maanantai 2. maaliskuuta 2009

Niskalenkki, taklaus ja estäminen

Niskalenkki, taklaus ja estäminen – nämä kaikki ovat nimityksiä pikkuveljen kuritusotteille, jotka ovat tulleet hyvinkin tutuiksi viimeisten kuukausien aikana. Joskus pitää ihan miettiä, että kuinka paljon pikkuveljen pää oikein kestää?

Selitykset termeille:

Estäminen: tämän varmasti ymmärtää jo termin nimestä. Eli estetään pikkuveljeä pääsemästä leikkihuoneeseen taikka äidin luokse tai muuten vain eteenpäin, keinolla millä hyvänsä.

Taklaus: tämä suoritetaan hyppäämällä konttaavan pikkuveljen päälle takaapäin.

Kiertotaklaus: tämä suoritetaan ottamalla tukea vasten seisovaa pikkuveljeä vyötäröltä kiinni ja heittämällä kierteellä lattialla (ja yleensä itse mennään siinä mukana)

Niskalenkki: sama kuin äsken, mutta otetaan kuristusotteella kaulasta kiinni. Tämä on helppo tehdä myös muissa asennoissa, esim. taklauksen jälkeen.

Niskalenkki meillä on ankarasti kielletty, vaikka kielto ei kyllä aina toimikaan. Kiertotaklaus alkaa pikkuveljestä olla jo joskus mukavaakin. Mutta estäminen, se on pahinta, siitä saa aina kovimmat huudot aikaiseksi!

Korkeaa mailaa olen tässä odotellut, toivottavasti emme pääsee tutustumaan siihen rikkeeseen :o)Pikkuveljen kouluttaminen alkoi heti vauvasta, tutia täytyy syödä!

Tässä kiertotaklaus, joka uhkaavasti on muuttumassa niskalenkiksi..


Taklaus

Estäminen - tällä kertaa roikkumalla Fransin unipussissa

7 kommenttia:

 1. Itse en ymmärrä jääkiekon termeistä mitään, mutta nuo kuvat puhuvat tuttua kieltä. Monesti on ollut sydän syrjällään ja kovasti on pitänyt poikaa vahtia, ettei saa ihan hengiltä siskoaan=/ Hiukan on onnaksi alkanut jo helpottaa.

  VastaaPoista
 2. Tuttuja juttuja myös meillä! ;D

  Kivaa että tulit tänne meidän kanssa. Laitoin jo aimpaan kommentin, mutta tais kadota taivaan tuuliin. :O

  VastaaPoista
 3. Kumma juttu mutta olen laittanut jo kaksi kommenttia ja ne ei vaan tule sinulle minun nimellä. :O Mihin lie katoavat..

  Siis kiva että tulit tänne blogia pitämään ja tuttuja otteita nuo meilläkin! :)

  -Poikien tyyliin Mia-

  VastaaPoista
 4. Kiva löytää sun pojat täältäkin. Meillä sisarusten otteet ovat vapaapainia ja pikkusiskokin on alkanut löytää puolustuskeinoja, joista toimivin lienee isoveljen pureminen. Isoveljellä on mahtava mustelma kädessä ja tuohtuneena sitä esittelee kaikille.

  VastaaPoista
 5. Onkohan meilläkin odotettavissa samanlaista? kääk...;)

  VastaaPoista
 6. Odotas kuin pieni vieläö kasvaa. ;3 HArrastin kuulemma itse sammanlaista meidän keskimmäiselle pienenä, meillä on kahden vuoden ikäero. Nipistelin veljeä ja keksin kaikenlaista kiusaa. Johti lopulta siihen, että äiti eräänä päivänä kun keskimmäinen jo pysyi pystyssä ja teki juttuja enempi, havahtui omituiseen meteliin olkkarissa. Kosto oli suloinen. Olin lötkähtänyt syystä tai toisesta selälleni lattialle, ja veli kosti kaikki pahat teot istumalla pissaisella vaipalla siskon naamalle. ;3 Eli onnea tulevaan, siinä vaiheessa kun pieni alkaa komotella takaisin muuttuu elämä hyvin mielenkiintoiseksi. ;3

  VastaaPoista
 7. Heh, teillä on ilmeisesti sama ikäero pojilla kuin meidän tytöllä ja pojalla (1v4kk)? Naureskelin tuota taklaus ja kierotaklaus -kuvaa miestiskellen samalla, että tuollaista meillä siis on puolen vuoden päästä kun pikkuisempikin pääsee jo liikkumaan..

  ~Adeleide

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)