Tällä kertaa tein Pätkis suklaatuorejuustokakkua. Kuten nimestäkin voi päätellä, tosi kevytherkkua!
Ohjeen olen löytänyt blogista Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie.
PÄTKIS SUKLAATUOREJUUSTOKAKKU
POHJA
200g diggestivejä
50-75g sulatettua margariinia
TÄYTE
2oog Pandan maitosuklaata (loppulevy riittää kakun koristeluun)
5 pätkistä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 munankeltuaista
2 munanvalkuaista + 1 rkl sokeria
2 1/2 dl flora vispiä
5 liivatetta + 2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita joukkoon keksimurut. Painene seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa sulaksi. Raasta pätkikset muruksi. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi.
Sekoita tuorejuustoon sulatettu suklaa, pätkismurut, vaniljasokeri ja keltuaiset. Sulata liivatteet kiehuvan kuuman veteen. Valuta ohkaisena nauhana tuorejuusto suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla tai kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja koristele esim. suklaalastuilla ja suklaarusinoilla.
Näistä tarvikkeista kakku syntyy
Tykkään, että juustokakut ovat korkeita. Sillä olen tehnyt tämänkin halkaisijaltaan 20 cm vuokaan, taikinaa olisi kyllä riittänyt isompaankin vuokaan.
Slurps ja nam, onpas tosi herkullisen näköinen juustokakku. Maistuis kyllä mullekin. :)
VastaaPoistaMinäkin tykkään tehdä juuri näitä kakkuja! Ovat niin helppoja ja hyviä!! :)Usein teenkin juhliin valmiiksi pakastimeen pari tällaista ja sit edellisenä iltana otan jääkaappiin sulamaan...ei tarvi stressata sit edellisenä päivänä leipomisesta!! ;)
VastaaPoistaVieraat ovat myös kehuneet!! Nams!! Pitäisiköhän käydä kaupassa ja alkaa leipomaan... :P
Näyttää (ja taatusti myös on) ihan superherkulliselta! =)
VastaaPoistaTuota täytyy kokeilla!
VastaaPoistaOi ihanuus, tätä täytyy kokeilla. Minäkin muuten tykkään korkeista kakuista ja siksi ohjeet täytyy yleensä kaksinkertaistaa.
VastaaPoistaIhana kakku. Itse olen tehnyt joskus daimkakkua ja se myös tosi makeaa, mutta hyvää! Voisi kokiella pätkiskakkua itsekin.
VastaaPoistaVoi että on herkullisen näköinen!!!! Rakastan juustokakkuja ja ne ovat mielestäni helppoja tehdäkin. Tällaista en ole vielä kokeillutkaan. Täytyykin testata, kiitos ohjeesta! Syövätkö teillä pojatkin juustokakkua?
VastaaPoistaNammmm! Näyttää ja kuulostaa aivan i-ha-nal-ta!! Pitää joskus kokeilla. Slrps :P~
VastaaPoistaOlivia: pojat syövät kyllä juustokakkuja, varsinkin näitä karkkiversioita. Parasta tuntuu kuitenkin olevan se keksiosio :=)
VastaaPoistaNelly: se Daimkakku on myöskin ihanaa, nam!
Sifia: nämä juustokakut on tosiaan helppo tapa välttää juhlastressiä..
On muuten ihan ähky olo, kun on tullut koko päivän ajan vähän maisteltua kakkua..En taida ihan heti leipoa uudelleen ;)
Olen tehnyt pätkiskakkua paistettavana versiona, hyvää sekin. Tykkään kanssa tarjota juhlissa juustokakkuja, tätä varmasti kokeilen seuraavilla kekkereillä.
VastaaPoistaNam, syötävän näköinen kakku. Kiitos reseptistä, pitääkin koettaa Niklaksen synttäreille.
VastaaPoistaNam!! Tahtoo palasen kanssa! :P
VastaaPoistaNam! En ole ehtinyt lukea saatikka kommentoida blogeja juurikaan viimeaikoina, mutta tämän otsikon taakse oli pakko kurkata - ja näyttää HYVÄLTÄ!!!
VastaaPoistaTeenkin tätä sunnuntaiksi kun on emilin nimpparit!
Maistuis kyllä mullekin. :D Täytyypä jonain päivänä kokeilla tätä.
VastaaPoistaVähän epäilytti tuo, että siihen tulee raakaa kananmunaa..juuri laitoin kakun jääkaappiin valmistumaan..ja huomenna vieraat saa maistaa. Täyte kyllä maistui todella hyvälle!
VastaaPoistaNäytti niiiiin hyvältä, että kopsasin ohjeen omaan blogiini. :) Toivottavasti ei haittaa! :)
VastaaPoistaJohanna: ei haittaa, ei tuo ole alunperinkään minun oma ohjeeni :)
VastaaPoista