perjantai 22. tammikuuta 2010

Moonkids koko-opas

Moonkidsin kokoja arvuutellaan paljon, tässä pienimuotoinen koko-opas helpottamaan oikean koon valinnassa. Opas perustuu minun omiin kokemuksiin/mielipiteisiin, antakaa kommentteja oletteko samaa mieltä/eri mieltä, taikka onko jotain muita hyviä vinkkejä tai kokemuksia.

Moonkidsin vaatteethan ovat 70-luvun henkisesti niukkoja, joku tykkää käyttää niitä hyvinkin niukkoina, joku toinen taas valitsee reilumman koon. Tai sitten voit käyttää vaatteita ensin vähän reiluina ja sitten tiukempina.

Kuvausmalleista Max on kolmen viikon päästä 3-vuotias, 98 cm pitkä. Frans on 1 v ja 7 kk, 84 cm pitkä. Max käyttää normaalisti kokoa 98 cm ja Frans kokoa 86 cm.

Fransilla housut ja huppari kokoa 92 cm eli kokoa isompi kuin normaalisti. Housut aika reilut, mutta voi hyvin jo käyttää, koska lahkeensuissa on kuminauhat. Housut eivät pääse valumaan jalkojen alle. Huppari ei ihan niin iso, mutta kuitenkin reilusti käyttöikää jäljellä. Fransille halusin ottaa tämän vähän isomman koon, koska tätä settiä on tarkoitus käyttää ennenkaikkea kesällä. Heti käytettäväksi 86 cm olisi parempi.

Paita koko 92 cm eli kokoa isompi. Hihoissa on reiluutta, mutta hihat eivät kuitenkaan valu käsille.


Moonkidsin paidat ja bodyt kannattaa yleensä valita kokoa isompana, kuin mitä normaalisti käyttää. Mutta tämän vuoden paidat ja bodyt ovat vähän suurempia kuin ennen. Eli vastaavat kyllä paremmin kokoaan.


Maxilla froteehousut ja ribbipaita koossa 104 cm eli kokoa isompi kuin normaalisti. Lahkeet vähän reilut, mutta ei häiritsevästi. Paidan hihoissa reiluutta, mutta ei häiritsevästi.


Tässä huppari koossa 98 cm. Juuri sopiva, mutta kovin paksu paita ei mahdu alle. Maxinkin asua on tarkoitus käyttää pääsääntöisesti kesällä, joten valitsin Maxille 104 cm hupparin. Heti käyttöön olisin ottanut sekä housut että hupparin koossa 98 cm.


Tässä housut 98 cm. Juuri sopivat.Näistä huppariseteistä tulee varmasti meidän suosikkiasut keväälle/kesälle. Moonkidsiltä tulee vielä t-paitoja kesäksi sopivissa väreissä.
Kokohaalari, väri aqua, koko 86 cm. Juuri sopiva Fransille, ja tätä kokoa Frans yleensäkin käyttää. Haalareissa ei ole kuminauhoja lahkeissa, joten näissä ei kannata ottaa kovin reilua kokoa, koska sitä ei voi käyttää. Lahkeet ovat aina jalan alla ja lapsi kompastuu. Paitsi vauvalla, joka ei vielä kävele eikä nouse tukea vasten seisomaan. Ryömiessä pieni liikapituus ei haittaa.


Sama haalari koossa 92 cm eli kokoa isompana kuin normaalisti. Liian pitkät lahkeet, ei voi käyttää tällaisenaan. Tosin tässä vaiheessa on helppo tehdä lahkeiden sisäkäänteeseen pienet reiät ja pujottaa sinne kuminauha. Ja lapsen kasvaessa ottaa kuminauha pois ja käyttää loppuaika suorilla lahkeilla.


Froteehaalari koko 86 cm. Sopiva, mutta ei kovin reilu. Olkapäällä parin sentin säätömahdollisuus neppareilla, joka on tässä jo pidemmällä säädöllä.


Sama haalari 92 cm ja nepparisäätö lyhyemmällä. Vähän pitkät lahkeet, mutta ei niin reilusti kuin kokohaalarissa. Maxille 98 cm haalari on juuri sopiva, mutta ei käy enää kauaa. Isompi koko olisi parempi. Lapset kasvavat kuitenkin niin nopeasti, että jos nyt on vähän reilu, niin parin kuukauden päästä voi olla jo sopiva :)


Tässä vielä (noin)mittoja:

HOUSUT/haara - lahje
74 cm 23 cm
80 26 cm
86 29 cm
92 33 cm
98 36 cm
104 40 cm


HOUSUT/vyötärönympärys venyttämättä
74 cm 43 cm
80 44 cm
86 45 cm
92 46 cm
98 47 cm
104 48 cm


HAALARI (olkainmalli)/ haara -lahje
74 cm 23,5 cm
80 26,5 cm
86 29,5 cm
92 33 cm
98 35 cm


HAALARI (olkainmalli) / niska - haara
74 cm 41,5 cm
80 43,5 cm
86 45,5 cm
92 47,5 cm
98 49,5 cm


Ja ostoksille pääset tästä.

