maanantai 11. marraskuuta 2013

LEGOJEN VÄRISUORA

MItä kummaa..? Nyt te lukijat varmastikin ajattelette, että tällä äidillä on vakavasti naksahtanut. Mutta kerron kuitenkin, mitä olen puuhastellut viimeisen viikon ajan aina iltaisin: lajittelin poikien legot värijärjestykseen!
Ja voin kertoa, että ei todellakaan ollut mikään pikkuhomma. Legoja on nimittäin kertynyt tässä vuosien varrella ihan liikaakin, ja ilmeisesti valikoima täydentyy taas jouluna, ainakin poikien lahjatoivelistasta päätellen.

Legot olivat enemmän tai vähemmän levällään kaikissa lelukoreissa ja laatikoissa. Niin ja sängyn alta sekä kaappien takaa niitä löytyi vähintään yksi boxillinen.

Mutta legojen järjestely on oikeastaan hauskaa, ei tarvitse paljoa ajatella. Musiikki vain soimaan, ja lattialle istumaan eriväristen legopurkkien sekaan. Pojistakin homma oli hauskaa, koska samalla tuli siivottua ja penkottua kaikki lelulaatikot. Ja sieltähän löytyi paljon kauan kadoksissa olleita, jo unohtuneita leluja, joilla oli tauon jälkeen hauska leikkiä. Joten muutama ilta puuhasteltiin koko perhe yhdessä lastenhuoneessa ilman telkkaria, tietokonetta tai pelejä. Ihan mukava juttu siis :)
Oikeasti, on minulla jatkosuunnitelmakin tähän legojen asetteluun. Tarkoitus on kasata poikien huoneeseen (siis siihen yläkerran huoneeseen, joka ei ole vielä lähellekään valmis..) muutamia hienoimpia Star Wars aluksia, robotteja ja Ninjagon lohikäärmeitä/linnoja. Kaukaa viisaina olemme säilyttäneet kaikki ohjeet, ihan tällä ajatuksella, että joskus kasataan legorakennelmat uudelleen. Osien etsiminen on paljon helpompaa, kun legot ovat jonkinlaisessa järjestyksessä.

Nytpä onkin ainut hankaluus päättää, minkä legoista kasaisi ensin..? Ja tietenkin täytyy toivoa, että legot pysyvät edes hetken aikaa tässä värisuorassa..
 
 

15 kommenttia:

 1. Hei, ihan loistava idea, eipä ole tullut mieleenkään että tuo helpottaa oikeiden palojen etsimistä huomattavasti. Ehtisköhän sitä itsekin paneutua, kun meiltäkin pari noita legoja löytyy ;)

  VastaaPoista
 2. Noi legot näyttää aika kivoilta värisuorissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihana olisi laittaa nämä johonkin lasipurkkeihin (korkealle) hyllylle :)

   Poista
 3. Meilläkin on legoja (kolmella lapsella) kaikkiaan hurja määrä. Onneksi on kuitenkin ohjeet suurimmaksi osaksi säästetty. Juuri viime viikonloppuna koottiin (sateen ropistessa) koko perhe omia rakennelmiamme kuopuksen pikkulegoista ohjeiden kera. "Hei, onks kukaan nähnyt tämmöistä osaa... Heiii, toi sopii mulle jne. :D" Kivaa puuhaa aina joskus aikuisillekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, legojen kasaaminen on yllättävän koukuttavaa.. :)

   Poista
 4. no teinpa saman homman joku aika sitten, sitten pikkusisko kaatoi taas palikkaat sekaisin, onneksi ei kaikkia;) tarvis jotain fiksua säilytysjärjestelmä, jotain hyllyjä seinustolla yms, unelma vaiheessa vieläkin. jospa ne pienimmän kasvaa ja lopetta 'sotkemisen' niin ehkä se rakemntelu rupee sujumaan (ohjeet meilläkin tallella)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minäkin olen kauhulla ajatellut, että joku päivä pojat ovat kaataneet kaikki legot sekaisin lattialle.. Pitäisi äkkiä ehtiä kasaamaan, kun värisuora on vielä tallella :)

   Poista
 5. Näyttääpäs kivalle! Insinööriä kiinnostaisi tällainen lajittelu, harmi kun meillä on vasta dubloja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sinähän voit esiharjoitella Duploilla. Siinä pääsee paljon helpommalla :)

   Poista
 6. Hih, meidän naapurissa on aina kaikki legot värijärjestyksessä, ja ajatukseni tästä ovat kauhun ja ihailun sekaiset! :D

  Minäkin siivoilin meidän lelulaatikoita yksi päivä, laitoin osan kirppispinoon ja osan (rikkinäisiä) ihan poiskin. Ja samalla mietin, kuinka monta pikkuautoa yhdet veljekset oikein tarvitsevat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailtavan järjestelmällinen naapuri :) Minulla ei ole pienintäkään haavetta, että tämä värisuora olisi pysyvä. Mutta toivottavasti sen aikaa, että ehtii muutaman Star Warsin/Ninjagon kasata..

   Poista
 7. Hei ja kiitos ideasta, meilläkin on noita Legoja kertynyt, kun ikäeroa vanhimman ja nuorimman välissä on 10 vuotta ja lapsia 4 ja jokaiselle on ostettu omia legoja. Ohjeet on suurimmaksi osaksi tallessa, joten minä aloitan kyllä tämän saman operaation!

  VastaaPoista
 8. Hei!

  Mistä olet hankkinut nuo pyöreät säilytyslaatikot Legoille? Meillä olisi tarkoituksena myös laittaa mökiltä kaikki Legot värijärjestykseen, jotta vanhojen linnojen yms. rakennelmien kasaaminen helpottuisi, mutta tarvitseisimme pyöreitä säilytyslaatikoita, joita ei tunnu mistään löytyvän. -Sari-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, säilytyslaatikot on ostettu muutamia vuosia sitten Citymarketista. En tiedä onko siellä enää, mutta ainakin jossain verkkokaupoissa olen näitä vielä nähnyt. Löytyy varmasti googlettamalla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)