keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Keittiön uusi ilme


Viimeinkin meillä on uusi keittiö! Sen tekeminen on jotenkin vain venynyt ja venynyt, vaikka keittiön remontointi piti tehdä heti ensimmäisenä silloin parisen vuotta sitten kun tähän muutettiin..

Keittiön remontointi oli vähintäänkin tarpeellinen, koska vanhassa keittiössä ei ollut astianpesukonetta (todellakin ollaan tiskattu käsin melkein kaksi vuotta..), ei kunnollista jääkaappia ja pakastinkin oli vain lokero. Muutenkin laatikot irtoilivat paikoiltaan ja työskentelykorkeuskin oli entisajan tyyliin hyvin matala.

Halusin keittiöstä asunnon muun linjan mukaisesti valkoisen ja valoisan, hieman harmaata ja mustaa sekaan. Ruokailuryhmä ja valaisin meillä olikin jo valmiina.


Kaivattu astianpesukone integroituna vasemmalla. Remontissa kalusteiden ryhmitystä muutettiin siten, että uuni ei lähde suoraan palkista vaan molemmille puolille jää laskutilaa.


Lattia samaa valkosaarni-laminaattia kuin kodin muissakin tiloissa. Keittiön tasot "betonin-näköistä" laminaattia.


Isot laatikostot ovat hyviä säilytykseen. Jääkaappi-pakastin reunimmaisena ilman mitään lisäkaappeja tai väliseiniä.


Keittiön leveä vaakaraitainen seinä tehtiin tapetoimalla vaakatasoon. Siinä toistuvat nyt hyvin keittiön, ja koko asunnon värit.


Ruokapöytä löytö mummolan vintiltä, siinä olen itsekkin pikkutyttönä ruokaillut :)
Poikien tuolit Stokke, ja valkoiset Eamesin DSR-tuolit, valaisin Kartellin Fly.


Äidin yrttitarha roikkuu ikkunalla. Hullunkuriset väärinpäin pidettävät ruukut Bosske.


Tässä vielä ennen-kuva vanhasta keittiöstä.. Melkoinen muutos, itse olen oikein tyytyväinen lopputulokseen :)

18 kommenttia:

 1. Hieno tuli, vanha näyttikin aika pahalle:/
  -mari-

  VastaaPoista
 2. Kivan raikas uusi keittiö. Tykkään! Meilläkin olisi keittiön uusiminen ajankohtainen parin vuoden sisään.

  VastaaPoista
 3. Wau, kertakaikkiaan! Tosi onnistuneen näköinen muutos. Niin kiva saada nähdä myös ennen kuva. Voi voi kun mekin päästäisiin remppa hommiin JO! Mekin asuttu jo kolme vuotta tässä asunnossa joka on jäänyt 70-luvulle... No, vielä joskus :) Minkä valmistajan on nuo "betoni"tasot? -Tiina

  VastaaPoista
 4. Adea: Nuo tasot löytyivät keittiötoimittajan valikoimista, en tiedä tarkemmin valmistajaa. Keittiö on hankittu paikalliselta yritykseltä, Kuopion Toivekeittiöiltä :)

  VastaaPoista
 5. Oi, tosi kiva tuli keittiöstä!!! Tapettikin on tosi hauska, ja tuo ruokaryhmä! Harmi kun me ei mahduta (6 henkee) pyöreän pöydän ääreen...

  VastaaPoista
 6. Kaunis uusi keittiö. :)Vooih minulla on tainnut jossain opiskelijaboxissa olla samanlaiset kaapin ovet, kuin vanhassa keittiössänne. :D

  VastaaPoista
 7. Hitsit mikä muutos! Näyttää tosi kivalta ja tapetti kruunaa tilan :)

  VastaaPoista
 8. Tykkään tosi paljon, ihanan valoisaa ja tekstiileillä muunneltava raikkaasta esim. jouluiseksi kun punainenkin sopii noihin väreihin! Hieno on! Anna

  VastaaPoista
 9. WAU! Todella ihana keittiö! Saataskohan mekin vihdoin jotain aikaiseksi tuon keittiön eteen :)

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva uusi keittiö =) Mä jäin ihmettelemään noita yrttiruukkuja, miten ne oikein toimii? Valuuko vedet ja mullat lattialle kun niitä kastelee? On meinaan hauskan näköiset!

  VastaaPoista
 11. Vera: Nuo yrttiruukut on tosi hauskat :) Kukat kastellaan "pohjasta" ja mullat/vedet pysyy hyvin sisällä lukitusmekanismin ansiosta.

  VastaaPoista
 12. Oi, onpas kiva ja selkeä! Valkoinen ois munkin makuun niin, mutta kaikkea ei voi saada ainakaan heti.. ; ))

  VastaaPoista
 13. Onpa hieno muutos. Varsinkin tuo tapetoitu vaakaraitaseinä (mikä sana) on hyvä idea ja sopii kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
 14. Tosi hieno tuli teidän keittiöstä. Voin vaan kuvitella että mitä luksusta on omistaa tiskari parin vuoden jälkeen :)

  VastaaPoista
 15. Hei, todella raikkaan näköinen keittiö! Mistä tuota raitatapettia voisi etsiä? Se sopisi täydellisesti poikani huoneeseen.

  VastaaPoista
 16. Anonyymi: Raitatapetti on ostettu Starkista :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)