäjät rymyävät metsässä ja laskevat polvillaan tai pyllymäkeä ihan jokaisesta lumikinoksesta, ikää käyttäjillä 4 ja 5 vuotta.
  Tämän käytön jälkeen polvista ja takapuolesta on hieman nähtävissä kulumaa, ei kuitenkaan mitenkään paljoa. Puvut ovat poikien mielestä tosi helppoja pukea ja kehuvat, että on helppoa liikkua. Ja lämpimiä ovat myös! EI ole vielä kertaakaan ollut villaa tai fleeceä välissä ja eilenkin ulkoilivat -20 asteessa.
  Ehdottomasti tulee meille uudelleenkin :) Kevääksi taitaa kuopus saada Minymon haalarin...

  VastaaPoista
 13. Hei! Meillä on Minymon raitahaalari (lila-pinkki-ruskea)2v tytöllä. Pientä mitoitusta, mutta muuten olen tyytyväinen. Valittelit huppua, mutta meillä ainakin hupun saa kiinni "kauluksen sisään" eli tarrat eivät ole näkyvissä niinkuin kuvissasi...

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille kokemuksista ja mielipiteistä!

  Ja kiitos anonyymille huppuvinkistä, tarrat tosiaan saa kiinni kauluksen sisään. Nyt huppu istuu erinomaisesti, vika oli vain käyttäjässä :)

  VastaaPoista
 15. Jaskalla on ollut nyt talven Minymon vauvahaalari ja olen ollu tosi tyytyväinen. Tätä merkkiä voin siis jatkossakin käyttää. Ei ainakaan vielä valittamista.

  VastaaPoista
 16. Kiitos huppuvinkistä! Itsekin olen täällä ihmetellyt, että on se kumma ku tuo huppu roikkuu niin rumasti...Oli pakko sännätä heti katsomaan, että miten se hupun oikein saa kiinni:) No saahan sen.

  VastaaPoista
 17. Meillä ei ole niin hyvät kokemukset Minymosta. Tytöllä on/oli tämän vuoden pinkkiraita haalari ja kuukauden käytöllä se on ihan pilalla. Peppu ja polvet täynnä karheumaa, nepparilistassa ja reidessä reikä. Myyjältä saatiin uusi puku tilalle toisen värisenä, mutta valmistaja ei ole ottanut kantaa tähän ollenkaan. Pojan siniraita haalari on ihan ok kunnossa, mutta kyllä siinäkin jo aavistus höytyvää näkyy pinnalla. Katsotaan nyt miten käy tuon uuden haalarin kanssa ja missä kunnossa molemmat talven jäljiltä ovat. Tällä kokemuksella ei meille kuitenkaan enää Minymon toppaa tule. Mallista tykkään paljon, on ohut ja notkea ja kumppari helppo laittaa kengän päälle ja hihansuu riittävän väljä. Bloggaan vielä jossain vaiheessa tuon meidän Minymo stoorin kokonaan.

  VastaaPoista
 18. Meillä on 1,5 vuotiaalla pojalla päiväkotikäytössä viime vuoden mallistoa oleva Minymon talvihaalari. Olen ollut todella tyytyväinen! Mitään käytön jälkeä ei (ainakaan vielä) näy ja poika kuitenkin on tasapuolisesti sekä maassa että pystyssä ;) Hyvin on pysynyt lämpimänä ja päiväkodissa ovat kehuneet haalarin olevan näppärä pukea pienelle, joka venkoilee ja touhuaa kaikkea muuta samalla :) Hintakin on kohdallaan...

  VastaaPoista
 19. Meillä on se parin talven takainen pallohaalari ja malli, puettavuus, materiaali on oikein loistavaa!
  Se ohuus minua mietityttää, mutta välifleecellä tyttö on ollut lämmin. Jos jotain vastaavaa kuosia tekisivät ensi talveen niin harkitsen vahvasti!

  VastaaPoista
 20. Oli pakko palata lukemaan uusiksi käyttökokemuksia, sillä itse mietin juuri ostanko uuden Minymon tälle talvelle entisen mennessä pieneki vai vaihdanko merkkiä. Tyttö on lämminverinen, mutta jotenkin aikuisesta puku tuntuu kovin ohuelta.. Vaikuttaa varmasti sekin, että viime talvena käytössä oli T2H:n haalari joka oli muhkea ja lämmin. Puku on kyllä muuten ollut loisto-ostos: todellakin helppo pukea ja pitää liat loitolla! Kenties tässä siis kehtaa tilata uuden, sillä Minymon kuositkin ovat tosi mieleisiä - ja jos kerta Kuopioonkin tulisi jälleenmyyjä taidetaan jatkaa saman merkin linjalla jatkossakin. ;-)

  -Mimmu

  VastaaPoista
 21. Minkä kokoinen haalari tämä oli ja minkä pituisella pojalla? Just itse bloggasin, kun on Minymon haalari sovituksessa ja se vaikuttaa hirveän pieneltä!

  VastaaPoista
 22. Vera: Tämä oli Maxilla viime talvena käytössä. Max oli noin 101-103 cm pitkä, ja jos en väärin muista puku oli kokoa 110 cm :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)