maanantai 7. kesäkuuta 2010

Aika viileää..

Ilmat kylmenivätkin sitten ihan kunnolla, täällä Kuopion seudulla mittari on näyttänyt alle 10:ntä lämpöastetta. Ja vettäkin on muistanut sataa vähintään parin tunnin välein. Niin siis välillä vettä ja välillä rakeita/räntää.. Ollaan siis palattu tavallisiin kesäkeleihin, onneksi sentään aurinko paistaa.

Poikien kanssa ollaan ulkoiltu ja tehty pitkiä lenkkejä tutustuen tähän uuteen kotiympäristöön. Mukava lenkkeillä, kun maisemat ovat ihan erinäköiset. Ja keskustaankin on tosiaan vain 2,5 km matkaa, joten sinnekin on helppo pistäytyä. Pojat viihtyvät hyvin rattaissa, joten lenkkeily onnistuu meillä hyvin. Tämä on oikein hyvä kuntokuuri äidillekin :)

Tänä keväänä pojilla on ollut paljon erilaisia välikausivaatteita testissä. Osa vuorellisia, osa vuorettomia. Osa vedenkestävää, osa ei. Kaikkia on tullut käytettyä tasaisesti ilmojen vaihtelun mukaisesti. Henkaritilaa tarvitaan eteisessä paljon, mutta on kyllä helppo ulkoilla kun löytyy joka kelille oikeat vaatteet.

Eniten meillä ollaan käytetty Ticketin Plain rainejä, alkukeväästä vuorillisia ja nyt alkukesästä vuorettomia. Myös Villervallan tähtitakit ovat olleet kovasti kaupunkikäytössä. Kaikkein vähimmälle käytölle ovat jääneet Uffo-haalarit, jotenkin kaksiosaiset vk-asut ovat toimineet meillä nyt paremmin. Mutta varmasti haalarien aika tulee taas syksyllä, varsinkin jos lumen tuloa odotellaan pitkään.

Helteitä odotellessa, mukavaa alkanutta viikkoa!

6 kommenttia:

 1. meidän neitit on saaneet kehuja päiväkodissa pihavaatteistaan, siis sulta tilatusta plain raineista ja kimperin pipoista ; ) ovat niin hyvät näille keleille!
  Et muuten osaa suositella kuopiosta hyvää majoituspaikkaa kesälle, joitan B&B tai maatilamatkaillu juttua - nimittäin viimmesen tunnin surffailu ja koittanut etsiä jotain.

  VastaaPoista
 2. Amalia: katsopa www.kivennapa.com. Sijaitsee ihan lähellä poikien mummolaa, mistä itsekin olen kotoisin. Ei ole omakohtaista kokemusta yöpymisestä, mutta maisemat ovat ainakin tosi kauniit. Ja Kuopioon noin 45 min ajomatka :)

  VastaaPoista
 3. Meillä ollaan menty shortseissa, on sitten vähän nuhaa jokaisella. Mutta vaatteet kalenterin mukaan ilmeisesti meillä =D

  VastaaPoista
 4. Täällä etelässä on ollut tänään varsin lämmin päivä. Jospa ne helteet leviäisi taas Suomeen. :)

  VastaaPoista
 5. Hui, onpas siellä kylmää!!

  Söpöiset ja reippaan näköiset pojat jälleen!

  VastaaPoista
 6. Tää säiden vaihtelu on ihan sanonko mistä! ;) Siis kun tosiaan vaatteet saa joka ulkoiluun miettiä tarkkaan, eikä sittenkään tiedä onko niitä sopivasti vai liikaa. Meillä ainakin on shortsit ollut poissa käytöstä pihalla jo pari viikkoa..

  Nuo Plan rainit on kyllä ihan parhaat!, ne on niin monikäyttöiset ja kestävät. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)