maanantai 30. heinäkuuta 2012

Vasara ja nauloja


Meidän perheen elämässä on ollut menoa ja meininkiä viimeisten parin viikon aikana, ja olemme nyt kyllä onnistuneet järjestämään asiat sille mallille että menoa ja meininkiä ei tule puuttumaan pitkään aikaan..

Muistaakseni vielä parisen vuotta sitten, kun muutimme nykyiseen kotiimme, vannoin että siinä nyt pysytään. Mutta toisin kävi, koti on jo myyty ja ensi kuun loppuun mennessä muutamme uuteen kotiin.

Välillä jo noin viikon ajan olimme aivan kodittomia, ja etsiskeltiin vuokra-asuntoa. Mutta sitten päädyttiin kuitenkin monen mutkan kautta ostamaan talo Niiralasta, kaupunginosasta jonne olen aina halunnutkin. Ja jossa olemme käyneet jo 10 vuoden ajan katselemassa taloja..

Sinänsä hassu juttu, että katseltiin tätä taloa asuntolehdissä ja käytiin esittelyssäkin jo talvella. Jo silloin ihastuttiin taloon ja sijaintiin, mutta unohdettiin talo ja sen ostaminen suurten remonttien pelossa. Tai siis eihän meidän perheessä koskaan olla remontteja pelätty, nyt vain eletään työrintamalla niin kiireistä aikaa ettei remontille välttämättä löydy aikaa.

No, nyt kuitenkin tehdään remonttia ihan pitkän kaavan mukaan. Heti ensi kuussa kaivinkone aloittaa pihamaalla salaojien kaivuun, ja sitä myöten edetään pihahommista sisälle remontoimaan. Sisäremonttia jatketaan sitten varmastikin läpi talven, aina työkiireiden salliessa ja budjetin mukaan.

Edessä siis paljon remonttia ja paljon työtä, ja varmasti myös tuskastuttavia hetkiä remontin keskellä. Mutta lopputulos on varmasti vaivan arvoinen, kiva talo hyvällä paikalla, ihan pienen kävelymatkan päässä keskustasta. Ja pojilla oma piha!

Uskon että nyt ympyrä sulkeutuu, unelmien talo unelmien paikalla on nyt meidän. Tästä tulee meidän koti :)

9 kommenttia:

 1. Paljon onnea uudesta kodista!

  Kyllä te olettekin ahkeria, milloin on kotiremppaa, milloin vaatekauppa muuttaa.. :-) Hyvin te vedätte!

  VastaaPoista
 2. Älkääkä koskaan kaatako noita vanhoja omenapuita! Ne on mitä parhaimpia kiipeilypaikkoja ja lisäksi kauniita!
  Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 3. Onnea omasta kodista :) Muistan sen kun muutitte viimeksi ja halusitte jäädä keskustaan. Mutta onneksi ihmisellä on oikeus muuttaa mielipidettään eikä elämää pidä liian vakavasti ottaa!

  Ihanan näköinen talo kyllä, kaikkea hyvää uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
 4. Voi ihana! Onnea uuteen kotiin ja tsemppiä remontointiin :)

  VastaaPoista
 5. Onnea uuteen kotiin :). Talo on aivan ihanalla alueella <3. ehkäpä mekin löydämme joku päivä sen unelmakodin tuolta alueelta :)

  VastaaPoista
 6. Onnea uudesta kodista!! Toivottavasti pääsemme seuraamaan tätä projektia tiivisti blogissasi? Meillä on meinaan ihan "identtinen" projekti alkamassa :D Pitkän pitkä talvi siis tulossa.....

  VastaaPoista
 7. Ihanaa! Paljon onnea uuteen kotiin! Aika mukavalta paikalta löysitte talon! Varmasti teille täydellinen. Ja eihän juuri tuon lähempänä keskustaa voi omakotitaloa ollakaan :) Hyvin mielelläni itsekin muuttaisin Niiralaan. Tsemppiä remonttiin!

  VastaaPoista
 8. Onnea omaan kotiin ! Kyllä se vain niin on, että se talo ja ihmiset löytävät toisensa kun oikeat sattuvat kohdakkain :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)