sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Välineurheilua

Meidät pojat eivät ole olleet mitään vesipetoja, Vauhtivekaroiden vauhti on suorastaan hyytynyt veteen mennessä. Joko vesi on liian kylmää tai sitten siellä on liikaa isoja ”kalaloita” tai sitten vain hiekkalinnojen ja –kakkujen tekeminen on ollut mukavampaa rantapuuhaa.

Tämä on tosin koskenut vain luonnonvesiä, kylpyammeessa tai kylpylöiden uima-altaissa poikien meno on ollut yhtä villiä kuin kuivalla maallakin.

No, tässähän on tietysti omat hyvät puolensa. Äiti ja isä ovat selvinneet uimavahdin hommista suhteellisen helposti, kun pojat vain tekevät hiekkakakkuja rannalla. Mutta, kesä etenee ja vedet lämpenevät.. ja samaa tahtia on poikien vesi-innostuskin kasvanut. Nykyään varsinkin Frans hyppii ja pomppii vedessä välillä ihan holtittomasti, ja kiva olisi lähteä äidin perään uimaankin..

Päätettiin siis siirtyä välineurheiluun tässä uintitouhussakin. Molemmille pojille hankittiin ”uimapollukat” käsiin ja yhteiseksi uintiapu-liivi. Liivin kokoluokitus oli kätevästi 2-4 vuotta, jolloin se menee meillä molemmilla pojilla. Liivi on oikeastaan kuin haalari, alaosassa uimahousut ja yläosassa kellukkeet. Liivi vedetään päälle kaula-aukon kautta.

Käytössä todettiin, että liivin kanssa kannattaa pukea myös käsipollukat. Muuten lapsi kippaa helposti naamalleen veteen. Frans on sen verran kevyt, että kellui aivan kokonaan pinnalla liivin ja pollukoiden kanssa. Tosin kelluessa pyörähtää helposti selälleen ennen kuin oppii hakemaan tasapainoa käsillä ja jaloilla.

Frans pyörähtikin heti ensiuinnilla ympäri ja totesi sen jälkeen, että Max saa nyt kokeilla liiviä :)

Max löysikin sitten uimisen riemun liivin ja pollukoiden kanssa. Poika eteni vauhdilla varpaiden kastelijasta käsipohjaa uivaksi vesipedoksi. Liivi ja pollukat eivät ihan kokonaan kannattele Maxia, joten poika pääsee vähän harjoittelemaan uimista.

Voisitteko uskoa edellisten kuvien perusteella, että Maxin jalka on nii-in kipeä, että poika pitää työntää rattaissa parinkymmenen metrin matka rantaan ja takaisin..Hih :))

9 kommenttia:

 1. Meillä poika ei mene veteen ollenkaan, ei edes kastele varpaita. Joten eipä tarvi rannoilla notkua ;)

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä käteviltä vekottimilta!
  Ihana toi vika kuva :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkään ei olla vesipetoja. Paljon enemmän kiehtoo leikkiminen rannalla. Tänään jo pikkasen harjoteltiin sitä itse uimistakin :)

  VastaaPoista
 4. Taitaa olla poika tuleva jalkapalloilija, kun osaa noin hyvin tuon "au-jalkaan-saattuu"-vedätyksen ;)

  VastaaPoista
 5. Meilläkin otettiin käyttöön nuo pollukat, melko nopeasti hoksasi niiden käytön. Mukavinta on silti niitä läträysleikkejä leikkiä veden tuntumassa, ensi kesänä varmaankin jo toinen meno.

  VastaaPoista
 6. Meillä ei ole vielä uimisesta mitään tajua, mutta veteen pitää päästä ja kovaa : )

  VastaaPoista
 7. Jos jalalla on valikoiva kipu aika, niinkun kuulokin joskus, ainakin meijän lapsosilla:)
  Näytin Nooalle just Maxin kuvia jos suostuis polluskoja käyttämään...:)

  VastaaPoista
 8. Joo, niin täytyy olla valikoiva kipu Maxin jalalla. Välillä kun pystyy juoksemaan ihan sujuvasti :)

  Meillä on muuten pollukoiden käyttö edennyt niin hyvin, että molemmat uivat innoissaan rantaviivaa edestakaisin pollukoiden kanssa. Ja tietenkin hyppivät ja sukeltelevat veteen. Maxkin hihkui eilen ihan innoissaan: "Minä pysyn pinnalla, minä pysyn pinnalla!" Hyvä seurata lapsen riemua :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)