perjantai 3. heinäkuuta 2009

Ukin iso lelu

Ei varmastikaan ole mitenkään epätavallista, mutta meidän pojat ovat aivan auto- ja konehulluja. Rakkaimmat lelut ovat autoja, traktoreita, junia tai muita kulkuneuvoja ja kun lähdemme rattailla liikkeelle, molempien poikien kädet vain viuhtovat, kun pitää osoitella kaikki autot ja rekat.

Max vielä tehostaa huitomista kertomalla äidille kaikkien menopelien nimet: Äiti, katso roska-auto/ Äiti, katso kaivinkone / Äiti, katso mummon auto (kaikki keltaiset autot ovat mummon autoja). Ja eihän poika tyydy vain mainitsemaan vehkeiden nimiä, vaan hänelle pitää tietysti vastata: Niin on roska-auto / Niin on kaivinkone / Ei se ole mummon auto, se on vaan samanvärinen.

Tässä vaiheessa Frans tyytyy vain huutelemaan omalla kielellään: Ööh, ööh! Vaikka kyllä se auto-sana on sieltä jo kovasti tuloillaan, Maxillakin se kuului ensimmäisten sanojen joukkoon heti äidin ja anna-komennon jälkeen.

Varmastikin aika hauskan kuuloista on tuo meidän perheen eteneminen :)

Konehullut pojat saivatkin hienon kokemuksen, kun ukki esitteli uuden "lelunsa". Tai kyllähän se on oikeasti ihan työkone..


Ukin iso kone, Max totesi ja kiipesi rohkeasti kyytiin


Aika pieneltä poika näyttää tuolla ohjaamossa..


6 kommenttia:

 1. Meillä tyttö ainakin vielä toistaiseksi kiinnostunut autoista ja muista tiellä liikkuvista menopeleistä. Sanavarastosta löytyvät toistaisteksi vasta auto ja popo (mopo) Isin moottoripyörät on ristitty myös popoiksi;)

  VastaaPoista
 2. Vau =) Meidän nappulat repeäisi liitoksistaan, jos pääsisivät tuommoisen kyytiin! Kiva kun omalla Ukilla on tuommoisia. Meidän Eemelin suurinpiirtein ekoja lauseita oli : "Äiti, näin kaivurin!!" Ja autoilu on tosiaan kivaa, kun saa kolmen havantoihin "kuitata" etupenkiltä ;)

  Kiitos synttärionnitteluista!

  VastaaPoista
 3. No vau, ei ihan joka poika tuollaisen vehkeen kyytiin pääsekkään.

  VastaaPoista
 4. No onpa kyllä kokoa koneella! Jokaisen pikkupojan unelma-auto!

  Meillä kaikki punaiset autot ovat ferrareita :) - on ollut äiti opastamassa, mulla kun ei ole hirveästi tajua autojen merkeistä... loput autot ovat sitten 80 prosenttisesti merkkiä Toyota...

  VastaaPoista
 5. Meillä myös pojat ovat innoissaan kun kaivureita jne. näkyy reiteillä. Meillä appiukolla on traktori ja pojat on enemmän kuin mielellään kyydissä. ;)

  VastaaPoista
 6. Oi, tuossa olisi ihmettelemistä meidänkin pojilla. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)