torstai 10. syyskuuta 2009

Sisätossut vai jarrusukat?

Käytättekö sisätossuja?

Itselle nuo sisätossut ovat aika uusi juttu, esikoisen Maxin kohdalla en hankkinut ollenkaan sisätossuja. Varmaankin sen vuoksi, että nämä Marketeissa myytävät mallit ovat mielestäni tosi rumia.

Meillä käytettiinkin aina jarrusukkia. Jarrusukissa on vain se ongelma, että varsinkin isommalle lapselle niitä on tosi vaikea löytää. Ja vielä kun tämä äiti haluaa, että sukatkin sopivan muuhun asuun, niin se aiheuttaa lisäpaineita jarrusukka-ostoksille. Jarrusukissa on myös se huono puoli, että kenkiä ei saa kunnolla jalkaan. Ja talvella nuo kuminasturat ovatkin kylmät kengän sisässä. Ja vielä se, että jarrut kuluvat pesuissa nopeasti pois.

Nyt sitten Fransin kohdalla olen tajunnut, miten hyvä keksintö nuo sisätossut ovat. Ja markettimallien lisäksi sisätossuja löytyy myös kivannäköisiä malleja, esimerkiksi Starchildin sisätossut.

Starchildin sisätossuja voit ostaa nyt myös Niilo Ilo verkkokaupasta.Tutustumistarjous tossuista 21,90€ (norm. 24,90€). Postikulut 2€/tossupari. Tarjous voimassa 19.9. saakka. Tässä muutamia malleja:










Väsynyt Frans lähdössä nukutuslenkille kauhakuormaaja-tossut jalassa. Riittävän lämpimät vielä tällä ilmalla ja mukavammat nukkuessa kuin kengät.


Frans esittelee kauhakuormaajaa. Tossujen koko 12-18 kk. Kokoa valitessa kannattaa ottaa lapsen jalasta mitta ja verrata vielä sitä kokotaulukkoon.

Max ja apinatossut


Maxilla (2,5 v) jalassa 2-3 vuotiaan koko. Vähän reilu koko, sopii varmasti kolmeen vuoteen saakka. Koko 18-24 kk on Maxille juuri sopiva.



16 kommenttia:

  1. Hei! Ettehän ikinä laita jarrusukkia kenkiin! Ne estävät jalkaa liikkumasta normaalisti ja jalka voi olla todella huonossa asennossa kengän sisällä kun jarrut jumittavat siellä! Siksi aina ulkoiluun lähdettäessä pitää vaihtaa tavallisiin sukkiin. Tästäkin syystä meillä suositaan sisätossuja ja niitä löytyy tosi monilta malleilta todella suloisia, ei niitä markettitossuja:)

    VastaaPoista
  2. Meandilla on narskut sukkien pohjissa koossa 19-21 ja 22-24 :)
    Samoin sukkiksissa!

    Mutta asiasta kukkaruukkuun, ihania tossuja! Juuri viikko sitten ehdin ostaa henkkamaukalta päiväkotiin muksuille tossut ja nytkös sitten harmittaa!

    Onko sulla sitä pinkkiä Kimperin rinkelihattua koossa L tai M? Jos on niin voitko varata mulle yhden, teen tilausta sullepäin kunhan kaikki syysuutuudet on saapuneet, ottaisin sen sitten samalla? Onnistuuko :)

    VastaaPoista
  3. Laura: pinkkiä rinkeliä löytyy sekä M että L-koko. Kummanko varaan sinulle?

    Pikku hiljaa alkaa olla syysmallisto kasassa, vielä on tulossa uutta Shampoodlelta ja Myllymuksuilta. Odottelen niitä tällä viikolla tai viimeistään ensi viikon alussa. Tule käymään :)

    VastaaPoista
  4. Meillä ei ole juurikaan käytetty jarrusukkia. Pojalla on ollut Robeez-tossuja. Pitääpä käydä kurkkimassa sun kauppa.:)

    VastaaPoista
  5. Noi tossut on ihania, mut ei tää vaan raaski niitä ostaa. Nyt tytöllä kerhossa ja jumpassa kaupan valkoiset tossut, ehkä ostan myös v.pun kun niitä oli näköjään tullut. Inhoan niitä tummanpunaisia ja sinisiä tossuja.

    VastaaPoista
  6. Kotona on menty tavallisilla sukilla tai jarrusukilla, kerhoissa on Lindexin sukkatossut.
    Minusta tossut hiostaa liikaa jos niitä jatkuvasti pitäisi.

