keskiviikko 9. tammikuuta 2013

KelkkakuljetusMeillä on ihanan lyhyt matka päiväkotiin, noin kilometrin verran. Nyt talvella ollaankin siirrytty kelkkakuljetukseen, aamulla vain pojat Stigaan ja menoksi!

Minusta on ihan tylsintä talviaamuina juosta laittamaan heti herättyä auto lämpiämään ja lähtiessä harjata lumet pois + tietenkin hinkata ja hankata ikkunat puhtaaksi. Ja sitten pyöriä päiväkodin miniparkkipaikalla etsimässä tyhjää ruutua kymmenen muun samaa tekevän vanhemman joukossa..

Paljon helpompaa Stigailla! Pojatkin ovat ihan innoissaan, kun heti aamusta pääsee pulkkamäkeen. Ainut ikävä puoli Stigailussa on hiekoitus, joka tuntuu tätä hommaa ajatellen toimivan liiankin tehokkaasti. Mutta pitää ajatella positiivisesti, äidin kuntoiluteho kasvaa, kun hiekoitustraktori ajaa edessä..

Pakkasten aikaan ollaan huomattu, että Stiga tarvitsee huoltoa samaan tapaan kuin autokin. Jos kelkka ei ole lämmityksessä yön aikana, aamulla voikin olla ikävä yllätys: vetonaru on jäätynyt kiinni :)

3 kommenttia:

 1. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan :)!

  Onko teillä Stigassa joku pepun lämmike? Katselin, et ainakin Lekmerillä olis sellaisia karvoja, meillä kun poika on aina takapuoli jäässä :D

  VastaaPoista
 2. titti: Kyllä me alkuun vaikka mitä retkipatjan palasia yritettiin lämmikkeeksi, mutta huonoin tuloksin, mikään ei pysynyt paikallaan.

  Ja kun pojilta ei ole valituksia kylmästä tullut, niin ollaan nyt oltu ihan ilman lämmikkeitä :)

  VastaaPoista
 3. Ihan huippuhyvä tarhamatka teillä! Siinä ajassa mitä menee auton putsaamiseen on jo perillä ja liikuntaakin tulee harrastettua. Eli ihan selvä win-win ratkaisu! :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)