maanantai 23. tammikuuta 2012

Äidin Ninjago-kakku

Eilen juhlittiin tämän äidin synttäreitä, hyvin pienimuotoisesti perheen parissa.  Kyllä aika rientää, juurihan vasta täytin sen kuuluisat 25 v, ja nyt sitten jo tänä vanhenemispäivänä mittarin lukema pyörähti  lähemmäs neljää- kuin kolmeakymmentä (Hui!).
Mutta onneksi lohdutuksena tästä lähestyvästä ikäkriisistä sain tehdä itselleni kakun, aiheena Ninjagot. Annoin poikien valita kakun teeman, ja olipas yllättävä aihevalinta, välillä kun tuntuu ettei meidän pojat enää muusta puhukaan kuin ninjataisteluista :)



Kokeilin ensimmäistä kertaa kaksikerroksista kakkua, ja sehän onnistui odotuksia paremmin. Tuin kerrokset kesästä jääneillä puisilla grillitikuilla, ja ylempi kerros pysyikin hyvin paikoillaan. Olen näistä kaksikerroksisista kakuista kuullut monelta kauhutarinoita, kun ylempi kerros onkin kesken juhlien painunut alemman sisään..


Uutta täytettäkin kokeilin, joka oli tosi herkkua, ei kylläkään mikään light-versio. Täytteeseen tuli mascarpone-juustoa, limeä, kermaa sekä Daim-suklaata. Ja marjoina mansikoita. Nam!


Kakun päällä marsipaania, reunat tehty rullavohveleista. Koristeena irtokarkkeja ja ninjago-hahmoja.

Tässä luuranko-ninjago vartioi pääkalloluolan sisäänkäyntiä.

Jos lapsena synttärijuhlat ovat hyvin lahjapainotteisia, niin näin aikuisiällä on tärkeämpää mukava seurustelu ja juhlaruoilla herkuttelu. Sain kyllä oikein mukavan synttärilahjankin, joka on pitkään ollut toivelistalla; Charles&Ray Eamesin DSR-tuolit keittiöön. Oikein käytännöllinen ja mukava lahja (joka toki oli hyvin suorasanaisesti vihjailtu, ja taisipa olla itse tilattukin) :)


Tästä on hyvä aloittaa uusi viikko kivan juhlapäivän jälkeen, mukavaa viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

  1. Wau, mikä kakku! Melkoisen taitava olet! Ja hienon lahjankin olet saanut :) Oikein paljon ONNEA!

    VastaaPoista
  2. Oikein paljon onnea aikuiselle naiselle! :-D

    Miten HUIKEA kakku! Ihme, että pojat antoivat syödä tuon.
    Ja lahjakin oli hieno, itse vihjaamalla (tai jopa tilaamalla) saa mieluista. :-D

    VastaaPoista
  3. Onnea!
    Komea kakku. Mikäli teillä on samanlainen kehityskaari kuin meillä, niin tulevina vuosinakin riittää legoaiheita, veikkaan seuraavaksi Star Warsia :)

    VastaaPoista
  4. Paljon onnea!! Tosi hieno kakku!! Meillä on myös ninjagot tosi in, mielenkiinnolla odottelenkin että mikä mahtaa olla kakkutoive esikoisen synntäreillä ;) Laitotko muuten tuonne jotain muuta tukirakennetta kuin ne tikut? Itse leikaan kakkupahvista pienemmän kakun kokoisen kiekon ja jätän sen sinne alle. Ja sen alle painelen joko pillejä tai grillitikkuja.

    VastaaPoista
  5. Paljon onnea äidille =) Mä olen kanssa miettinyt, et justhan tässä täytettiin 20, ja nyt ollaan jo reippaasti yli 30! Mihin se aika oikein menee????

    VastaaPoista
  6. Kiitos onnitteluista :)

    Monalisa: En laittanut mitään muuta tukirakennetta kuin ne grillitikut. Kiitos vinkistä, pitää seuraavan kerran kokeilla kakkupahvia. Seuraava kerta taitaakin olla jo kolmen viikon päästä, kun on Maxin synttärivuoro :)

    VastaaPoista
  7. Tulipas veikeä kakku! Oikea pikku miehen unelma sanoisinko. :) Paljon,paljon onnea syntymäpäivän johdosta! Kuka nyt enään 25-vuoden jälkeen täyttää lisää vuosia, aina vain 25. ;-) Hyviä vinkkejä tuli nyt itsellekkin 2 kerroksista kakkua varten. Tuoleista tuskin tarvitseekaan enään sanoa,kelpaisi meillekkin. Uusi isompi ruokailuryhmä on hakusessa ja en kyllä panisi pahekseni, jos tuollaiset sihen ympärille ilmestyisi. :)

    VastaaPoista
  8. Upea kakku! Onneksi meidän pojat eivät näe sitä, mun taito ei riittäisi tekemiseen :))
    Ja onnittelut vielä näin jälkikäteen!

    VastaaPoista
  9. Vau, upee kakku!
    Ja onnea synttärisankarille! :)

    VastaaPoista
  10. ONNEA! Ja aivan ihanan lahjan sait :)

    VastaaPoista
  11. Wau, kakku on tosi hieno. Ja haluaisinkin pojalleni tehdä samanlaisen.
    Mutta pari kysymystä tuli mieleeni. Onko päällinen marsipaania? Ja miten sait pysymään keksitangot reunalla pystyssä?
    Esikoisen 5-v synttäreitä kovasti odottaen.

    VastaaPoista
  12. Kiitos Reetta :) Päällinen on tosiaan marsipaania ja keksitangot "liimasin" tomusokeri/vesi-seoksella :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)