sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Hammaskeiju ja harvat hampaatHammaskeiju varmaankin kohta muuttaa meille asumaan.. tai vähintään joku vieraspeti meidän pitää keijulle varata, niin usein tällä tuntuu olevan asiaa meidän osoitteeseen.

Ensin Hammaskeiju vieraili vain Maxin luona, Maxilta on lähtenyt jo kahdeksan hammasta. Suurin osa luonnollisesti, mutta osa on liian touhuilun myötä “lentänyt” suusta. Mutta kaikki hampaat ovat hyvin Hammaskeijulle kelvanneet, sekä nämä normaalit kokonaisena irronneet että maasta kerätyt hampaanmuruset.

Frans valitti aiemmin viikolla kipeitä alahampaita. Ja voi mikä riemu siitä syntyi, kun huomattiin että kaksi alahammasta heiluvat ja ovat irtoamassa hetkenä minä hyvänsä. Franshan on ollut vähän pahoillaan, kun Hammaskeiju on jakanut vain Maxille kolikoita. Eikä Fransin hampaat ole millään heiluttelulla alkaneet irtoamaan..

Toinen heiluvista hampaista oli sitten lopulta irronnut perjantaina päiväkodissa. Fransilla oli ollut tosi huoli, että hammas ei häviä. Mukavat päiväkodin tädit olivat pakanneet hampaan paperiin ja kertakäyttöhanskaan, ja ylpeänä pikkupoika tuli ko. paketin kanssa kotiin. Ja illalla paketti taiteltiin huolellisesti tyynyn alle.

Sitten olikin edessä levoton yö.. Illalla piti varmistaa monta kertaa, että hammas on paikoillaan tyynyn alla. Sitten yöllä Frans heräili monta kertaa ja kyseli: “Muistatko äiti sen hampaan?”, “Jokohan Hammaskeiju on käynyt?” “Milloin Hammaskeiju tulee?“ jne. jne. jne.

Minultakin meinasi mennä yöunet, kun jännitin herääkö Frans ennen minua ja Hammaskeijun hommat jää tekemättä.. Viimein törmäilin aamuyöllä neljän jälkeen taskulampun valossa etsimään kolikkoa, ja vaihtamaan sitä hampaan tilalle. Pelkäsin vielä, että Frans herää juuri kun olen vaihtamassa kolikkoa tyynyn alle, tarttuu minua käsivarresta (kuin kauhuelokuvissa) ja kysyy olenko Hammaskeiju..

Aamulla olikin helppo herätys, Frans suorastaan pomppasi tarkistamaan onko tyynyn alla kolikkoa. Jippii, olihan se sillä! Sitten vain kolikko säästöpossuun ja heiluttelemaan seuraavaa hammasta.

Kuinkas teillä, vieraileeko Hammaskeiju?


10 kommenttia:

 1. Hauska juttu! Meillä vielä odotellaan hammaskeijua.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin odoteltiin pitkään, mutta nyt hampaita on irronnut parhaimmillaan parin päivän välein. Fransilta lähti viime yönä toinenkin hammas irti, eli taas odotellaan Hammaskeijua :)

   Poista
 2. Kyllä meillä vierailee! Ekaluokkalaiseen poikaan Hammaskeiju on tehnyt melkoisen vaikutuksen, hän epäilee vahvasti että Hammaskeiju on enemmän totta kuin Joulupukki! Tosin, Hammaskeijun palveluksia tarvitaan useammin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Hammaskeijun vierailuilla saa hyvin täytettä säästöpossuun monta kertaa vuodessa :)

   Poista
 3. Meidän äskettäin kuusi vuotta täyttäneen luona on hammaskeiju myöskin käynyt aika usein, 7-8 kertaa. Meillä laitetaan hammas lipaston päälle ja sen tilalle vaihtuu kolikko jo heti alkuyöstä, kun kuusvee on nukahtanut. Joskus aikoinaan nyt jo aikuinen vanhempi poika harmitteli sitä, ettei meillä ollut kotona samanlaista lipastoa kuin hänen kummitädillään - siellä kun kahden euron kolikon sijaan hammaskeiju olikin jättänyt viiden euron setelin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terävä poika, kyllä minäkin olisin valinnut kummitädin lipaston :))

   Poista
 4. Minkä merkkiset nuo hatut on?

  VastaaPoista
 5. Meillä näyttää siltä että ekaluokkaiselta joutuu hammaslääkäri poistamaan maitohampaita, kun eivät vaan ala irtoamaan. Uudet jo kasvaa takana. Yhtään hammasta ei siis vielä ole lähtenyt :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, onpas kurja juttu! Toivottavasti teillekin pääsee kohta Hammaskeiju vierailulle, ja mielellään ihan luonnollisella tavalla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)