19 kommenttia:

 1. voi vitsi miten suloiset nuo teidän muksut! :)

  keltainen on minusta tosi kiva!
  ehkä pitäisi harkita ostovaatteita :D

  VastaaPoista
 2. kiitos näistä vinkeistä! nää on kyllä niin ihania!!!

  VastaaPoista
 3. Nuo keltaiset on niin raikkaat! Harmi, ettei sulla ole isompia kokoja.

  VastaaPoista
 4. Aivan syötävän söpöjä!! Sekä mallit että vaatteet!!

  VastaaPoista
 5. Muokkasin tuota tektiä vähän paitojen koon kohdalta. Eli huomasin juuri, että tämän vuoden paidat ja bodyt ovatkin vähän suurempia kuin ennen. Malli on tiukka edelleen, mutta vastaa kyllä paremmin kokoaan.

  Ja Moonkidsiä on tulossa minulle lisää, kokoja vähän mallista riippuen 116-122 cm :)

  VastaaPoista
 6. Mun tarttee varmaan saada vielä keltainenkin huppari...Hmm.
  Meillä näyttäs kanssa olevan ihan ok nuo 98cm housut, pituutta on Empulla ehkä jotain 93-95cm, ihan tarkalleen en tiedä. Kuitenkin 92cm Moonkidsin jäi jo lahkeista pieneksi. Näissä on kasvunvaraa, menee varmasti koko kevään ja kesälläkin vielä.
  Ja se huppari 104cm on reilu, muttei liian iso. Keväällä ihan sopiva =)
  Ihania poikia teillä, ja kärsivällisesti jaksaneet mallina toimia, meillä ei tulis kuuloonkaan.

  VastaaPoista
 7. Ihanat pojat ja vaatteet. Voisitko laittaa samantyyppisen koko-jutun myös Kameleonteista?
  T: Nitta

  VastaaPoista
 8. Kiitos koko-oppaasta. Mietinkin, että uskallanko ottaa jo koossa 92 ja niinhän siinä sitten kävi, että tilaus lähti :)

  VastaaPoista
 9. Tosi hyvä postaus! Loistavaa, jos saat isompia kokoja, on tuo sininen asu niin hyvän näköinen;-)

  VastaaPoista
 10. Kiitos hyvästä koko-oppaasta. :) Meille olisi siis varmasti ollut 98cm hyvä koko kesää ajatellen (Emil on 92,5cm).. Täytyy nyt miettiä, kun olisi kivaa että menee kuitenkin pidempään.
  Ja voi tuota hupparia!, onkohan minun tilattava vielä sekin. ;)

  VastaaPoista
 11. Kiva postaus ja ihania vaatteita ja malleja :) Entäs tuo vyötärö? Meillä on olleet yhdet Moonkidsin housut ja ne ei pysyneet ylhäällä kun vaippa jäi pois...

  -Jamina-

  VastaaPoista
 12. Hei! haalareissa meillä on yleensä ongelmana niska-haaramitta koska pojalla on pitkä selkä. Kuinka pitkä tuo mitta on 98 cm Moonkidsin haalarissa??

  VastaaPoista
 13. Entäpäs ne pienemmät koot, 92-104cm? Olenko mä vähän hidas vai tuntuuko nämä ihanan värikkäät vaatteet karkaavan heti käsistä?

  Kameleontin tähtihousut sain sentään metsästettyä muualta...

  VastaaPoista
 14. Myrmeli: myös pienenpiin kokoihin tulee täydennyksiä :)

  Jamina: Maxilla ei ole vaippaa ja kyllä tuo vähän reilu kokokin pysyy jalassa. Max on hoikka, mutta ei "laiha".

  Lisäilen noita muitakin mittoja tähän postaukseen ja Kameleontista on tulossa samanlainen opas, kunhan vain mallit ovat taas suostuvaisia..

  VastaaPoista
 15. Hei, kiva kun olet tänne laittanut noista merkeistä koko-opastusta.

  Aivan mahtava tuo huppari-housusetti. Täytyy kyllä meidän pojalle saada kesäksi ja mielellään reilumpana :DD. Maut ovat monet :DD.

  VastaaPoista
 16. Tuleeko keltaisia frotee housuja vielä isompia kokoja?

  VastaaPoista
 17. Anonyymi: tulee vähän keltaista froteehousua. Paljoa ei ollut enää saatavilla ja osa on varattu ennakkoon, kokoa 110 cm on vielä vapaana. Riittääkö se vai olisitko tarvinnut isompaa?

  VastaaPoista
 18. Heippa,
  mistä noita kokohaalareita saa?? :o
  On ihana, haluasin muksuille samanlaiset! :)

  VastaaPoista
 19. Anonyymi: Kokohaalarit ovat kyllä suloiset. Valitettevasti nuo viime vuoden kokohaalarit on jo loppuunmyyty, ja nyt tämän kevään mallistosta meille ei tullutkaan sitä haalari-mallia :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)