torstai 4. helmikuuta 2010

Maxin 3 v neuvola

Maxilla oli eilen, vähän etuajassa, 3-vuotis neuvola. Siellähän olikin jos jonkinmoista piirtely-, hyppely- ja kuuntelutehtävää. Pinottiin palikoita, katseltiin kuvia, arvuuteltiin värejä..

Kaikken hauskinta varmaan oli, kun Max piirsi oman kuvansa. Kun kuva oli valmis, Max sanoi: "Tästä tuli kyllä ihan isän näköinen". No joo, samaa näköähän pojassa ja isässä on ;)

Neuvolan tädillä oli ihan älyttömän mukava pieni helikopteri, joka meinasi viedä kokonaan Maxin mielenkiinnon. Poika totesikin jossain vaiheessa neuvolatädille, ettei jaksa enää tehdä näitä juttuja vaan haluaa leikkiä helikopterilla.. Mutta onneksi innokas Frans jatkoi siitä mihin Max jäi. Frans olisi mielellään tehnyt kaikki tehtävät, taitaa tosiaan pojasta tulla lukutoukka :)

Ja sitten ne tärkeät mitat, pituus 97 cm (sentti vähemmän kuin äidin mittauksissa) ja paino 15,6 kg. Normaalikäyrillä mennään, pituutta on tullut vuodessa 10 cm.

Neuvolakorttiin tuli kirjoitus: "Iloinen ja touhukas poika". Niinhän Max yleensä onkin, mutta neuvolasta lähdettäessä tämä iloinen ja touhukas poika sai (taas) järkyttävän ja kovaäänisen uhmakohtauksen, kun ei saanut jäädä enää neuvolaan leikkimään.. Ja kotirauhan säilyttämiseksi illan kauppareissulla oli ostettava molemmille pojille helikopterit. Ja sitten meillä oli taas touhukkaita ja iloisia poikia :)Max ja Luisu. Tässä muuten Maxilla päällä Moonkidsin raitapaita koossa 98 cm, ei ole yhtään pieni tämäkään koko. Ja Moonkidsin haalareista koko 98 cm, juuri ja juuri menee vielä.

6 kommenttia:

 1. Niinhän se on tuo kolmivuotiaan elämä. Hetkessä naurusta kiukkuun =)
  Meillä meni komivuotisneuvolat ihan plörinäksi aikoinaan tuplilla. Toinen ei puhunut mitään eikä tehnyt tehtävän tehtävää. Toinen kuiskaili hennosti äidin korvaan vastauksia. Siinä sitten jouduin vakuuttelemaan, että kyllä nämä ihan oikeasti osaavat tehdä nuo, vähän vaan jännittää =D

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa niin tutulta :) neuvola käynnit on mielenkiintoisia :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kommentti siitä oman kuvan piirtämisestä!

  Meillä on maaliskuussa 3v neuvola, vaikka poitsu on silloin jo reilusti yli 3v, mutta ei saanut aiemmaksi possurokotteiden takia.

  VastaaPoista
 4. meillä oli eilen tytön 3v neuvola ja tyttö ei paljoa puhua pukahtanut! eikä tehnyt tehtäviä eikä muutaakaan.. huoh.. koittaa siinä sitten selitellä että juu osaa hän piirtää ja värittää ja osaa sitä ja tätä.. :D no,joitakin juttuja saatiin kuitenkin viimein tehtyä esim. palikat pinottua mutta sekin tapahtui vaivihkaa kun minä ja neuvolantäti tutkimme tietokoneelta kasvukäyriä :)
  no,eipä siinä mitään.. kuopuksen neuvolakäynnin yhteydessä yritetään uudestaan jos silloin ei tarvis ujostella niin paljon! :)

  mitat meillä oli 91cm ja n.12kg.. omilla käyrillä mennään :)

  -T-

  VastaaPoista
 5. Reipas pieni mies teillä;-) Onpa herkku yhdistelmä noista Moonkidseistä, niin on upeat värit!

  VastaaPoista
 6. Täällä on neuvolakäynnit jostain syystä 1,5 v, 2,5 v jne. Saapa nähdä kuuluvatko nuo testit sitten ohjelmaan 2,5 neuvolassa. Tytöllä on nyt hurja ujosteluvaihe menossa, toivottavasti helpottaisi maaliskuuhun mennessä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)