keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Lunta tulvillaan..

Jopas on tullut lunta, todettiin aamulla kun lähdettiin poikien kanssa ulkoilemaan. Fransilla oli suoranaisia vaikeuksia kävellä tai edes pysyä pystyssä lumessa.

Testattiin tänään uutta hankintaa, Molo Kidsin ihanaa sateenkaari-haalaria. Tilasin Sisukkaasta -30% jo jonkin aikaa sitten, mutta ei ole viitsitty loskakeleillä vielä pitää. On kyllä ihanan näköinen haalari ja materiaali tuntuu myös laadukkaalta. Ei kastunut ulkoilun aikana ollenkaan, kun taas Maxin Legotec oli pyllystä ja polvista ihan märkä.

Kuten kuvista voitte tunnistaa, ollaan mummolassa. Lähdettiin tänne muuton jälkeen loppuremppaa pakoon, mies jäi kaupunkiin hoitamaan remonttia loppuun.

Ja sai nyt sitten sen possutaudin.. tuntuu olevan aika kova tauti, miespolo on ollut aivan voimattomana. Onneksi olen ollut poikien kanssa evakossa täällä mummolassa niin ei päässyt tarttumaan lapsiin. Ollaankin nyt täällä varmaan niin pitkään kun saadaan rokotukset kuntoon. Ilmeisesti Kuopiossa voisi olla ensi viikolla luvassa meidän pojille rokotteet..

Haluan ehdottomasti ottaa lapsille rokotukset, vaikka paljon on ollut puhetta rokotuksia vastaankin. Ja mielellään ottaisin itsellekin rokoitteen, etten vain sairastu ja levitä taas tautia eteenpäin, mutta en taida ainakaan tässä vaiheessa sitä saada. Patistin täällä mummon ja ukinkin piikille, kun kerran molemmat kuuluvat riskiryhmiin. Ei ainakaan heillä nuo rokotuksen välittömät sivuoireet tuntuneet kovin pahoilta, vähän lämpöä ensimmäisen päivän aikana.Värikäs Frans, erotuu hyvin lumen keskeltä :)

Pulkka piti heti kaivella esille
Pieni kelkka-mies


Aikas luminen maisema..


Maxilla Legotecin haalari ja Jonathanin hattu ja hanskat

18 kommenttia:

 1. Ihana Molo Kids! Meillä hanskatkin on tosi hyvin pitäneet kosteutta. Ei mennyt läpi edes loskakelin möyrinnässä=).

  VastaaPoista
 2. On kyllä mahtavat maisemat! Kävipäs teillä hyvin, kun pääsitte tautia pakoon. Aika hurjia uutisia tullut sieltäpäin; toivottavasti teillä pojat pysyvät terveinä.
  Mua itseäni mietityttää/suututtaa se, että rokotukset aloitettiin aivan liian myöhään. Pahimmassa tapauksessa, saa rokotusoireet ja vielä itse taudinkin, kun rokote alkaa tehota vasta parin viikon viiveellä..

  Pojat ovat kyllä mahtavia väriläiskiä noissa kuvissa;-)Ihania otoksia!

  VastaaPoista
 3. Ihanan lumiset maisemat!! Tuo Molon sateenkaarihaalari on kyllä yksi suosikeista!!

  VastaaPoista
 4. Hei, tuttu on kyllä haalari! Meidän on viime vuoden mallia, joten teidän puvun vihreä on vähän tuollainen lämpimämpi sävy :) Mun piti jo tänään pestä tuo, kun ei oo muita talvihaalareita ja täällä on ollut jo tosi kylmä, vaan ei lunta juurikaan. Tietäähän sen, miltä nuo etenkin keltaiset raidat näyttää, kun muksu vetää tuolla kurassa...

  Tuo vihreäkin haalari on kiva! Harmi, ettei niin hyvin pitänyt kosteutta.

  VastaaPoista
 5. Aamunkukka: minuakin harmittaa, että rokotuksia ei ole nyt heti saatavilla. Täällä sikainfluessa tuntuu riehuvan täydellä voimalla. Ei ollakaan hirveästi liikuttu missään, pakolliset menot vain.

  VastaaPoista
 6. Meillä on kanssa tuo haalari ja on kyllä ihana! Myös mies tykkää! =)

  Otin rokotteen pojalle maanantaina, ei ole tullut mitään oireita. Edes käsi (johon siis pistettiin) ei ole kipeytynyt!

  VastaaPoista
 7. Heh heh, kurkkaas mun blogiin ja katso mikä haalari + asusteet meidän Eipsulla on ;)

  Ei voi kuin todeta taas että hyvälle näyttää!

  VastaaPoista
 8. Ihanat värikkäät pojat valkoista vasten, vau! :o)

  Meilläkin alle 3v saa rokotteen vasta 2vkon päästä ja yli 3v 3vkon päästä. Tasa-arvoisuus ei nyt ole ihan kohillaan tässä rokoteasiassa.. :(
  Toisaalla alle 3v on saaneet jo ja vanhemmatkin.
  Tälläkin kylällä tauti jo jyllää, niin eipä jää vaihtoehtoja kuin odottaa tulevaa. Kurjaa!

  Mietin itse ensin tosi kauan otetaanko rokotus ja nyt olen 95% varma että kyllä otetaan, mutta ei auta kun katsoa miten käy..

  -Poikien tyyliin Mia-

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuvat! Toivottavasti selviätte evakossa ja ilman tautia!

  Meillä rokotukset alkavat ensi viikolla, tyttö on vielä alle 3, niin vien piikille.