    VastaaPoista
  7. Meillä on ollut noita Starchildin tossuja, kolmas koko jo parivuotiaalla ja on tykätty kovasti. Ja kun jarrusukkia ei tosiaan saa laittaa kenkiin, niin en ole koskaan vauva-ajan jälkeen niitä käyttänyt.

    Btw, tilasin Kimperin pipon (ja sainkin, kiitos). Siinä ei ollut pesuohjetta eli pestäänkö koneessa 40 asteessa?

    varmistelee blogiton äiskä

    VastaaPoista
  8. Varmaan otat noita uutuuksia mukaan avoin päiväkoti -kierrokselle? Innolla odottelen. :)

    Laura

    VastaaPoista
  9. Minä kyllä tykkäisin noista tossuista, mutta poikiani en saa millään pitämään niitä. Tossut ovat kuulemma kuumat. Pojat ovat kotona lähes aina ilman sukkia -kuten äitikin. Päiväkodissa heillä on sellaiset sukat joissa koko pohja jarrua ja ne vaihdetaan tavallisiin sukkiin ulkoilun yhteydessä. Näillä keleillä menvät varmaan sukitta sielläkin. Pahimpaan kurakeliaikaan pojat joskus suostuvat pitämään crocseja. Hoitajiakin naurattaa poikien sukkavastaisuus. Isompi vie vaivihkaa koriinsa ja koittaa olla niin ettei paljaita varpaita huomattaisi ja pienempi piilottaa sukkansa :)

    VastaaPoista
  10. Meillä mennään sisällä ihan tavallisilla sukilla. Jarrusukkia on muutamat saatu lahjaksi ja joskus niitä on käytetty, mutta tuo sukkien vaihtaminen ulos lähtiessä pitää tosiaan muistaa. Kerhossa ja jumpassa on käytetty sitten nahkaisia Tinyzonen tossuja.

    VastaaPoista
  11. Anonyymille: Kimperin pipot voi pestä 60 asteessa nurinpäin käännettynä ilman huuhteluainetta. Rumpukuivausta ei suositella.

    Laura: Otan kyllä kerhokierrokselle uutuuksia mukaan niin paljon kuin matkalaukkuihin mahtuu..Jos on jotain mitä tiedät haluavasi, voit tehdä varauksen jo etukäteen. Tuon sitten paikanpäälle. (Esim. Moonkidsiä on aika rajallinen varasto).

    VastaaPoista
  12. Heippa!
    Meillä ollaan käyetty molempia. Mullakin on nykyään sama ongelma ja esikoinenkin sen jo tietää: AINA täytyy olla sukat samaa sävyä kuin yläosa. Esikoisemme huomauttaa asiasta jo miehellenikin... :) Olen siis päässyt paljon helpommalla, kun ostan sukat ilman jarruja ja käytän sitten tossuja tarvittaessa.
    Meillä tossut kulkee mukana hoidossa ja kerhoissa, sekä kotonakin niitä välillä käyetään.
    Meidän suosikit ovat tohvelisankarin tossut ja Maximon sukkamaiset tossut, joissa on todella napakka ja pitävä liukueste.

    VastaaPoista
  13. Noit kauhakuormaaja ym. tossut saa myös tohvelisankari.fi verkkokaupasta.
    -Moona-

    VastaaPoista
  14. Meillä on kotona käytössä ihan vaan jarruttomia ja jarrullisia sukkia. Kerolla ja mummolan (parketilla) ollaan pidetty tähän saakka Lindexin sukkatossuja.
    Oliverille pitäisi nyt kyllä ostaa tuollaset kivat tossut, kun ne sukkatossut ei oikein ole kätevät enää. Pitäisi vaan löytää kokoa 31-33. ;)

    VastaaPoista
  15. Blogiton äiti kiittää pesuohjeesta ja "korjaa"/lisää sen verran tossuasiaan: vaikka parivuotiaalla on jo kolmannet tossut, niin niitä on käytetty kylässä, hopplopp-tyyppisissä paikoissa, muskarissa jne. Kotona mennään lattialämmityksen ansiosta paljain jaloin.

    VastaaPoista
  16. Meidänkin pojilla on tuollaiset tossut päiväkodissa (2pv/vko) mutta kotona on menty Polarn o Pyretin jarrusukilla. Esikoinen ei jarruja käytä enää ollenkaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)