torstai 26. maaliskuuta 2009

Poikien kanssa kaupungilla

En ole vähään aikaan käynyt poikien kanssa kaupungilla. Se kun usein on melkoista taistelua, suurin osa ajasta tahtoo mennä ruokailupaikkojen ja lastenhoitohuoneiden etsimiseen. Reissut pitää myös suunnitella ja ajoittaa juuri päivärytmin kannalta oikein. Ja sitten vielä se pahin juttu, kaupungilta pitää malttaa lähteä pois hyvän sään aikana (siis silloin kun molemmat eivät vielä huuda naama punaisena Phil & Tedseissä). Tätä minä en meinaa malttaa millään tehdä, aina tuntuu että olisi vielä yksi kauppa tutkimatta. Vaikka vaunut pursuisivatkin jo kasseja ja pusseja :)

Varustaudun kaupunkireissuihin aina pienillä lahjuksilla kuten maissinaksuilla ja omenoilla. Joskus on hädän yllättäessä pitänyt ostaa donitseja tai suklaata, lähinnä Maxille. Frans tyytyy vielä nukkumaan nämä kaupunkisessiot. Jos olisi kesä ottaisin kantoliinan mukaan Fransille, mutta näin talvioloissa sitä on minusta toivottoman hankala käyttää. Joten yritän aina selviytyä kotiin ennenkuin Frans herää tai ainakin hyvin pian heräämisen jälkeen.

Tämänpäiväinen kaupunkireissu onnistui kaikin puolin hyvin. Frans nukkui melkein 3 tuntia (poitsu nukkuu tosi hyvin liikkeessä) ja Max käyttäytyi kuin enkeli. Äiti sai hoidettua kaikki tärkeät asiat ja sitten vähän shoppailtiin. Käytin Lindexin alekupongin ja sain nyt viimein hankittua Maxille vähän kesäpaitoja, jospa se kesä kohta jo tulisi.

Ostin jopa itsellenikin paidan ja housut, pikkuhiljaa alkaa tuntua että voisi satsata omaankin vaatekaappiin. Vaikka näin kotioloissa tuntuukin että ainut mitä tarvitse on verkkarit ja t-paita. No, nyt minulla on mustat haaremihousut. Vähän vaihtelua verkkareihin :)

Shoppailun jälkeen käytiin vielä terveellisesti hampurilaisaterialla ja jäätelöllä. Kaikin puolin mukava päivä kaupungilla!


Maxille pari t-paitaa


Pojille kot kot-paidat (tosin Maxin mielestä kuvassa on ankka)

Fransille maatila-housut

Mukava kotiasu :)




10 kommenttia:

  1. Kuulostaa mukavalta kaupunkipäivältä ja kivoja ostoksia olet tehnyt. Nuo maatilahousut ovat veikeät.

    Samainen punainen tähti T-paita on löytänyt tiensä myös meille. Aivan ihanan raikkaan kesäinen paita.

    VastaaPoista
  2. Mä en ole vielä lämmennyt noille yksivärisille maatilan asukki paidoille, tosin nyt kun niitä olen monesti nähnyt, saattaa se keltainen ehkä meille joskus kotiutua =)

    VastaaPoista
  3. Oi vau, tuo maatila-asu on ihan mahtava<: Oliko nekin Lindexilta?

    VastaaPoista
  4. Kaupunkireissut lasten kanssa on aina mukavia mutta haasteellisiä, ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu :) Yleensä mekin varaudumme hyvin, vaihtovaatteet pienemmälle, jotain tekemistä isommalle ja tietty naposteltavaa ja juotavaa. Tuo syömis -ja vaipanvaihtohomma on sellainen joka aina vie aikaa joten ei kannata tehdä mitään aikataulua vaan ottaa asenne että mennään tilanteiden mukaan.

    Kuopus on tähän asti ollut helppo, jaksanut istua rattaissa ja katella mutta nyt pitää päästä liikkeelle ITSE. Se toki tuo hieman lisäjännitteitä mukaan reissuille ;)

    Odotan kesää siitäkin syystä että kahden lapsen pukeminen ja riisuminen ja kaiken sen vaatemäärän roudaaminen mukana loppuu. Nousee oikeen kylmät väreet (ihastuksesta) kun mietin että kesällä riittää sortsit ja t-paita ja mekko päälle ja vain villatakki mukaan <3

    VastaaPoista
  5. Minäkin pyörittelin eilen noita bodeja käsissäni ja mietin oisinko vauvalle ostanut, mut jäi vielä kauppaan. Meidän eilinen shoppailureissu oli niin raastava, että en ole vieläkään siitä toipunut. Saapa nähdä jaksanko pojan kanssa hulluille päiville lähteä...

    VastaaPoista
  6. Kiva päivä teillä! Mä oli aamupäivällä pikkuveljen kanssa vähän kaupoilla, kun isoveli kerhoili ja käytin kans Lindexin kupongin (vaan enpä jaksa niistä erikseen postailla). Molemmille pojille ruskeat velourit sisähousuiksi ja äitille farkut ja paita! Ohhoh, ollaanpa me nyt satsattu itseemmekin! :)

    VastaaPoista
  7. Minäkin odotan innolla kesää niinkuin anana, ihanaa kun ei ole mitään pipoja ja hanskoja rattaiden täydeltä!

    Leena-Mari: kaikki nämä ostokset ovat Lindexiltä :)

    VastaaPoista
  8. Mulle tulee aina mieleen näistä kaupunkireissuista sellainen, kun olin meidän esikoisen kanssa kahdestaan liikenteessä. Poika oli varmaan jotain 2,5-vuotias. Tapasin sattumalta entisen kollegan ja mentiin kahville. Poika teki vaikutuksen ja suoranaisen lastenhankintakuumeen kaverilleni, kun täräytti kaverini lasin sirpaleiksi lattialle. Huuto alkoi siitä, enkä tietenkään uskonut varoitusta, vaan raahasin pojan vielä kaupoille. Aleksin H&M:stä tultiin klassisesti rattaat toisessa ja poika toisessa kainalossa pois. Mentiin Kaisaniemeen metroon ja koko sen ajan poika huusi kuin sireeni. Harvoin huutaa ja kun huutaa, niin sitä ääntä lähtee enemmän kuin monesta muusta lapsesta. Kun olin sitten päässyt metroon kotimatkalle, niin mitäpä poika tekee muuta kuin tyytyväisenä nukahtaa?! (jatkoin muuten matkaani sitten Itikseen ja siellä shoppailu onnistuikin pojan unien ajan) Joskus on vain vähän vaikeaa tuon nukahtamisen kanssa.

    VastaaPoista
  9. Minä olen niin laiska ja mukavuudenhaluinen että otan mukaan yhden lapsen kerrallaan :D
    Se johtuu siitä että meidän tupliksilla ei oikein pääse ovista sisälle ja ne on ihan mahdottomat bussissa :/

    VastaaPoista
  10. Meidän tuplilla kyllä mahtuu shoppailemaan, mutta poika on alkanut laittaa tosisssaan hanttiin, jos jonkun rättikaupan oviakaan lähestytään, huutaa:"Ei kauppaan ei ei ei" eikä siinä aita näkkärit eikä kuivahedelmät=/ Niinpä ostelen useinmiten nykyjään Nöpsyn tai isompien lasten kanssa=)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)