sunnuntai 14. elokuuta 2011

Autot 2

Tätä viikonloppua on odotettu, nimittäin Autot 2:sen ensi-iltaa! Pitkin kesää on puhuttu, että elokuussa lähdetään ensimmäistä kertaa elokuvateatteriin katsomaan uutta Salamaa ja Marttia. Pojat eivät ole aikaisemmin käyneet elokuvissa, ja äidillekin on vierähtänyt useampia vuosia viimeisestä elokuvissa käynnistä.


Pelkästään elokuvateatteri oli pojille jännä kokemus, ja vielä kun teatterisalin ovella jaettiin 3D-lasit. Alkumainosten ajan pojat pyörittelivät laseja ihmeissään, mutta elokuvan alkaessa varsinkin Max istui lasit päässä paikallaan kuin tatti koko pitkän elokuvan ajan. Vaadittu popcornipurkkikin unohtui syömättä, sen verran jännittävä elokuva Maxista oli. Fransille tosin kävi vähän vanhanaikaisesti, ennen elokuvan puoltaväliä poika nukkui jo äidin sylissä. En usko että se johtui niinkään elokuvan pitkäveteisyydestä, vaan pikimminkin nukkumatta jääneistä päiväunista :)


Autot 2 elokuvassa seikkailivat tuttujen hahmojen lisäksi monia uusia, hienoja hahmoja esim. mestariagentti Finn McMissile ja ihana tyttöauto Holli Shiftwell. Nämä hahmot olivat poikien suosikkeja, elokuvan jälkeen kaikki vanhat salama-sarjan autot ovat saaneet selkäänsä ja kylkiinsä ”agenttipyssyjä” (=teipillä liimattuja kyniä).


Elokuvasta olen etukäteen lukenut vähän huonoja arvosteluja, mutta kyllä minusta elokuva oli oikein hienosti tehty. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tosin riitti välillä liiaksikin asti. Mutta tuntui kyllä hyvin uppoavan 3 ja 4 v pikkupoikiin.


Tämä ensimmäinen elokuvakokemus sujui meiltä niin mukavasti, että varmasti lähdetään pian uudelleenkin elokuviin :)

16 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että elokuva miellytti ja oli muutenkin kiva reissu. Itsekin lukaisin muutaman arvostelun, jossa Autot 2 haukuttiin ja jäin miettimään, että kannattaako mennä lainkaan. Kyllä me varmaan jollain kokoonpanolla menemme katsomaan.

  VastaaPoista
 2. Meillä odotettu kanssa koko kesä tuota autot 2:sta. Vielä ei olla ehditty käydä katsomassa, mutta varmasti mennään katsomaan...huonoista arvosteluista huolimatta. Uskon että eskaripoikaan uppoo täysillä!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin oli viikonlopun ohjelmassa Autot 2 -elokuva - lokakuussa neljä vuotta täyttävä Aake oli ekaa kertaa elokuvissa. Aake olisi kaivannut elokuvaan ehkä enemmän autokisoja, eikä halunnut pitää niitä 3D-laseja kuin välillä vähän aikaa, mutta äitiinhän tuo elokuva upposi:) Aake ei myöskään ehkä tajunnut juonenkäänteitä, autot oli pääasia. t. Aake07:n äiti

  VastaaPoista
 4. Hei. Kiva kuulla että elokuva miellytti. Meillä on täällä tosiautofanit 2v poika ja kohta 4v tyttö. Ollaan mietitty että uskallettaiskohan mekin tuo mennä katsomaan.. Oliko sun mielestä sopivan jännä 3 vuotiaalle?

