maanantai 28. lokakuuta 2013

TALOREMONTTI: YläkertaTässäpä pitkästä aikaa päivitystä meidän taloremontista. Remontti on koko ajan edennyt, mutta kesän aikana on tapahtunut ”tylsiä” pakollisia asioita, kuten katon ja piipun korjausta, ikkunapeltien oikomista, salaojituksen säätöä, sokkelin korjausta, kellarikerroksen kaivamista yms. Lisäksi on tehty pihatöitä; normaalin ruohonleikkuun lisäksi patio ja katos sisääntuloon.
Kesän aikana saatiin valmiiksi veranta ja vaatehuone alakertaan. Vaatehuone rakennettiin eteisen yhteyteen, entisten kellarirappujen paikalle. Kellariin meillä mennään nykyään vain ulkokautta, joten tuo sisäkäynti jouti nyt hyvin vaatehuonekäyttöön. Erittäin hyödyllinen säilytystila ulkovaatteille ja kenkille!

Lisäksi kesän aikana saatiin alulle rappukuilu yläkertaan (kuva 3). Kuten muutenkin tässä meidän talovanhuksessa, rappukuilussa ei ollut juurikaan eristeitä, lähinnä vain ampiaispesiä. Raput, seinät ja katot on purettu, eristetty ja rakennettu uudelleen.  Ensi talvena ei tule tuuli seinästä läpi!
Nyt remontointivuorossa on yläkerta, jossa olemme edenneet ihan samalla kaavalla. Puretaan kaikki ja kasataan uudelleen :)

Yläkertaan rakennetaan poikien makuuhuone (kuva 1), meidän vanhempien makuuhuone (kuva 2), tv-aula ja kylpyhuone/sauna. Molemmissa makuuhuoneissa otetaan myös ullakkotilat käyttöön (kuva 5), huoneisiin saadaan siten kivat vinokatot ja vähän lisätilaa. Ullakkotilojen käyttöönoton myötä meidän vanhempien makuuhuoneesta tulee niin suuri, että jos pojat jatkossa haluavat omat huoneet, ne voi jakaa tästä isosta makuuhuoneesta.
Tällä hetkellä tavoitteena on saada makuuhuoneet valmiiksi, sitten kokonaan omana projektina on kylpyhuone- ja saunatilat. Töitä siis vielä riittää pitkäksikin aikaa, mutta onneksi koko meidän alakerta on valmis ja siinä mahdutaan oikein mukavasti asumaan. Ainut mitä kaivataan on sauna, mutta onneksi pelkän suihkun varassakin hyvin pärjää. Omaan saunaan pääsystä kun ei vielä hetkeen uskalla haaveilla..


2 kommenttia:

  1. Onpas teillä iso remontti. Mutta hyvältä näyttää, kiva saada kaikki uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta. Mutta kyllä tässä talossa kaikki oli niin huonossa kunnossa, että muuta vaihtoehtoa kuin laittaa kaikki uusiksi ei ole ollutkaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)