lauantai 4. joulukuuta 2010

Joulukorttikuva


Tässäpä meidän tämän vuoden joulukorttikuva! Vaikka kommelluksia on ollut matkalla niin loppujen lopuksi kuvaus onnistui todella helposti, nimittäin eräs kuopiolainen valokuvaamo järjesti ilmaisen joulukorttikuvauksen. Eli sait viedä lapset studioon ilmaiseksi kuvattavaksi ja yhden kuvankin sai ilmaiseksi. Jos halusi ottaa enemmän joulukortteja, niitä sai hintaan 19,90€/10 kpl. Tosi loistava idea!

Alunperinhän meidän joulukortit piti tulla syksyllä järjestetyistä kerhokuvauksista, joihin poikien vaatteitakin valittiin koko blogistanian kesken. Kiitos vain vielä kerran avustanne, mutta olimme kuvauspäivänä niin kipeitä että se piti jättää välistä.

Marraskuun alussa olimme menossa valokuvaamoon, jossa oli hyvä tarjous lapsikuvauksesta. Mutta samalla viikolla Frans sai kovasti lumipallosta poskeen, Pentikin poro lensi Fransin otsaan ja pojat saivat sakset käsiinsä ja partuiroivat toistensa hiukset.. Ihan oikeasti ei näitä poikia voinut kuvattavaksi viedä.

Poikien kerhon yhteydessä toimii myös päiväkoti, ja marraskuun loppupuolella huomasin, että sinne on tulossa valokuvaaja. Ja eikös meidän perhe ollut kuvauspäivänä siellä "kuokkimassa". Ja kuvaankin päästiin, mutta loppujen lopuksi paljastui, että näistä kuvista ei ehdi joulukortteja teettää..

Viime viikot pojat ovatkin sitten kulkeneet näissä Moonkidsin punaharmaissa vaatteissa, kun äiti on vähän joka välissä yrittänyt napsia joulukorttikuvaa. Onneksi tämä lopulta ratkesi näin helposti, ihanan ammattilaisen voimin. Taisi olla kolmas valokuvaajan kameran räpsäisy, jolla tämän vuoden korttikuva oli valmis :)

21 kommenttia:

 1. Mahtava kuva! Ja ihan loisto businessidea valokuvaamolta.

  Ja aika hauska tuo tarina siitä, että mitä kaikkea voi tapahtua (=mennä pieleen) kun on kuvaus tiedossa. :-D

  Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 2. Hyvä kuva kyllä!

  On teillä vain ollut haastetta kuvausten kanssa, muistelen myös hymyssä suin viime vuoden joulukorttikuvia, joiden kanssa oli hommaa :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä kuva! Ja loistava idea valokuvaamolta! Minä ajattelin, että meidän kuvat tulevat päiväkodin valokuvista, mutta ne olivat ihan ala-arvoiset :(

  VastaaPoista
 4. Upea kuva! :) Täällä oli samanmoinen diili - kuvat tosin hieman halvempia, mutta minä toki missasin koko jutun :).

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä kuva ja hieno idea! Minäkin hyödyntäisin tuon mahdollisuuden, jos meidän lähellä joku studio tarjoaisi.

  VastaaPoista
 6. Ihana kuva :)
  On teillä ollut kuvauksellinen syksy.

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva kuva, huomaa että ammattikuvaaja on oikeesti ammattikuvaaja ja miljöö tekee tosi paljon!
  Idea on myös hyvä, täällä pk-seudullakin olisi varmast kysyntää!

  VastaaPoista
 8. Kommelluksien kautta voittoon :) Ihana kuva!

  VastaaPoista
 9. Oi, oispa täälläkin tuollainen tarjous. Ihan mahtava kuva pojista! :)

  VastaaPoista
 10. Tosi ihana kuva, kaiken vastatuulen jälkeen ;)! Ja todella hyvä idea kuvaamolta. Meille on koko homma vielä tekemättä, ei edes minkäänlaista suunnitelmaa :O Voi olla että tänä vuonna lähtee tavalliset kortit tai sitten photoshoppaain johonkin olemassa olevaan kuvaa tonttulakit ;)

  VastaaPoista
 11. Todella hieno kuva! Pojat näyttävät kuvassa niin "kilteiltä herrantertuilta" ettei kukaan voisi ikinä arvatakaan, miten vaikeaa se kuvien ottaminen on:=D (paitsi se toinen äiti jolla on kaksi samanlaista viikaria,huoh..)

  Hyvää sinivalkoista juhlapäivää ja iloa uudelle viikolle!

  VastaaPoista
 12. Todella ihana kuva! Ja kuvaamolta hyvä idea, mekin kyllä hyödynnettäs tuollainen :)

  VastaaPoista
 13. Ihana kuva ja ihanat pojat!
  Minkälaisia on nuo haalarit ja paidat mitoitukseltaan, eli jos nyt pituutta noin 92cm ja vaatekoko 98, niin mitä kokoja suosittelisit? =)

  VastaaPoista
 14. Anonyymi: Frans on n. 91 cm pitkä ja käyttää vaatekokoa 92 cm (joissain 98 cm). Hänellä Moonkidsin haalarit ovat kokoa 98 cm, vähän on reiluutta lahkeissa, mutta minusta 92 cm oli Fransille "liian sopiva".

  Teille varmasti tuo 98 cm olisi haalareissa juuri sopiva. 104 cm koossa on varmasti liikaa pituutta lahkeissa, joka jää sitten ikävästi jalan alle. Tietenkin jos viitsii, niin lahkeensuihin voi ommella alkuun kuminauhat. Silloin haalaria voi käyttää jo vähän reilunakin.

  Paidoissa Moonkidsin mitoitus on suurentunut, niissä kannattaa ottaa omaa kokoa vastaava koko. Meillä on Fransilla käytössä 92 cm paita, teille varmasti 98 cm paita olisi paras heti käytettäväksi :)

  VastaaPoista
 15. Hienosti lopulta järjestyi teidän korttikuva.

  VastaaPoista
 16. Tämä on kyllä kerrassaan täydellinen joulukorttikuva, kaikki on kohdallaan: tunnelma, ympäristö, suloiset lapset ja ihanan jouluiset vaatteet pisteenä iin päälle <3 Oih ja voih!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)