perjantai 21. tammikuuta 2011

Veljekset kattilakaapissa

Poikien suosikkileikki on nykyään piilosilla olo, ja vieläpä mielellään sisätiloissa. Hyvin veljekset keksivät aina uusia piilopaikkoja, vaikka näin aikuisesta tuntuisi, että kerrostalo-asunnossa ovat piilot aika vähissä.

Piilosilla ollaan siten, että äiti tai isä laskee kylppärissa ja Max ja Frans menevät piiloon. Tai sitten Max laskee kylppärissä, ja muut menevät piiloon. Frans ei vielä ole etsijän roolissa, kun ei kuulemma löytäisi piilossa olijoita.

Frans on muutenkin aika malttamaton piilossa. Ehkä maksimissaan puoli minuuttia ja sitten poika jo ryntää esiin piilostaan: ”Täällä minä olen!”. Ja sitten tietysti pitää paljastaa isoveljen piilopaikka, arvatkaapa vain millä seurauksella..

Hyviä piilopaikkoja on esim. sängyn alla, vaatekaapissa, verhon takana, peiton alla, ikkunalaudalla..

Yksi parhaimmista piilopaikoista on varmasti ollut keittiön iso kattilakaappi. Etsiminen olisi varmasti ollut hankalaakin, ellei keittiön lattialle levitetyt padat, paistinpannut ja kattilat olisi paljastaneet tätä mahtavaa piilopaikkaa :)Frans piilossa ikkunalaudalla

Huippupiilo sohvapöydällä :)

Täällä minä olen!

Yhteispiilo peiton alla

Kun kaikki tutut piilopaikat on käyty läpi, täytyy rakentaa uusia..

Tästä se rakentaminen lähtee: "Äiti, laske vielä. Ei olla vielä piilossa!"

Hyvä piilopaikka, minä en ainakaan löytänyt ketään!

3 kommenttia:

 1. hih, meillä on ihan samanmoista! ja kaikkein paras piiloleikki syntyy silloin, kun vaari on kylässä. vaari osaa (ja jaksaa) asettua leikissä sellaiseen rooliin, mitä me vanhemmat ei osata. meillä myös kuopus alkaa hyvin pian tirskumaan piilossaan ja antaa näin vinkkiä, missä on.

  ihanat paidat teidän pojilla!

  VastaaPoista
 2. Heh, tämänikäisten piiloleikit ovat niin loistavia!

  Meilläkin tultiin vielä vähän aikaa sitten itse piilosta kertomaan, että "täällä!", mutta nyt tyttö alkaa jo malttaa hetken odottaa. Sen sijaan meillä mennään nyt niin, että jos äiti on ollut jossain piilossa, niin tytön seuraavaksi päästävä siihen tismalleen samaan piilopaikkaan... :-D

  Parhain piiloleikki oli erään kaverin lapsella, kun hän vielä 3-vuotiaanakin piilotteli laittamalla kädet kasvoillensa! Logiikka - jos minä en näe muita niin muutkaan eivät näe minua!?

  VastaaPoista
 3. Meillä kanssa piilotellaan. Linnea jaksaa istua hiljaa piilossa vaikka kuinka kauan ja kun neiti vielä menee kohtuu pieneen tilaan, etsijällä on todella työ löytää neiti. Aatukin malttaa jo jonkun tovin olla piilossa. Isommat jaksaisi tuota piiloleikkiä varmaan loputtomiin. Jossain vaiheessa vain pyydetään vanhempia apuun piilojen keksimiseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)