  VastaaPoista
 10. Ihana ihana tuo sateenkaari haalari. Tyttö olisi halunnut viime talvena, mutta ei löytynyt silloin enää oikeaa kokoa. Täksi talveksi sai sitten takin ja on kyllä ihana väripilkku.

  Meillä oli pojalla viime vuonna nuo Legon vihreät toppahousut ja täytyy sanoa että hiukan pettynyt laatuun olin. Oli vain kevättalvella kuukauden-pari käytössä ja paljon huonossa kunnossa kuin esim koko talven jäämäissä käytetty mini a ture. Ihana väri kyllä ja mietin säästääkö kuitenkin pikkusiskolle.

  Mukavaa lumiviikon jatkoa ja taudin pakoilua. Toivottavasti pysytte terveinä. Meidänkin eskarilaisen päiväkodissa tautia jo todistetusti...ja ei täälläkään terveiden rokotuksia edes aloitettu vielä. Ensi viikolla terveiden alle 3v rokotukset vasta alkaa.

  VastaaPoista
 11. Sateenkaari haalari on aivan huippu!! Samoin Legon vihreä on kivan värinen.

  Turhan myöhään kyllä nuo rokotukset alkaa pienillä lapsilla. Hyvä että teillä on nyt kuitenkin paikka, missä olla tautia paossa. Vaikka ei oo kyllä tietenkään kiva, että miehelle iski tauti ja vielä kesken loppuremontin :(

  VastaaPoista
 12. Juu muakin kiukuttaa kun terveet alle 3vuotiaat rokotetaan niin myöhään. Ei se rokotus ehdi tehoamaan kun epidemia on jo päällä. Ihan älytöntä miten ei voitu pieniä lapsia suojella ajoissa!

  Ensi maanantaina on vasta meidän poitsulla rokotus, jos nyt sinne neuvolaan edes mahtuu sisälle ja saa sen. Poika on 1v.1kk.

  VastaaPoista
 13. Kiva kun olet palannut piristämään mun päiviä. :) Ihanan paljon lunta! Tulisipa tännekin oikein kunnolla, tuiskuttaisipa vaikka ensi yönä maan kokonaan valkoiseksi. Meidän poika rokotetaan ensi viikon maanantaina ja itse saisin ikäni puolesta rokotteen loppukuusta. Taidan ottaa sen itsellenikin ja luottaa siihen, että teen oikein sekä pojan että itseni kohdalla.

  VastaaPoista
 14. Moi!

  Löysin tämän blogin googlesta hakusanoilla "molo kids sateenkaari haalari". :)

  Haluaisin ostaan lokakuussa 1 vuotta täyttävälle pojalleni tuollaisen ihanuuden. Nyt en vaan oikeen tiedä kumman hommaisin, Sibirian(mikä teillä) vain Fornaxin, jossa on kaksi vetoketjua edessä. Mitä mieltä itse olet? Samaten mietin, että hommaanko suoraan kooksi 86cm? Poika on tällä hetkellä 10,5kk, 77cm pitkä ja painaa 11,5kg.

  Olisi hienoa jos vastaisit, vaikka juttusi onkin jo vuoden vanha. :)

  Terkuin Tintti :)

  VastaaPoista
 15. Moi Tintti! Frans on kuvissa 1 v ja 5 kk, 83 cm pitkä ja painaa 11,5 kg. Ja tuo 86 cm sateenkaarihaalari oli juuri sopiva viime talven, nyt se on jo ihan liian pieni.

  Molot ovat aika kapeaa ja pientä mallia, kannattaa siis valita reilu koko. Luulen, että tuo 86 cm olisi teille aika reilun kokoinen alkutalvesta, lopputalvesta varmasti jo sopiva. 80 cm voi taas lopputalvesta olla jo vähän pieni, mutta sopiva suurimman osan talvea.

  Itselläni ei ole kokemusta Molon kaksivetoketjuisesta haalarista, mutta kyllähän kaksi vetoketjua on kätevä pienellä. Helppo pukea ja riisua, vaikka lapsi nukkuisi. Yhdellä vetoketjulla oleva haalari on taas vähän istuvamman näköinen päällä. Molemmissa siis puolensa :)

  Meillä tuo 86 cm sateenkaarihaalari oli ensimmäinen yhdellä vetoketjulla oleva haalari, aikaisempi haalari Fransilla oli Ticketin Baby Baggie.

  VastaaPoista
 16. Kiitos nopeasta vastauksesta! :)

  Taidan alkaa metsästämään tuota yksivetoketjuista mallia koossa 86cm. On kuitenkin senverta tyyris haalari, että haluaisin sen menevän poitsulla koko talven. Tämänhetkisessä pituudessa olisi Fransin silloiseen 83cm pituuteen kirittävää 6cm. Toistaiseksi pituutta on tullut mukavaa tahtia pari cm/kk. Voisin hyvin kuvitella, että herran pituus lokakuun alussa 1 vuotiaana olisi noin 80cm. Ja silloinhan talvi on vasta mukavasti alkamassa. :)

  VastaaPoista
 17. Millaisena pidit tuota Legon haalaria? Oliko kestävä ja vedenpitävä niin kuin luvataan? Millainen mitoitukselta verraten esim molo ja reimatec?

  VastaaPoista
 18. Titti: En ollut kovin tyytyväinen tuohon Legon haalariin, varsinkin kun toiset haalarit olivat Moloa/Tickettiä. Kangas ei ollut niin kestävä, eikä pitänyt vettä niin hyvin.

  Tosin haalari oli edullisempikin. Muistan että ostaessa nämä pienenpien koot olivat edullisempia kuin isompien, joten en tiedä onko sitten myös materiaalieroja :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)