  VastaaPoista
 5. Mekin ollaan odotettu tuota elokuvaa, mutta vähän pelkäsin onko se liian pelottava 3 vuotiaalle kun olen lukenut että juurikin vaarallisia tilanteita riittää... Ehkäpä mennään kuitenkin katsomaan, pääseehän sieltä pois jos pelottaa! Tosin me mennään ihan perus-leffaan, meidän poika ei 3D-leffassa suostunut pitämään niitä laseja... :D

  VastaaPoista
 6. Me käytiin tänään kattoo 3D:nä ja molemmat kyllä tykkäs ja tyttökin sitä mieltä, että parempi kuin ykkönen. Juoni oli aivan liian monimutkainen noin pienille, mutta meillä ainakin tykkäävät vauhdikkaista jutuista ja sillä varmaan tykkäsivät. Jännitti ja pelotti kuulemma sopivasti :)

  VastaaPoista
 7. Juoni on kyllä tosiaan liian monimutkainen 3 v:lle, mutta autoja varmasti jaksaa seurata. Vähän liian jännäkin voi välillä olla, minusta tämä oli vähän isommille suunnattu kuin 1. osa :)

  VastaaPoista
 8. oi tosi hyvä! mekään ei olla ennen käyty poikien kaa mut nyt ajattelin kyllä käydäkkin tässä joku päivä :)

  VastaaPoista
 9. Meilläkin kovasti tätä odotettiin, mutta kun kaveri kävi sen katsomassa ja kuulin, minkälainen tosiaan on niin jätetään väliin. Osassa maissahan tällä ikäraja on K7. Mutta varmasti tosiaan niin lapsikohtainen, miten nuo tilanteet ottaa. Mutta minun mielestä ampuminen, räjähdykset ja jopa kiduttaminen ei ihan vielä perheen pienimpien elokuvaan kuulu, vaikka kuinka olisi autohahmoista kyse. Ehtii tulla sitten isompanakin :) Mutta harmittaa kyllä, kun kovasti tuosta ensimmäisestä elokuvasta meillä tykätään (vaikka haukuttuhan sekin oli) ja kaikki pitää nykyään olla Autot-kamaa!

  VastaaPoista
 10. Hei.

  Mielestäni elokuva oli uskomattoman väkivaltainen, kun ottaa huomioon, että se on sallittu kaikenikäisille.

  Jos olisin tiennyt, miten väkivaltaisesta (kidutusta yms.) elokuvasta on kyse, en olisi koskaan vienyt lapsiani sitä katsomaan. Ja nyt harmittaa, kun ei aikaisemmin ymmärtänyt lähteä esityksestä pois, vaikka lapsi sitä pyysi (tosin syytä mainitsematta, liika jännittävyys tuli ilmi myöhemmin).

  VastaaPoista
 11. Me ollaan kerran käyty elokuvissa ja se oli 3D - nuorempi ei jaksanut koko aikaa pitänyt laseja. Mekin ollaan odotettu Auto2.sta koko kesä ja tässä joku viikonloppu täytyy tyttöjen kanssa lähtä leffaan ja Heselle. Tytöt tykkäs ainakin ekasta autot leffasta kovasti (vaikka tyttöjä ovatkin ; ) )

  VastaaPoista
 12. Me ollaan menossa huomenna ja minä olen kai enemmän innoissani kuin meidän esikoinen :D Ykkönen on meillä katsotuin elokuva ikinä.

  VastaaPoista
 13. Meilläkin suunnitelmissa että poika pääsis nyt ekaa kertaa leffaan katsomaan juuri tän Autot2:n :)

  Tämä ei liity nyt tähän postaukseesi mitenkään, mutta kävin miettimään että olikos teidän poitsuilla viimetalvena semmoset aivan ihanat villakangastakit, duffelimalliset? Jos ovat tulevana talvena jo pienet teille ja satut herkitsemaan niiden myyntiä niin laitatko mulle mailia, talotammenalla@gmail.com

  VastaaPoista
 14. HeidiF: Juuri sovitin niitä duffelitakkeja, ja sopivat meille vielä ainakin tämän syksyn ja alkutalven ajan. Tuli otettua vähän reiluhko koko :)

  VastaaPoista
 15. Täälläkin on käyty poikien(4v & 6v) kanssa viikonloppuna ekaa kertaa elokuvateatterissa ja myös autot 2 leffaa katsomassa :)
  Meillä pojat tykkäs elokuvasta, oli niin vauhdikasta menoa koko ajan, että hyvin jaksoivat seurata.
  Mutta samaa mieltä olen monen muun kanssa,että taitaa olla monelle pienelle liian jännä. Vähän turhan paljon ampumista :/

  VastaaPoista
 16. Matiaskin kävi katsomassa tuon iskän kanssa ja kyllä istui kuin tatti paikallaan :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)