tiistai 22. syyskuuta 2009

Lukutoukka

Frans on selvästikin meidän perheen lukutoukka. Poika saattaa viettää pitkiäkin aikoja lastenhuoneessa lukemassa kirjoja, ihan itsekseen! Ja vielä jos joku lukee Fransille kirjoja, niin silloin ei ole kiirettä mihinkään.

Fransin lempikirjoja ovat kaikki "Ensimmäiset sanani" ja sen tyyppiset kirjat, joissa on paljon värikkäitä kuvia tutuista esineistä. Frans osaakin jo sanoa ison joukon sanoja, joukossa myös yhdyssanoja kuten kaivinkone. Ja tietenkin isovelikin opettaa pienenpäänsä.

Maxkin oli jossain vaiheessa kiinnostunut kirjoista, mutta se vaihe meni nopeasti ohi. Tuntuu, että Maxilla ei oikein riitä kärsivällisyys mihinkään niin pitkäpiimäiseen touhuun kuin lukemiseen. Siinähän pitää istua paikallaan! Se ei tunnu yhtään sopivalta ajanvietteeltä meidän isommalle vauhtivekaralle, kaikenlainen riehuminen sen sijaan on yleistä :)

Muistan, että se kirja mistä Max oli pienenpänä kiinnostunut oli jonkun Libero-paketin mukana tullut luukkukirja. Ja osaltaan tämä lukuinnostus olikin ehkä sitä luukkujen repimisintoa; Max nimittäin repi järjestelmällisesti kaikki luukut irti kirjasta ihan vain muutamien viikkojen aikana. Sen jälkeen nämä itsekseen lukutuokiot ovatkin saaneet olla, illalla tai muuten väsyneenä voi kuunnella tai katsella jos joku toinen lukee kirjoja.


Frans esittelee lempikirjaansa


Tässä Muumi-kirjan parissa


Ja tässä Nalle Puh (Nasu on kuulemma pupu..)


Välillä luetaan tuolillakin :)


Fransilla lukuasuna Moonkidsin kokohaalari

4 kommenttia:

 1. Ihana Frans! Meillä taitaa kasvaa samanlainen vauhtivekara kuin teidän Max. Noel ei ole yhtään kiinnostunut kirjoista eikä rauhallisista lukutuokioista, vaikka äiti sitä kovasti toivoisikin. Sivujen repiminen kyllä on hauskaa. :D

  VastaaPoista
 2. Ihana kun hänellä on NIIIIN keskittynyt ilmekin päällä:).

  VastaaPoista
 3. Ihana!, tuo haalari on kyllä söpö kanssa. ;)
  Meillä 8v oli aikoinaan ihan höpsö lukemaan. Muistan kun poika oli 11kk jouluna ja sai kirjoja lahjaksi, niin oli jotain 20min. ihan hiljaa ja luki vaan niitä. :D

  VastaaPoista
 4. Meilläkin Nasu on pupu :). Meidän tyttökin on lukenut aina kirjoja suhteellisen siististi,sivuja repimättä, ja nyt kaksivuotiaana jaksaa jo vähän kuunnellakin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)