tiistai 18. maaliskuuta 2014

ÄRRÄN PÄRINÄÄ





Meillä on pikkuhiljaa opittu pitkään harjoiteltu taito, R. Max oppi sanomaan ärrän jo alkutalvesta, ja nyt ihan viime viikkoina myös Fransin suusta on alkanut kuulua lupaavaa pärinää.
Se onkin hauskaa, kuinka alkuun ärrä pärisee oikein korostetusti. Pikkuveli oli ennen Fans, ja nyt veli onkin superpärinällä varustettu FRRRRans. Ja sitten on tietenkin se StaRRR WaRRRRs, ja TeRRRRäsmies, ja HaRRRRy PotteRRR.

Ja Fransia tietysti harmittaa, kun ei  osaa päristää yhtä hyvin J

7 kommenttia:

 1. Onnittelut ärrä-taidoista! Meillä on ollut hyvin kirjavaa tämä ärrän oppiminen: esikoinen oppi vasta ekaluokan syksyllä, ja tytär samoja aikoja 4-vuotiaana. Kolmas oppi 1v9kk, alkoi vaan ajella autoilla drrryn drrryn! Neljäs täyttää kohta 4v eikä ole mitään merkkejä ärrästä, saapa nähdä miten pitkään menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä tuntuu olevan tosi yksilöllinen taito. Meilläkin välillä harjoiteltiin ihan hurjasti ilman minkäänlaisia tuloksia. Sitten kun harjoittelussa vähän hellitettiin, ärrä tulikin yhtä äkkiä ihan itsestään! :)

   Poista
 2. Miten herkasti/missa iassa suomessa lahetetaan puheterapeutille jos arraa ei kuulu? Asumme ulkomailla ja 4 vuotiaan pojan arra on aika hakusessa viela. Kahdessa muussa hanen puhumassaan kielessa ei ole suomenkielen tapaista voimakasta arraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä varmastikin 5-vuotiaana puhuttiin puheterapeutille menosta, ellei jo ennenminkin. Eli halutessaan terapiaan pääsee hyvinkin aikaisin :)

   Poista
 3. Meidän kuusveen ärrä taitaa tulla vielä kurkusta, vaikka siinä pientä edistystä harjoittelun myötä onkin havaittavissa. Meidän kuusvee on aika puheliasta sorrrttia :) eikä tunnu pienet puutteet puheessa haittaavan. Isoveli osasi ärrät, ässät sun muut jo paljon alle kaksivuotiaana. Teillä on varmaan pojilla "kova kisa" keskenään asiassa kuin asiassa, kun niin samanikäisiä ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän pojat kisailevat :) Mutta leikkimielisesti, hymyssä suin.

   Frans tuntuu pienenpänä oppivat kaikki taidot vähän aikaisemmin. On niin hyvä motivaatio opetella, kun veli jo osaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)