sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Energiapommit


Vielä nykyäänkin aina välillä ihmettelen sitä valtavaa energiamäärää mitä lapsilla on. Ja jotenkin vielä tuntuu (en tiedän olenko nyt vähän puolueellinen), että meidän pojille sitä energiaa on jaettu vähintään kahdella kädellä..

Touhua riittää, pojat jaksavat aivan varmasti touhuta koko päivän; juosta, hyppiä, pomppia, pallotella, kiipeillä, kiikkua, pyöräillä, uida, leikkiä, olla piilosta tai hippaa tai sitten vain muuten purkaa energiaa.

Joskus ollaan mieheni kanssa ihan leikkimielellä yritetty pysyä perässä ja tehdä samat jutut poikien kanssa. Kokeilepa, seuraa vaikka 10 min. lapsen perässä ja tee kaikki samat jutut, mitä lapsesikin tekee. Hyppää sohvalle, tee kuperkeikka, siitä taas sujuva hyppy lattialle ja juoksua kodin ympäri. Hyppää yhdellä jalalla samalla kun pompottelet palloa, sitten taas pari kuperkeikkaa ja kolmesti kyykkyyn, ylös, kyykkyyn, ylös… jne. jne. jne.

Voin sanoa, että heti minuutin päästä on jo kuuma, kahden minuutin päästä suorastaan valuu hiki, kolmen minuutin kohdalla alat huohottaa ja viimeistään viidessä minuutissa olet jo täysin valmis luovuttamaan. Jos et usko, niin kokeile! :))

Mutta liikkuminen on terveen lapsen merkki, hyvä että liikettä ja energiaa riittää! Meillä tarvitaan vähintään se pari ulkoilukertaa päivässä, muuten kaikki perheen jäsenet hyppivät pian seinille. Kiva kun nyt on kesä, ja ulkoilemaan päästään nopsasti eikä ulkona tarvitse palella.

Kesällä on myös kaikkea mukavaa touhuamista, varsinkin rannalla olo ja uiminen tuntuvat purkavan energiaa ihan erinomaisesti. Tosin monesti kuuman rantapäivän jälkeen iltapäivätorkut ovat poikaa myös äidille, eikä pelkästään pojille.

Viikonlopun aikana ei olla viileyden takia päästy rannalle, mutta sen sijaan olla touhuttu useammassakin leikkipuistossa:
Maxilla AlbaBabyn huppari ja housut, Fransilla Shampoodlen takki, Aarrekidin paita ja AlbaBabyn housut.

11 kommenttia:

 1. Ollos huoleti, teille ei ole ammennettu koko maailman energioita, meilläkin on erittäin touhukkaat lapset=)

  VastaaPoista
 2. juu, kuulostaa niiiin tutulta.. :)

  VastaaPoista
 3. Pojilla ihanasti virtaa! Varmaan ikävä välillä juosta perässä, mutta onhan se tosi terveellistä liikkua - varmasti raastavampaa vanhemmilla, jotka saavat raahata lapsia väkipakolla ulos. Tuleekos Niilo Iloon Cupcakea mitä kaikkea ensi talvella? Tuleeko fleeceä/toppaa?

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tuo allbabyn asu! :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihastuttava tuo Maxin AlbaBabyn asukokonaisuus! Heti menin katsomaan olisiko NiiloIlossa vielä kokoja jäljellä mutta harmikseni ainakin housuissa pienin koko 98/104 on meidän 88cm pituiselle pojalle liian suuri.

  Olisi sopinut niin meidän hoikalle pojalle ja kun itse tykkään ettei vaatteet ole mahdottoman suuria.

  VastaaPoista
 6. Lasten jatkuva liikkeellä olo on sekä ihailtavaa, että huvittaa. Hauskuutin tässä juuri ystävätärtä kun aloin pöydässä yht'äkkiä matkia nuorimmaistamme. Katosin pöydän alle, takaisin tuoliin kyykkyyn, taas pöydän alle. Hetken se katsoi että mitä ihmettä teen ;)

  VastaaPoista
 7. Moikka,

  Olen ennenkin satunnaisesti eksynyt sivuillesi, mutta viime päivinä vasta lukenut juttujasi kunnolla. Ihanaa lukea juttuja pojista ja poikien vaatteista! Itselläni on kaksi poikaa ja tiedän täsmälleen mistä puhut tässä kirjoituksessasi, vauhtia meilläkin piisaa :)

  Sinulla on mukava tapa kirjoittaa, samaistun juttuihisi täysillä. Myös vaatetyylisi on oikein mainio. Jatka samaan malliin ja mukavaa kesää teidän perheelle!

  -Mia

  VastaaPoista
 8. Meillä on tuollaisia ikiliikkujia ja toheltajia myös. Jos ei muuta niin juoksevat tuossa olohuoneessa ympyrää loputtomiin. Ja jotenkin minusta tuntuu, että ainakin osa energiasta on kupattu meistä vanhemmista, jotka enää hädin tuskin jaksavat laskea juoksukierroksia ;)

  VastaaPoista
 9. Kiva juttu, että muillakin on liikkuvia lapsia. Yritetään vain pysyä perässä :)

  Anonyymi: Cupcakelta tulee ulkovaatteita, lähinnä toppaa, ei fleecejä :)

  Anonyymi: Meilläkin tykätään AlbaBabysta, hyviä juuri hoikille lapsille. Aika vähissä alkaa tosiaan koot olla.. AlbaBabyn hupparit ovat niukkoja kooltaan, mutta housuissa on pituutta ihan reilusti. AlbaBabylta tulee PALJON ihanuuksia syksyksi, juuri näitä housuja ja huppareita velourista :)

  Tanjus: :))

  Anonyymi: Kiitos :)

  VastaaPoista
 10. Tosi tutun kuulosta :D
  Varsinkin pienemmän neidin touhuja seuraillessa moni kysyy, onko hän aina tuollainen ikiliikkuja?! on hän. Mut onneksi äitikin on menevää ja tekevää sorttia. Sadepäivinä kun ei paljoa ulkona olla, täytyy keksiä askartelua ja muita virikkeitä. Saa nähä mitä menoa se on sit parin vuoden päästä :D

  VastaaPoista
 11. Oi tuota AlbaBabya! Kiva kuulla, että syksyksi on odotettavissa herkkuja ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)