keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Sinistä tai vihreää

Meidän pojilla on aina meneillään joku ”juttu”, josta ollaan tosi kiinnostuneita, joka on tosi tärkeä ja joka muistetaan kaikissa käänteessä. Tällä hetkellä se ”juttu” on lempivärit.

Pojat ovat valinneet omat lempivärinsä, ja niistä pidetään myös kiinni. Maxin lempiväri on sininen ja Fransin vihreä. Piste. Muun värisiä vaateita on usein turha ehdotella kavereiden päälle. Piste.

Pientä helpotusta suo se, että värisävyillä ei onneksi ole väliä. Sininen voi olla miten sinistä tahansa, kirkasta, tummaa tai vaaleaa, ja myös turkoosi luetaan siniseksi. Samoin vihreäksi menee tummanvihreä, limenvihreä ja ruohonvihreä, sekä kaikki siltä väliltä.

Mutta silloin kun puetaan päälle vihreää, silloin myös puetaan; sukista ja alushousuista lähtien. Ja sama juttu tietysti Maxilla sinisen kanssa. Onneksi poikien kaapista löytyy paljon juuri vihreitä ja sinisiä vaatteita, ja pojat ovat nykyään myös niin samankokoisia että useita vaatteita voi käyttää ristiin.

Meillä keskustellaan myös ns. tyttöjen väreistä, joiksi Frans mieltää usein myös punaisen. Onneksi peruspunainen ollaan voitu Fransin kanssa sopia myös poikien väriksi, mutta vaaleanpunaista tai pinkkiä paitaa on hyvin vaikeaa saada pojan päälle (vaikka minusta ne sopisivat niin kivasti esim. farkkujen kanssa pikkupojille). Tässä asiassa Max on paljon suvaitsevampi, usein poika vetää rohkeasti päällensä myös äidin tai mummon vaaleanpunaisia paljettipaitoja ja leikkii prinsessaa :)

Kyllä pikkupojat osaavatkin keksiä kaikkea hauskaa! Nyt se on lempivärit, mitähän ensi viikolla..?

Oikein mukavaa ja rentouttavaa Juhannusta!

7 kommenttia:

 1. Ihania poikia!

  Meillä kanssa Miska puhuu kovasti väreistä ja vihreä on täällä lempiväri ja pikkuveikan lemppariväri on kuulemma sininen!

  Meilläkin Miska leikkii usein rinsessaa isosiskonsa tai minun paitojen kanssa tai sitten ne on tanssimekkoja ja pojat kurvailee plasto mopoillaan tanssitunnille :)

  Hassuja ovat kyllä nämä pikku pojat!

  VastaaPoista
 2. Suloisia poikia :)
  Meillä on kans pojalle alkanut nyt pikkuhiljaa täytettyään kolme vuotta tulemaan aamuja, että en pue tuota päälle. Haluan tän toisen. Tietyt lempparivaatteet on valikoituneet muiden joukosta. Aamut, jolloin kaikki lempparit on pyykissä on kohtuuttoman vaikeita välillä uhmaikäisen kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Hih, hauskat väripojat!
  Meillä menee vielä aika helposti äipän valitsemat vaatteet, mutta varmasti neidillä alkaa aika pian olemaan mielipiteitä sopivista vaatteista.

  Siitä neiti on jo osannut loukkaantua verisesti, kun äiti meni ostamaan hänelle moottoripyörätarroja! Olisi pitänyt olla "plinsessatalloja!". Olipa äiti hölmö, kun yritti jotain tasa-arvo soopaa :-D

  VastaaPoista
 4. Kiva lukea, että pojillakin tulee valikoivuutta ja lempivärejä, koska vissiin melkein jokaisella tytöllä taitaa tulla vaaleanpunainen vaihe. Meillä tämä "vain vaaleanpunaista" oli pahimmillaan kolmen ja neljän vuoden välillä. Nyt on jo onneksi muutkin värit mieluisia. Pahimman vaaleanpunaisen kauden aikana mietin, että olisiko pojan kanssa helpompaa, mutta ei näköjään välttämättä ole. ;-)

  VastaaPoista
 5. Ihanat pojat :) Onneksi sininen ja vihreä todella pitävät sisällään laajan väriskaalan.

  Meillä tuo 2v4kk alkaa olla jo tiettyjen kuvien ja kuvioiden perään, värit ei vielä ole niin tarkkoja. Mutta krokot, dinot, koneet ja autot ON hieno juttu. Vaikka niitä ei päälle vaadita, niin ne helpottavat pukemisrubmaa ylipäätään; ei tule kiukkua kun paidassa on toooosiiii hurja ja isoooo diiiinooo :D

  Ihanaa Juhannusta!

  VastaaPoista
 6. Kivat lempivärit pojilla! =)
  Meillä ei poika paljon välitä mitä vaatteissa on tai mitä värejä ne on, jos pyydän valitsemaan niin toki valitsee mutta pukee päälleen kuitenkin mitä äiti sanoo.
  Sen verran on äitiinsä tullut että kengät haluaa valita itse! ;D

  VastaaPoista
 7. Meillä on ihan turha ehdottaa mitään vaaleanpunaista (ehkä pikkiriikkisen voi olla). Pojat toteavat saman tien, että he eivät tyttöjen vaatteita pidä! Ihan sama juttu tyttömäisiksi luokiteltujen kuvien kanssa. Aika vääntö on käyty toppahaalarista, kun kaupungilla näkyi tytöllä samanlainen. Ei oikein unisex-konseptikaan ole poikien mieleen ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)