torstai 26. toukokuuta 2011

HelpBOX – Helppo tapa säilyttää ja leikkiä



Olemme Vauhtivekaroiden kanssa päässeet testaamaan uutta hienoa, suomalaista keksintöä, HelpBOXia. HelpBOXin markkinalupaus kiinnostaa varmasti kaikki lapsiperheitä, se nimittäin lupaa tuoda yksinkertaisen ratkaisun perheiden lelukaaokseen.





HelpBOXin patentoidun rakenteen avulla lelujen siivous sujuu kolmella liikkeellä, 10:ssä sekunnissa. Salaisuus on tasopinnoissa, joka avautuvat laatikon eteen kannesta.





Minusta on hyvin kuvaava HelpBOXin keksijän, espoolaisen perheenisän kertomus siitä miten kaikki sai alkunsa:

”Eräänä maaliskuisena iltana 2007 espoolaisessa perheessä valmistauduttiin iltapuuhiin. Perheen nuorimmainen 3,5-vuotias tyttö halusi vielä hetken leikkiä legoillaan ja etsiä laatikosta pientä valkoista kissaa. Ennen kuin isä ehti estämään, oli 15 litraa pieniä legopalikoita olohuoneen lattialla ja tytär innoissaan levittämässä niitä pitkin mattoa kissanpentua etsien. Isän otsalle nousi hikikarpaloita ja pulssi nousi, sillä vaimo oli tulossa kotiin iltavuorosta, eikä koti saanut todellakaan olla kuin pommin jäljiltä. Käytiin tiukkasanainen keskustelu isän ja tyttären välillä siitä, kuka siivoaisi legot takaisin laatikkoon. Yllättäen tytärtä alkoi juuri sillä hetkellä väsyttämään ja pienen ulinan saattamana mentiin iltapesulle. Legot jäivät olohuoneen lattialle.”

Niinpä, kovin tuttu tilanne myös meidän perheessä. Olen monesti kaivannut helpotusta jokailtaisen lelujenkeräykseen. Meidän testeissä tämä laatikko on toiminut mainiosti, yllättäen pojatkin osallistuvat innokkaasti siivouspuuhiin (tosin siivouslastasta on usein tappelu).












Boxissa meillä on säilytetty legoja, joita on parin viime vuoden aikana kertynyt melkoinen määrä. Kaikki kuitenkin mahtuvat Boxiin, se vetää uskomattoman määrän tavaraa.

Tasopintojen päällä on hyvä koota legorakennelmia, ja mikä parasta: koko sotkun saa siivottua nopeasti muutamalla kädenliikkeellä nostamalla tasopinnat takaisin paikoilleen. Kyllähän leikit tietysti leviävät isommalle sektorille kuin pelkkien tasopintojen päälle, mutta siivousta helpottaa jo se että suurin osa leluista on äkkiä siivottu.





Oma mielenkiintoinen leikki on HelpBOXin kulissipintatarrat, joilla laatikosta voi loihtia esim. kaupungin tai avaruustukikohdan. Lisäksi pakkaus sisältää arkin siirtokuvatarroja, joita voi liimata aina uudelleen miljööseen.





HelpBOXissa on myös valokisko, jossa 4 kirkasta led-valoa. Valot tuovat lisää tunnelmaa leikkeihin, ja valojen avulla Boxi muuntuu illalla mukavaksi yövaloksi. Kivan näköinen jo ihan sisustuselementtinä!

HelpBOXin voit tutustua tarkemmin http://www.helpbox.fi/ , jota kautta tuotteen voi myös tilata.

HelpBOXin tekniset tiedot:

Mitat: leveys 42 cm, syvyys 40 cm, korkeus 19 cm
Tilavuus: 30 litraa
Paino (tyhjänä): 1,5 kg

Materiaali: Kierrätettävää, myrkytöntä, antistaattista, pehmeää polypropeenimuovia

Pakkaus sisältää: laatikon, alumiinisen valokiskon, irrotettavan paristokotelon paristoineen, 5 kpl kestäviä kansiokuminauhoja, monikäyttöisen siivouslastan, yhden teema-kulissitarran, 2 irrotettavaa päätytaskua, kokoamisohjeet




12 kommenttia:

  1. Onpa mielenkiitoinen uusi keksintö!

    VastaaPoista
  2. Luin tästä joskus lehdessä. Sinänsä ihan ok keksintö, mutta mielestäni ihan vaan vaikkapa joku lakana ajaa samaa asiaa.
    Eli meillä kipatan legot lakanalle, jossa niiden kanssa voi sitten leikkiä. Kun leikit päättyvät, otetaan lakana kaikista reunoista kiini ja kipatan legot lakanalta takaisin laatikkoon. Ei tartte patentteja, eikä muitakaan sen innovatiivisempiä juttuja :-))

    VastaaPoista
  3. Ihan hauska! Itse muistan lapsuudesta, että legoilla leikittiin aina viltin päällä (valtava sängynpeitteen, oikeastaan, legoja kun oli ihan valtavasti - ja niitä pieniä tietysti) ja lopuksi viltti vedettiin kasaan/pussiksi ja sitten vaan silkkinauhalla kiinni ja huoneen nurkkaan. Ihan hyvin sekin toimi :D
    Toki tuo boxi huomattavasti kivemman näköinen..

    VastaaPoista
  4. Varmaan ihan mielenkiintoinen keksintö, mutta eikö tuo hinta ole aika härski...

    VastaaPoista
  5. Zanne ja HeidiM: Onpas hyvä tuo viltti-idea! Eipä ole tullut mieleen, meille on legot noukittu yksitellen lattialta :)

    Lumikettu: Minusta tuo hinta on kohtuullinen (32,90€). Kuitenkin pakkaus sisältää laatikon, tarrat ja valaisimen :)

    t. Vauhtivekaroiden äiti (jostain syystä en pääse kirjautuneena kommentoimaan)

    VastaaPoista
  6. No, hyvä. Kännykällä surffaten ja MiniOpera selaimena tuolla HelpBoxin nettisivuilla ei näy hinnassa ollenkaan pilkkua (!) ja hetken tavasin, että mitä ihmettä. Oli helpompi laittaa tänne ihmettely kuin avata oma läppäri ja testata eri selaimilla, vaikka arvasinkin puutteen olevan nettisivujen koodauksessa. Nimim. Kipeänä sängyn pohjalla :) Meillä mies muuten muisteli, että vastaavanlainen tuote oli heillä legojen kanssa käytössä (siis kaupasta ostettu) jo 80-luvulla?

    VastaaPoista
  7. Lumikettu: Hih, pilkun puuttuminen tosiaan muuttaa hintaa aika lailla :)

    Itse en muista vastaavaa keksintöä 80-luvulta, muistaako joku muu?

    VastaaPoista
  8. Onpas näppärän oloinen laatikko, meillä poika olisi varmaan ihan myyty varsinkin noihin kulissitarroihin, pitääkin laittaa harkintaan. :D

    Niin ja nyt pitää vielä kiittää aiemmin blogistasi saamastani vinkistä: meillä on pojalla nyt samanlainen "matto" huoneessaan kuin teidänkin pojilla ja istuu tosi kivasti pojan huoneeseen ja poika itsekin siitä tykkää. Lisäksi se tuli todettua viime viikolla varsin käteväksi myös siinä tapauksessa, että huoneen asukas sattuu mahataudissa oksentamaan maton päälle... ;)

    VastaaPoista
  9. Melkoinen turhake koko laatikko..miten laatikon suunnittelija ajatteli että lelut lego palikat pysyy tuon pikkuruisen alustan päällä? Melkoisen rauhallisia lapsia pitää olla...yleensä palikat on levällään pitkin koko huoneen pintaa ja joka paikkaa...siivoamiseen pitää siivota koko huone..jos alat lakaisemaan lattiaa palikoita kasaan menee ko.boksiin myös kaikki roskat..palikat on pakko kuitenkin kerätä erikseen laatikkoon...eli tuote on turhake ihan oikeasti.

    VastaaPoista
  10. Kiinnitin huomiota tuohoon mattoon(?) mikä se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, matto on tuollainen pehmuste-palapelimatto. Ainakin Hobby Hall möi näitä muutamia vuosia sitten autotalleihin tms. tarkoitukseen, mutta toimii oikein hyvin myös lastenhuoneen mattona :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)