sunnuntai 15. joulukuuta 2013

HELPPO PIPARITALOKuuden vuoden äitiys ja kokemus lapsiperheen jouluvalmisteluista on opettanut selviytymään tietyistä jutuista mahdollisimman helpolla, yksi niistä jutuista on piparitalon tekeminen. Aina näin ei ole ollut, voit naureskella esim. sortuvan muumitalon tapaukselle TÄÄLLÄ.
Vanhetessa siis viisastuu ja tänään tehtiinkin helppo piparitalo kaupan valmiista paketista, jossa jopa osat olivat valmiiksi paistettu. Suorat osat oli helppo liimata yhteen, vielä kun sain houkuteltua mieheni avuksi kuuman sokerin levitykseen ja hän sitten poltti sormensa rakkuloille, en minä..

Koristelu tehtiin poikien kanssa kolmeen pekkaan, minä pursotin kaupan valmista sokerikuorrutetta suoraan tuubista talon katolle ja pojat liimasivat pastillit perästä. Pastilleista tehtiin katolle perheitä; vaaleanpunaiset ovat äitejä/siskoja, valkoiset veljiä ja vihreät isiä.. Talon pihalle oli tarkoitus tehdä lumiukko irtokarkkihyllyn valkeista toffeepalloista, mutta ne hupenivat parempiin suihin koristelun tuiksinnassa.
Tämä piparitalo pysyy hyvin kasassa, ja poikien koristelemana siitä tuli mukavan perinteinen ja jouluinen. Paljastettakoon tässä yhteydessä, että tämä on meidän perheessä ensimmäinen onnistunut piparitalo.. Joskus kannattaa mennä sieltä, missä aita on matalin J

8 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä kätsä tapa tehdä piparkakkutalo! :) Meillä taisi jäädä nyt tekemättä kokonaan, ellei sitten joku päivä tehdä vastaavaa ;)

  VastaaPoista
 2. Kauniista koristeltu talo :)

  Meillä on muutamana vuotena ollut sama Anna's elementtipaketti. Toimii. Itse laitan sen yleensä tuen kanssa kasaan ihan vaan sokerikuorrutteella. Nuo palat ovat niin tasaisia, että onnistuu niinkin. Ei pala sormet :)

  VastaaPoista
 3. Oikein hienosti koristeltu! Ja ihanalta näyttää teidän keittiökin. (Mäkin ostan aina tuon Annas-talon ja me liimataan ja koristellaan se :)

  VastaaPoista
 4. No todella ja kohta näet jaakobin kakun, helppous kunniaan!!!!!

  VastaaPoista
 5. Mä en ole ikinä onnistunut piparkakkutalossa. Pitäsköhä koittaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile, tämä on oikeasti helppo kun minäkin onnistuin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)