keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Potkupyöräilyä

Pojilla on uudet menopelit, potkupyörät! Ja vauhti on kyllä hurjaa..

Potkupyörien hankinta lähti liikkeelle siitä, kun meillä oli vain yksi keltainen mopo (siis ainut mopo jolla pääsee kovaa potkimalla). Ja siitähän oli tietysti aina hirmuinen tappelu, että kumpiko sillä saa ajaa. Ei auttanut, vaikka oli muita potkuvehkeitä, traktoreita ja skoottereita, kun niillä ei päässyt niin lujaa. Ensin yritettiin etsiä toista samanlaista mopoa, mutta sellaista ei ainakaan tältä seudulta löytynyt.

Nettiä selaillessa tutustuin potkupyöriin, joita tuntuu olevan paljon erilaisia ja erikokoisia (ja hintaisia). Potkupyörien ideana on, että sillä voi harjoitella pyöräilyssä vaadittavaa tasapainoa ilman polkimía. Eteenpäin mennään potkimalla jaloilla vauhtia.

Fransin pienenpi, saksalaisvalmisteinen Puky-potkupyörä on tilattu Pikkusiilistä hintaan 69€. Fransilla on pienin malli, yli 2 v. Maxin potkupyörä on hankittu Maxi Makasiinistä hintaan 39,90€, näitä on vain yhtä kokoa. Max käyttää pyörää matalimmilla säädöillä. Hyvin molemmat pyörät toimivat, tosin kyllähän tuo kalliimpi versio on paljon laadukkaamman oloinen. Ja kasaaminenkin oli huomattavasti helpompaa.

Itse katselin netistä myös puista potkupyörää, joka on täällä blogeissakin muutaman kerran vilahtanut. Itse pidin pyörän hintaa (n. 180€) liian kovana, kun kuitenkin käyttö voi jäädä vain tähän kesään.Ja taas kohti uusia seikkailuja!

9 kommenttia:

 1. kiitos vinkistä! joskos vaikka kuopukselle synttärilahjaksi, hän kun ei millään suostu pyörän päälle, mutta mopoilee mielellään.

  VastaaPoista
 2. Kivalta näyttää :) Menikö pitkään että tasapaino löytyi? Onko teillä tavalliset pyörät käytössä ollenkaan? Olen kanssa noita potkupyöriä katsellut, mutta poika saikin kunnon innostuksen pyöräilyyn, joten tuntuu toisaalta turhalta. Ja se keltainen mopohan meiltä löytyykin :D

  -Jamina-

  VastaaPoista
 3. Poikien äiti: Meilläkin tämä on Fransin synttärilahja. Synttärit ovat vasta lauantaina, mutta pyörä piti saada heti käyttöön :)

  VastaaPoista
 4. Jamina: Maxilla on tavallinenkin pyörä olemassa ja osaa jo vähän polkeakin, mutta vauhti on niin hidasta että poika kyllästyy siihen nopeasti.. Max löysi tasapainon heti, ja Frans harjoitteli ehkä 10 min. Molemmat ovat tosin mopoilleet sillä keltaisella mopolla, niin on vähän vastaavanlaista harjoitusta takana.

  VastaaPoista
 5. Meidän pojalla (2 v 8 kk) on kuukauden verran ollut tuo sama punainen Puky kuin teillä. Se on ollut huippusuosittu! Parissa päivässä poika alkoi mennä niin kovaa, että vanhemmat saa juosta perässä. Paljon kovempaa menee kuin apupyöräilevät ikätoverit. Poika haluaisi vaan koko ajan potkuttelemaan.
  - Tiitiäinen

  VastaaPoista
 6. Kivaa puuhaa tuo! :) Meiltäkin jäi puupyörä, Like a bike, hankimatta suolaisen hinnan takia.

  Meidän potkupyörä, Kettlerin testivoittaja speedy 10", tuli tänään. Tilasin sen maanantaina Saksasta.

  Tyttöä ei polkeminen kiinnosta, mutta tasapainoilu kyllä. Viime viikolla testasi kaverinsa potkupyörää ja kiinnostui siitä. Touhusi pyörän kanssa pitkän tovi, joten oma oli hankittava. :)

  -Mila-

  VastaaPoista
 7. Hei, mahtavan näköistä menoa pojilla! -Tiina

  VastaaPoista
 8. Ja vauhtia piisaa :D

  Meidänkin kolmevuotias sai juuri synttärilahjaksi Pukyn potkupyörän ja on kyllä melkoinen hitti. Neljävuotias esikoinen lainasi veikan pyörää muutaman kerran ja totesi sitten, että hänen omasta pyörästään saa ottaa apupyörät pois, kummasti antoi rohkeutta kun potkupyörän kanssa hoksasi että ilman niitä appareitakin pysyy oikein hyvin pystyssä :)

  VastaaPoista
 9. Näyttääpä kivalta.

  Meillä ei se lainassa oleva puinen pyörä ole ollut edelleenkään suosiossa. Tavallisella mennään mieluummin vaikka aika hitaasti.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)