torstai 25. maaliskuuta 2010

Uusi sauna

Tässä uusi saunamme, joka viimein muotoutui kasasta lautoja, jotka tukkivat parvekkeemme moneksi kuukaudeksi. Joskus sitä ei vain ehdi tehdä kaikkea, mutta onneksi talvilomat on keksitty. Sauna lähdettiin tekemään lapsinäkökulmasta, mahdollisimman tilavaksi, käteväksi ja turvalliseksi.

Pojat testaavat. Sauna on sen verran pieni, että luovuttiin kulmalaude-ajatuksesta ja tehtiin ihan suorat lauteet.

Valojakin pitää tietysti tutkia. Valoina ledit, jotka on upotettu alalauteeseen ja selkänojaan.

Ja tietenkin se hyppiminen!
Tuosta alalauteesta tehtiin niin syvä, kuin saunaan vain sopi. Pojat mahtuvat hyvin siihen touhuamaan. Alalauteelle mahtuu nyt myös poikien kylpyamme. Turvallisuussyistä kiuas on piilotettu kokonaan kaiteella ja portilla, unelmani kivitorni-kiukaasta on siirretty johonkin tulevaisuuteen, kun pojat ovat isompia..


Kuva ilman salamaa, tässä näkyy valaistus oikein.
Pojat saunovat Småfolkin vaatteissa.


15 kommenttia:

 1. Oi kun hieno! Meilläkin on tuo projekti jossain vaiheessa edessä. Tuollaiset leveät ja yhtenäiset lauteet on meilläkin ajatuksena! Mahtuu lapset leikkimään :) Kiva valaistus.

  VastaaPoista
 2. Hieno on! Kyllä nyt kelpaa saunoa poikienkin turvallisesti.

  VastaaPoista
 3. Hieno sauna! Ja ihanat pikkusaunojat :)

  VastaaPoista
 4. Hieno sauna. Erittäin käytännöllisen näköinen tuo leveä alalaude. Tuollainen alalaude olisi kyllä meillekin tarpeen.

  VastaaPoista
 5. Mukavalta näyttää. Hauskat lauteiden testaajat, ja taas kerran niin nätit vaatteet päällä. :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten hieno! Meillä olis saunan uusiminen myös edessä.

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtavasti kyllä ajateltu- nimenomaan pienten lasten kanssa saunominen vaatii 110%:a skarppausta vanhemmilta;-).
  Meidänkin Viikarit rakastavat saunomista- sillä ehdolla,että saavat istua samalla ammeessa, ja vielä vaahtokylvyssä..tästä syystä meillä saunotaankin eri aikaan, kun ei meidän lauteille mahdu kuin yksi amme kerrallaan;-).

  On kyllä ihanan raikkaan oloinen sauna-hyviä löylyhetkiä teille kaikille!

  VastaaPoista
 8. Tosi hienolta näyttää! Ja hyvät tosiaan nuo lauteet, kun ei ole mitään suuria aukkoja mistä pääsisi putoamaan. Meillä on juuri sellaiset peruslauteet, mitkä eivät ole kovin lapsiturvalliset. Sauna on kuitenkin muuten toimiva ja hyväkuntoinen, ettei viitsi sen takia remonttiakaan tehdä...

  VastaaPoista
 9. Oi; kiva uusi sauna.
  Mukavia löylyttelyhetkiä teidän pporukoille.

  VastaaPoista
 10. Hieno sauna! Tuollaista leveää alalaudetta pitää kyllä ihan tosissaan harkita sitten, kun saunanteko tulee meille ajankohtaiseksi. :)

  VastaaPoista
 11. Oo Aivan ihana sauna heti tekee mieli sainomaan!!!! =) Vähä oon kade, meidän oma sauna täällä vuokra kämpässä ei oo läheskää noin ihana :D

  VastaaPoista
 12. Näyttää saunottavalta ;) Uusi sauna on aina ilon paikka, siinä tulee aluksi saunottua useastikin ihan saunomisen ilosta :)
  Yksi kriteeri saunanlauteita tehtäessä on nykyisin onneksi turvallisuus ja nuo lauteiden välissä olevat rimat.. esikko aikanaan tippui välistä jossa rimoja ei ollut , pahemmin ei kuitenkaan käynyt. Nykyisissä lauteissa ne rimat oli jo ehdoton vaatimus ! Mukavia saunontahetkiä !

  VastaaPoista
 13. Hieno sauna!

  Mutta miten muuten tuollaisen saunan puhdistus onnistuu? Onko kovin hankala, vai pääsekö sieltä jostan pesemään lattiaa?

  VastaaPoista
 14. Zanne: Kuvissa näkyykin vain kaksi ylimmäistä laudetta. Alimpana on vielä irrallinen "jakkara", jonka pois ottamalla saa helposti siivottua :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)