sunnuntai 2. helmikuuta 2014

UUDENLAISTA LUISTELUA JA ÄITIKIN YRITTÄÄIhanaa, kun megapakkaset hellittivät ja pääsee taas paremmin ulkoilemaan! Lähdettiinkin tänään koko perhe uuden luisteluharrastuksen pariin.
Pojat ovat aika vähän luistelleet aikaisempina talvina johtuen innostuksen puutteesta. Mutta nyt sitä intoa ei tunnu puuttuvan, ainakaan Maxilta, taidossa on ehkä vielä vähän hiomista.

Reissun aikana näimme aika erikoisiakin luistelutyylejä. Kädet heiluivat kuin hyrrät, jalat tanssivat välillä jopa piruetteja, ja lumi pöllysi poikien maatessa milloin mitenkin päin jään pinnassa. Parhaimmat tyylipisteet erikoisuudesta saa Frans kuvissakin näkyvästä vaaka-tekniikasta. Kuulemma pääsee parhaiten eteenpäin näin vaaka-asennossa :)
Fransia jo vähän harmittikin välillä, kun ei meinannut pysyä ollenkaan pystyssä. Mutta voi sitä riemun ilmettä, kun kertaalleen luistelu onnistui jopa kahden metrin matkan! Siitä se lähtee!

Maxin luistelu sujui paremmin, Max on käynyt jo eskassa luistelemassa, vaikka taisi siinä Maxillekin jään pinta tulla enemmän kuin muutamaan otteeseen tutuksi.
Uutta meidän tämän talven luisteluharrastuksessa on se, että äitikään ei jää huonommaksi, vaan kiskoo omat hokkarit jalkaan ja yrittää urheasti pysyä pystyssä. Voin paljastaa, että viimeisestä (talvi)luistelukerrasta on ainakin 10 vuotta aikaa, joten omatkaan taidot eivät ole oikein terässä.

Mutta kivaa oli, taidon puutteesta huolimatta, ja mukavaa olisi ollut luistella pidempäänkin. Mutta uskomattoman kovilta uudet luistimet tuntuvat näin ensikertalaisen jalkaan.. tuntui ihan taivaalliselta vetää taas tavalliset kengät luistinten jälkeen jalkaan.
Mutta tästä se lähtee, huomenna uudestaan luistinradalle! :)

14 kommenttia:

 1. Meillä kuopusta ei nappaa luistelu lainkaan ja aikamoisen narinan kanssa häntä pitää kiskoa kentälle. Esikoisella suurin treeni on siinä, että hän vihdoinkin alkaisi saamaan luistimet itse riittävän tiukalle :)

  Olen itsekin harkinnut luistelua, kun siellä kentällä pitää kuitenkin luuhata. Tosin ensin pitäisi ostaa luistimet ja siihen se homma on tyssännyt. Itse olen luistellut viimeksi 20 vuotta sitten, että oiskohan aika aloittaa jälleen?

  Mukavia luistelureissuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli 20 vuotta taukoa, mutta pojan ollessa 5v päädyin siien, että huonollakin luistelulla menee paremmin perässä kuin liukastelemalla kengillä....

   Poista
 2. Meillä kans tykätty käydä luistelemassa, nyt vaan olleet pojat vuoron perää kuumeessa niin eipä olla päästy hyödyntää näitä leudompia ilmoja. Mulla oli itellä kans varmaa joku reilu 10v tauko luistelusta. :D

  VastaaPoista
 3. Meidän kuusvee on jo aika taitava luistimilla; hän kun on paikallisen jääkiekkoseuran luistelukoulussa jo toista talvea ja on tänä talvena käynyt sen lisäksi myös jääpallossa sekä myös muulloin luistelemassa. Eskarissakin ovat nyt muutaman kerran luistelleet. Oma polvi ei kestä luistelemista; aikoinaan siitä kyllä kovasti tykkäsin. Hieno tuo Fransin "punnerrus"luistelutyyli ;)

  VastaaPoista
 4. Heh, tuli itse huomattua tässä taannoin myös omien luistelutaitojen totaaliruostumisen. En ollut ihan niin Kiira Korpi kuin kuvittelin :D Pitääkin mennä ensi viikolla taas, tämä viikko meni ohi niin että ei saatu edes luistimia jalkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole kiirakorpea täälläkään, kunhan edes pysyisi pystyssä.. :))

   Poista
 5. Meillä kanssa käyty tänään luistelemassa ja pulkkamäessä. Vajaa 5v tykkää hirmuisesti, ja vajaa 3v aina luottaa lähtiessä enempi itseensä kuin palatessa... Itse en oo vielä kaivanut luistimiani esille tuolta varastosta, mutta näytteitä nuokin kinuaa siihen malliin, että on se vielä sekin tehtävä. Kun ei vaan menis luita poikki ;)

  VastaaPoista
 6. Ihanat pojat :)! Minä niin odotan, että pääsee lasten kanssa luisteleen! Mullakaan ei ole aikuisiällä tullut luisteltua muuten, mutta liikunnanopeopintoja tehdessä oli tietysti myös luistelukurssi ja siellä opittuja taitoja olisi kiva päästää taas hiomaan :).

  Mukavaa alkavaa viikkoa teille, ja pitkiä likuja :)!

  VastaaPoista
 7. Eikös se ole ihan olennainen osa luistelua että jalat ovat ihan jäässä ja hellinä, villasukkakerroksista huolimatta? ;D Mennään Jennin kanssa testaamaan Näsijärven matkaluistelurataa ensi viikonloppuna, odotan innolla!

  VastaaPoista
 8. Ihana tuo pojan takki :) minkä merkkinen se on?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)